torsdag 22 april 2021

Tråktorsdag

Körsbärsträdet trettio meter bort är på G, men ligger långt efter körsbärsblomningen i Kungsträdgården. Trädet utanför vår port har inte visat en enda blomma än. Med tanke på dagens väder är det lika bra det...

Så här såg det ut för en kvart sedan... Totalt onödigt om ni frågar mig.


Jo då, det var en Tråktorsdag som hette duga måste jag väl säga. Det är inte ofta jag är tidigt ute med att tvätta och hänga undan vinterkappan samt putsa vinterkängorna och sätta in dom i skogarderoben. Men i år var jag det. Det är bara titta på bilderna ovan… Och nej, jag vägrar att plocka ut plaggen igen. Då stannar jag heller inne och återgår till idet. Tråkigt men sant. 

Filminspelning
Bostadsrättsförmedlingen informerade igår om att det skulle äga rum (ytterligare) en filminspelning på innergården. Inspelningen blev inställd på grund av vädret – såklart. Förresten är det ”ute” att kalla innergården för innergården, nu ska den kallas för park – innergården alltså. Allt enligt mejlet. Suck… 

Ägg
Orsakullan undrar vad man kan göra med ägg. En hel massa. Ägg är livräddare när kylen är tom. Det senaste jag testat är att göra pocherade ägg i mikron. Resultaten har för det mesta varit helt suveräna, men jag kan tala om för er att om man pocherar ägget längre än exakt en minut blir resultatet väldigt tråkigt. Ägget är väl fortfarande rätt så okey, men det är inte mikrons innanmäte som måste saneras. Tråkigt…

Det är Kajsalisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som uppfunnit temat ”April 30 dagar”.

19 kommentarer:

Guldkryckan sa...

En egen park är ju något att skryta om ;)
Ägg i mikron har jag aktat mig för att göra, men vi har ju en gammal stående som man kan pochera ägg i, blir det för jäkligt är det väl bara att slänga den.
Tror inte frugan låter mig försöka med sådant.

Snö i april borde förbjudas i lag, hujeda mej :(

Tillönskar dig en fin kväll.

(Mejl till gmail skickat)

Ha det bra.

Guldkryckan sa...

PS: Såg svaret nu :)

LillaSyster sa...

Riktigt skitväder idag. Jag hade också vägrat att ta fram en tvättad vinterjacka. Själv har jag det jobbet kvar att tvätta och putsa skor. Svar: det röda i bakgrunden är en maskin som du kränger av och på däcken i från fälgen med. 4 pedaler och en spak, det vill till att göra momenten i rätt ordning. Det är två årsedan nu jag använde de. Det orange till höger är en handtruck.

Tant A sa...

Här hänger vinterkläderna kvar, vilket var tur en dag som denna. På med tjockjackan innan jag for iväg till tandläkaren, kändes gott :)
Vad är det för film de är i färd med att spela in? Spännande! Men kanske inte riktigt rätt dag för filminspelning med skitvädret som varit. Nu har det i alla fall slutat att snöa här i mina trakter, gott så!

Ditte sa...

Vädermässigt instämmer jag helt i att det var en tråkig torsdag men så mycket snö har vi inte fått. Mest en del regn och med några korn av snö. Men nu i kväll har det lättat bland molnen.
Fint att körsbärsträdet på på gång och säkert kommer de andra också. Men idag förstår jag att knopparna inte ville sig ut.
Intressant att innergården blir till park. Kanske ska man göra genomgripande förändringar..Men å andra sidan är den ju väldigt grön och fin. Så park går väl bra.
Ägg tycker jag är en räddare och ofta blir det pocherade ägg men jag gör mina i kastrull- På förekommen anledning. Alltså rengöring av mikron.Men maken tog hand om eländet.
Nu hoppas vi på bättre väder i morgon.
Trevlig kväll.

femfemman sa...

Här var det vitt i morse. Försvann efter några timmar. Så det var sol på eftermiddagsrundan. Men kallt och blåsigt. Ok i april.
Kängor använder jag bara när det är mycket snö, så dom har stått i klädkammaren länge. Men täckkapporna har åkt in och ut. Förhoppningsvis får de hänga kvar till i höst, efter gårdagens utryckning.
Pocherad ägg har jag aldrig gjort. Tycker bäst om omelett eller äggröra.Det är riktigt bra äggmat!

