måndag 12 april 2021

Glad måndag

Visst blev jag otroligt glad när jag såg att blötsnön som hade fallit igår kväll efter klockan 22 var ett minne blott i morse:-)

Färgglad tröja
Första och sista gången jag klickar hem kläder. När jag såg den här tröjan kunde jag inte låta bli. Den är sååååååå jag. Kollade noggrant att materialet var
bomull. När jag väl fick tröjan visade det sig att den var tillverkad av 100% polyester. Suck! Men jag kan kanske göra någon av er glad som inte är allergisk mot syntettyger. Säg till om någon vill ha den. Storlek 40 (M).

VM-guld
Blev extra glad när jag såg att Sverige hade tagit sitt tredje raka VM-guld i curling. Lag Edin vann finalen mot Skottland efter stor dramatik. Måste medge att jag inte kan reglerna, men spännande var det;-) 

Vete-Katten
En god fika på Vete-Katten i nya stadsdelen Hagastaden med utsikt på de två läckra tornen satt inte alls fel. Det enda man kanske kan klaga på är den gråa bakgrunden.

Folk med ångest
Tog en runda i Täby Centrum och stack in huvudet hos Akademibokhandeln som fortfarande säljer reaböcker till halva priset. Blev ju aningen ledsen när sista exemplaret av ”Folk med ångest” försvann framför näsan på mig för några veckor sedan. Men idag var den tillbaka. Medan jag ändå var i farten fick även två andra böcker följa med mig hem. Känner inte till författarna, så det ska bli spännande.

En väldigt glad måndag alltså:-) 

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

17 kommentarer:

Ditte sa...

Förstår att det var en glad måndag. Tröjan är jättesnygg och både pigggar och lyser upp. Men tyvärr kan jag inte heller ha polyester. Trist att företaget skrev att det var bomull och att det sedan inte är det. Bedrövligt!
Trevligt med en fika på Vete- Katten. Brukar titta in hos dem på Kungsgatan. Men nu var det ett tag sedan, Hmm; i oktober 2020.
Folk med ångest köpte jag på rean och har läst den. De andra böckerna känner jag inte till men det är kul att testa och se vad det är man har köpt. Kanske berättar du senare. Gjorde ett par sådana köp på bokrean och två av tre blev bra.

Geddfish ♥ sa...

Förstår att du köpte tröjan, den är skitcool. Men så synd att inte märkningen var OK, nog så viktigt om det är bomull eller syntet.

Här köps inga böcker längre men jag har flera nedladdade på läsplattan nu. Jag har gett bort många böcker, och rensar även bland mina långbyxor. Jag är inne i Konmari, tror jag bestämt.

byblixtra sa...

En härlig t-shirt men trist att den var i polyester. Men den är ju så färgglad att den går att använda som en tavla eller kudde. Det finns tips på hur man gör t-shirts till kuddar på nätet. :-) Det är bara att googla!

Jaha, det finns ett till Vete-Katten-fik. Läcker vy och allt var ju jämngrått där t.o.m. himlen. ;-)

Jag har läst "Folk med ångest" för något år sedan och tror att du kommer gilla den! :-D

Emma, Sol som sol? sa...

Det finns sååå mycket läckra kläder att klicka hem men jag har avstått just för materialet. Fast jag har även gjort fynd, en favoritklänning beställde jag och den är härlig, viscose tror jag. Pokyester är vidrigt i värmen.

Paula sa...

Vilken underbar tröja! Vilken tur att den är på tok för liten för mig, för jag skulle synas på en mils avstånd här i byn! Men varför returnerar du den inte? Om det stod att det var bomull o det inte stämde? Och retur får man ju alltid göra ändå, såna är ju reglerna även om du inte hittat några fel så har du returrätt.
Böcker, jag känner inte till någon av dina alster. Men vi läser ju olika genren så det är inte så konstigt. Ska du inviga balkongsäsongen snart?

Klimakteriehäxan sa...

Klart kul tröja! Men det är klart att det varit bättre med bomull.
Nya Hagastaden har sina ljusa fläckar, trots grå himmel!

Anki sa...

Verkligen bra gjort av curlingkillarna - och tredje guldet på rad ... WOW!
Läcker t-shirt, men fel material och för liten för mig. Dessutom skulle jag nog skrämma livet ur folk om jag tog den på mig. Nog kan du väl returnera den ... det skulle jag absolut göra, speciellt som den var felmärkt.

Concurious sa...

Synd på tröja, trist när de uppger fel material.
Här låg minsann snön kvar hela dagen igår och det gör den än men om jag ska se det positivt så har den i alla fall minskat i mängd :) Nu på morgonen kikar solen fram så kanske det finns hopp ändå :)

Ha det gott!

Tony sa...

Curling är verkligen bra TV-sport och ofta spännande. Noterade att VM skulle börja men sen såg jag inte mer av detta VW, kanske gick det inte i gratiskanalerna. T-shirten var iögonfallande och härlig, kanske inget för mig som helst vill smälta in i omgivningen.

Gunnel sa...

Jag gillar tröjan...det behövs med glada färger nu. Tyvärr är material eller storlek inget som passar mig. Ha det gott. Verkar var svårt att kommentera här idag. Hoppas det lyckas nu.

Ama de casa sa...

En väldigt glad och snygg tröja! Men snacka om falsk marknadsföring. Skulle gärna ha en sån tröja, men här är det också bomull som gäller. Vill inte att kläderna ska smeta fast sig mot kroppen mer än nödvändigt.

Grattis till bokfynden!

Guldkryckan sa...

Inte min typ av tröja, kommer jag med en sådan så skulle de som känner mig drogtesta mig ;)
Men fin var det ju hur som helst, synd att det var fel material.
VM-guld?
Trodde de åkte ut där för ett tag sedan, härligt med guld, det laget är ju riktigt bra har jag förstått.
Blir alltid imponerad över de som "kvastar" framför stenarna, tänk om jag kunde vara lika bra med kvasten här hemma ;)

Är ju dålig på författare, kan väl Willhem Moberg och Anders Jallai, sen är det stopp...man kanske skulle uppdatera sig på det området?

SV: Bingolotto är trams ;)

Ha en underbar Tisdag nu Bp.

nalta norrland sa...

Tröjan var Tack men Nej tack ☺️
Du går berätta om böckerna... har inte läst nån av dem.
Vete katten 🥨 🐱 låter inte dumt med fika ☕️
Mer snö här hos oss å det verkar inte ta slut ⛄️
Ungefär två nya decimetrar och till å med jag börjat ledsna.

christian sa...

Bra jobbat, böcker kan man aldrig får för många av!
Men den där tröjan.....jag är i alla fall ingen spekulant, den är för rörig, kan ju få epileptiskt anfall... :)

Susanne sa...

På fredag ska jag in till HK, så då ska jag passa på att kila in på akademi bokhandel och se ifall jag kan fynda.

Anni sa...

Karin Bojs är vetenskapsjournalist på Dagens Nyheter, så mycket vet jag i alla fall.
Gråvädret passade ju bra med de FULA tjocktevehusen ;-)
Konstigt att tröjan var syntet när du kollat upp att den var bomull? Jag tycker den är superläcker men gillar inte heller syntet!

Carita Liljendahl sa...

Grattis till curlingguldet! Där var ju lite strul med covid men allt verkade klaras upp?
Läcker blus! Men klart man blir besviken om det är syntetmaterial, det var min Finlands hockeytröja också tyvärr. Dyr som bara den och nu har jag svårt att använda den då det sprakar av elektricitet kring den...