fredag 2 april 2021

Fem en fredag: Vecka 13 - "Framtiden"

Som ni ser trotsade jag reserestriktionerna och flög till Blåkulla igår kväll. Kan lugnt säga att det var det coronasäkraste stället jag besökt på länge. Det var bara en blåfrusen Ama och jag som hade vågat oss ut;-)

Idag lyckades jag äntligen med att hitta påskliljor - mera eller mindre utslagna... Så den gulliga expediten tyckte att jag skulle få tjugo påskliljor till priset av tio. 19,95 kronor för tjugo stycken - ja, men jag tackar:-)1. Vad kommer du göra om två timmar?
Förmodligen kommer jag att titta på två ”väl slickade” tallrikar efter middagen. 

2. Till när i framtiden skulle du vilja hoppa?
Vill nog inte hoppa i framtiden, eller rättare sagt vet jag inte till när jag skulle vilja hoppa. 

3. Hur tror du ditt liv har ändrats om fem år?
Ingen aning. Hade jag varit trettio år hade jag kunnat svara på frågan, men nu vet jag faktiskt inte. 

4. Vad tror du att du har börjat med om ett år du inte gör idag?
Förhoppningsvis börjat träffa bästisarna Yvonne och Eva igen. 

5. Vad är något du vill göra när nuvarande restriktioner är borta?
Krama om bästisarna, äta på restaurang utan att behöva sitta vid separata bord, sluta använda handsprit stup i ett, åka kommunalt utan munskydd, resa och leva ett ”nytt normalt liv”.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. DS.

20 kommentarer:

LillaSyster sa...

Hade hon Rulle med sig? För någon katt har ju varken du eller Ama. Modigt att gå emot restriktionerna. Ha en fortsatt trevlig påsk! Här är tallrikarna också slickade.

Familjenoe sa...

Va härligt vårigt det ser ut på din balkong :) ja låt oss snart få återgå till en tillvaro där kramar och umgänge inte är förbjudet. Glad påsk!

nalta norrland sa...

Välslickade tallrikar... vad åt Ni för gott?
Hoppa in i framtiden, Tack men nej tack.
Vädret känns mindre lyckat idag... både regn och snö plus kalla vindar så det känns icke direkt lockande med utomhusaktivitet.
Är trött idag efter gårdagens Blåkulla 😉 jag kom hem vid 4 tiden å stöp i säng så där runt halv 5 å sov sedanutförande till i eftermiddag.

Bokdamen sa...

Vad trevligt med resa till Blåkulla:) aprilväder stämmer bra idag, blandad kompott. Kul att läsa dina svar som vanligt. Ha en fortsatt skön påsk!

femfemman sa...

Sådana frågor. Omöjliga att svara på. Men inte lätt att hitta på frågor heller. Jag har haft veckans fråga med mina klasser. En fråga per vecka. Kunde vara svårt att hitta på det också.

Tant A sa...

Jasså, du gav dig iväg till Blåkulla :) Modigt!
Svåra frågor och jag har noterat att många hamnar i lite samma resonemang.

Ha en fortsatt trevlig påsk!

Geddfish ♥ sa...

Nä, jag flög ju inte till Blåkulla. Har varit där på riktigt en gång, det räcker.
Frågorna var svåra idag. Lite hipp som happ beroende på åldern när man svarar.
Trevlig lång fredag och vi hörs väl i mitt Blogghem!

Ditte sa...

Trots att det kändes kylslaget med en tur till Blåkulla så blev det ju en trevlig omväxling. Och att träffa Ama är alltid roligt.
Bra kap där med påskliljorna. Fick ett liknande kap här på Söder. Och inte tackar man nej till det. Kul att läsa dina svar och i femman är jag helt med.
I övrigt beror det som vanligt på...

Paula sa...