Susjos sa...

Snacka om tråkväder en tråktorsdag! Du gör helt rätt som håller dej inne.
Ägg är perfekt mat.
Nu måste jag vidare mot jobbet, får skjuts ikväll, skönt nog!
Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Ni 08:or har fått sämre väder än vad jag fick. Jag fick riktigt bra till slut och även solning i solstol! Så min torsdag blev inte tråkig. Det tråkiga var att jag inte fick fira min 21-åring IRL. Det är liksom två år sen sist födelsedag.

Fint att er innergård kommer kallas park, för det är precis som jag har det här. Ingen enskild innergård utan flera och de är små parker med bersåer.

En instagrammare påstod idag att jag ljög om mitt fina väder ;) Hon bodde i sthlmstrakten, men tog tillbaka, när hon insett att jag inte bodde där. Lite kul.

Ha dä gött!

Emma, Sol som sol? sa...

Hehe, fint ska det vara med park och allt! Innerpark?

Klimakteriehäxan sa...

Har inte du med dina brittiska kontakter en egg poacher??? Fick i uppdrag att köpa det i London en gång, av en matglad och -kunnig kompis som påstod att bara engelsmän har såna.
Det där snöandet var verkligen inte trevligt.

Paula sa...

Haha, jag som älskar ägg har inte pocherat många sådana i mitt liv, o definitivt inget i micron, låter farligt, explosionsrisk! Innergård ska byta namn till park...vadå, innerpark eller? Parken vadå, parker ska väl ha namn. typ Vi ses i ...parken! Eller???
Fint lappmögel som landat där i Täby men ni sjasade ju bort det fort nog. Och så kan vi skylla det sena snöfallet på dig, man får inte plocka undan vintergarderoben innan första maj vet du väl! Körsbärsträdet blommar ju för sjutton, på våra breddgrader överlever inte trädet ens!

KajsaLisa sa...

Ha ha du fick till bättre Aprilvädersbilder än jag, speciellt den sista. Tack för länken. .

Ama de casa sa...

Fy vilket hemskeväder... Fast det gjorde ju nytta också - det blev ett perfekt tråktorsdagsinlägg :-D

Hoppas snön har försvunnit nu och att du kan ha en gladfredag :-)

Annie - Stora Små Äventyr sa...

Ja, igår var det inte ett jätteroligt väder såhär i slutet av april :P Men våren kommer ju :) Lite väderbakslag hör ju till :)
Spännande med filminspelningar :)

Annika sa...

ÅÅÅÅ men tänk på att du har det ljuvliga kvar med körsbärsträdet utanför din port. Desto underbarare när de sedan blommar!!
Ser ut som grannportens träd verkligen snart kommer att blomma fullt ut. Så härligt.

CLASSIC APRIL!! Snö och värme om vartannat.
Helt rätt, ta inte fram vinterkläder och sånt bara för denna lilla "snöstorm". Jag har inte bytt garderob än, har fortfarande mina vinterkläder. MEN jag ska byta i nästa vecka. It is TIME!!

Du bor ju i det där klassiska husen i Täby, kan tänka mig att det sker många film och tv-inspelningar där.
Spännande och KUL!!

Jag har ett komplicerat förhållande till ägg, haha.
Ibland tycker jag om att äta ett, ibland tycker jag bara det är äckligt.
Äggen måste vara hårdkokta, eller vändstekta och ingen gula får rinna.
Kan inte äta egg benedict etc. För rinnigt och därmed äckligt (för mig).
Älskar omeletter.
Du hör, complicated :-D
Förmodligen tycker du precis tvärtom, vi brukar ju tycka olika ibland :-D
HAHA.

OCH du, som jag skrev igår. Ömsesidigt det där med att gilla bloggarna. Älskar din också!!

TREVLIG HELG!!!

Hanneles bokparadis sa...

håller äggen från mikron...

Carita Liljendahl sa...

Jag hade tänkt föra vinterjackan till tvätteriet... men gjorde inte det.
Nu väntar jag med det till midsommar.
Behöver garanterat min tjocka kappa på valborgshelgen...

christian sa...

Fantastiska väderbilder!

Anni sa...

Aprilväder i all sin skönhet. Typ.