Haha, är det en gemensam selfie ni har tagit på Blåkulla? Vem av er är den blåögda, o vem är den som vänder ryggen mot kameran??
Jag har blivit flygrädd som en följd av pandemin, har blivit rädd för nästan allt! Att kramas, att prata med folk, att gå och handla...
Framtiden är diffus för oss som varit med ett tag...svårt att sia om. Men ett restriktionsfritt liv är ju helt klart en stark önskan, och det snart! Hur ser det ut för dig med vaccin, har du kommit till skott?

Mrs Calloway sa...

tycker att det varit lite skralt med påskliljorna i år. jag brukar ha några i trädgården men de har inte synts till ännu. inte vårlökarna heller. jag ser verkligen fram emot att få träffa människor igen utan att tänka på avståndet och munskydd. allra mest ser jag fram emot att få träffa barnbarnen som jag inte sett på evigheter. fortsatt trevlig påskhelg!

Hanneles bokparadis sa...

jo, vi firar allt man kan fira :)

Klimakteriehäxan sa...

Tror att nästan alla längtar efter den där normaliteten. Måtte den hitta fram till oss snart!

Susjos sa...

Så du och Ama sågs i alla fall! Nästa år kanske jag är piggare och följer med!
Jo, men visst längtar vi alla till mer normala tider på alla sätt och vis!
Fortsatt Glad Påsk, och så många påskliljor du fick!

Carita Liljendahl sa...

På sista frågan hade vi svarat lika, och jag antar att de flesta svarar just så här. Ska kolla en del andra bloggare som varit med i utmaningen.
Bra sätt att trotsa restriktionerna och flyga till Blåkulla ;-)

Anki sa...

Dina svar är ungefär som mina om jag deltagit. Framtiden känns långt borta vad gäller att återgå till det normala ... suck.
Det ser härligt ut på din balkong ... fina påskliljor och det var bra pris på dem!
Ha nu en bra fortsättning på helgen!

Svar: Förstod redan du innan kommenterade vad du skulle tycka. Det fanns inte några trösklar alls i lägenheten – och den ut till balkongen var minimal – det var positivt!
Nu tror jag inte det blir någon av dessa två lägenheter ändå, då det fanns vissa saker som inte var bra …

Ama de casa sa...

Jodå, jag trotsade också reserestriktionerna. Men det måste ha varit en stark kaffekask jag fick med mig på resan, för jag har en minneslucka... Minns inte att vi sågs! Himla dumt av mig. Nästa år ska jag åtminstone följa restriktionerna som alltid har funnits - man ska vara nykter när man kör! Det gäller nog även när man kör kvast... :-D :-D

Om två timmar sitter jag nog hos frisören - ute på terrassen ;-)

Susie på Stjärnarve... sa...

Av ett par goda vänner som var här för snart en månad sen (dom stod bara utanför på gången, kom aldrig in) så fick vi en kruka med dom där små påskliljorna. Tror dom heter Tete-a-tete. Nu när dom blomat över så satt jag lökarna i växthuset i en stor kruka med en dahlia i mitten. Så nu blir det inga fler inne, jag väntar tills dom växer upp i "parken" innan jag plockar in några. Men än så länge syns det inte till några.....
KRAM/Susie

Robert W sa...

En del av framtiden får vi nog uppleva utan att göra några tidsresor.

Guldkryckan sa...

Kvastlängst avstånd var det väl?
Tur att ingen var där då utom er två, hoppas ni hade kul ;)
Hur livet har förändrats om fem år är en intressant fundering, själv har jag väl inga visioner, det blir som det blir, men lottomiljonär hade ju suttit fint om man säger så.
Den dagen alla restriktioner inte längre behövs blir det nog en stor familjefest här, ser fram emot det.


SV: Jo, haft lite tur denna veckan, 100 kr sammanlagt har hittat tillbaka till mitt spelkonto, gick således plus med en hel tia, men en hundring i vinst är det ju trots allt ;)

Ha en fin påskafton Bp.

Kina sa...

Min mamma sa ofta: "Det ena man vill, det andra man skall." Och lite så kan det kännas nu för tiden. Men snart, snart, gör vi bara det vi vill!! 🤗