söndag 18 april 2021

Skyltsöndag #310

Varning för långt inlägg.

För det mesta är jag faktiskt betydligt mera nöjd med era bidrag än med mina egna skyltar. Variationen bland er skyltare är otroligt bra. Hoppas ni har tänkt på det och gett er själva en klapp på axeln:-) Annars gör jag det här och nu;-) Den här veckan måste jag dock säga att jag är riktigt nöjd med min veckofärska skyltskörd. 

Alltså hallå. Giftfritt bete för gnagare, vilket bör vara lika med mat för råttor. Som ni ser utnyttjas ”behållaren” som bänk för personer som rökar giftpinnar. Å om man vill ta kål på gnagarna – hur gör man då? Om betet inte är giftigt menar jag. Vill också påpeka att jag absolut inte riktar mig mot AIK supporters här;-)

Ibland vill jag faktiskt inte veta det latinska namnet på skaldjur..

Veckans höjdare 1: En ny uppfinning ”Restaurangfilé”. Undrar var den sitter. Suck och dubbelsuck. Filén kommer från en sugga och inte från en galt alltså. Och… Personligen föredrar jag fläskkarré;-)

Veckans höjdare 2: Nu ska ni få höra. Skulle hämta ut ett paket på ett utlämningsställe som jag vanligtvis inte hänvisas till. Stod i luckan, väntade och väntade… Ringde på klockan för att påkalla personalens uppmärksamhet. Ingen dök upp. Men så såg jag skylten. Fram med kameran och ”klick”. Ja, det borde jag inte ha gjort. För precis då dök expediten upp. Och hon var fly förbannad för att jag fotade ”hennes” utlämningshyllor.
 
”Information till dina läsare”
Valde den ”charmiga” vägen. Berättade om bloggen, Skyltsöndag osv. Då sken hon upp. - Ja, men då kan jag väl förklara för dig vad ”Problempakethyllan” betyder. Då kan du informera dina läsare. Win-win för oss båda. - Javisst kan jag öra det. 

Problempaket
Problempaket är försändelser som inte kan spåras åt något håll – avsändarens eller mottagarens. Det kan vara paket där streckkoden är skadad och/eller adressen till mottagaren är fel eller inte ens existerar. Ja, nu vet ni det. Kvinnan ville absolut inte vara med på bild. Synd tyckte jag.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

Åke sa...

Hurra för Svenskt kött :) Och fy för krabba nu... Men giftfritt för gnagare, hur täkter dom nu?

byblixtra sa...

Bra säger jag om giftfritt bete till råttor för jag tänker på lösspringande katter som kan dö av råttgift. Det står också att behållaren kan innehålla slagfälla och gissar att de kan vara gillrade med giftfritt bete.
(Men helst ska katter inte springa lösa i stadsmiljö.)

Krabba och kräfta har inga namn som man förknippar med något positivt.

Håller med Åke, bra med svenskt kött.

Det blev en bra bild med skylten för problempaket och bra att du kunde rädda situationen så att vi fick veta vad hyllan innebär. :-)

Guldkryckan sa...

Latin ska man passa sig för att använda,man blir bara förvirrad och dessutom var det latinska namnet på krabba inge vidare.
Men gott är det ju oavsett.

Där ser man, när man gör något man inte får på ett utlämningsställe så får man snabbare betjäning, det ska jag komma ihåg till nästa gång ;)

Fläskkarré är grejen det, fast det går lika bra med högrev.

Ha en fin kväll Bp.

Guldkryckan sa...

Högrevsfile förresten, undrar om det finns?

Ha det.

Geddfish ♥ sa...

Nu förstår jag varför jag inte varit glad i havets läckerheter på många år. Jodå, jag har ätit det mesta, men numera sträcker jag mig till räkor - och musslor.

Äter också bara svenskt kött och hoppas att etiketten är sann.

Min make jobbad ju inom Posten och har fått berättat för mig om saker och ting som kommit i "vangömmo", det är väl = problemhyllan, kan jag tänka.

nalta norrland sa...

En fråga lite tvärt - jag är på väg ut med Teddy - har Du köpt/läst Anna Jansson Skuggan bakom dig? Jag har två exemplar då jag tydligen köpt två av misstag 🙄 vill Du skickar jag den ena till Dig.
Återkommer lite senare... 🚶‍♀️🐕 ☀️

Susjos sa...

Snyggt skyltat BP!
Ja, det är inte alltid man vill veta det latinska namnet!
Besöket på utlämningsstället började inte bra, men fick verkligen ett lyckligt slut, haha! Synd att hon inte ville vara med på bild!
HA en skön kväll!
Kram!

femfemman sa...

Problembaserat.trodde att det var oformliga inslagningar. Tycks iaf vara tomt på hyllan, som tur är.
Låter inte alls gott med filé från sugga. Inte från galt heller. Är nog dags att helt gå över till quornprodukter. Färds funkar bra på quorn, grytbitar är däremot lite svåra att få smak på.

LillaSyster sa...

Du skyltar ju också alltid snyggt! Inte kul när paket man väntar på är på drift.... tog över en vecka från Halmstad och hit för en bok och det var schenker. Tre dagar med posten från Frankrike. Det var en parentes. Njut av den ljumma sköna kvällen =)

Ditte sa...

En jättebra skyltning. Jag tycker du brukar få till bra skyltning. Och så även denna vecka men visst var det lite extra knorr idag . Jag tycker det är roligt att se olika bidrag för olika är ju just vad de är.
Har också funderat på varför inte giftet är giftigt. Har sett liknande skyltar hos oss på gatan.Och så länge folk matar duvor och måsar och lägger maten på marken är det som att bjuda in råttorna. Tänk, att det ska vara så svårt att begripa.
Visst är krabba gott men smakar än bättre om man nöjer sig utan det latinska namnet.
Höjdare 1! Verkligen! Vad är restaurangfilé? Jo, tydligen fläskfilé. För egen del äter jag inte så ofta fläskkött och gör jag det väljer jag noga.
Skrattade gott också åt "Problempakethyllan". Bra jobbat att hinna ta ett foto och senare få ett bra svar varifrån namnet kom.

nalta norrland sa...

Nu hemkommen och kan roa mig med Dina skyltar utan dåligt samvete pga nödig hund 😜
Krabba och kräfta är tydligen cancer båda två 🙄
Jag gillar inte krabba... det är nånting med konsistensen 🦀
Problempakethylla... jo men yes något nytt vi nu fått lära oss 😊
Gnagare 🐀 om inte gift eller giljotin används så lär gnagaren bli utsläppta i närliggande skogsområde och vanligtvis hittar de äckliga djuren ”hem igen”.
Vädret idag helt underbart 😍
J är på jobb, akututryckning ⛑ då kunden råkat såga av en vattenledning vid renovering och det var ju inget som kan vänta till i morgon.
Elin blir hemma från skolan i morgon då hon är prickig som en korv och jag vet inte om det är allergi eller nått som kan smitta, jag ska ringa sjukan i morgon å höra om jag kan komma å visa upp henne...
Igår blev vi bjudna på middag hos min mor 😊
Hojta om Du vill ha boken 📖 📚

KajsaLisa sa...

Äsch så farligt långt var det väl inte, tycker det verkar lite onödigt att mata råttor :) Gratinerad Canser låter ju inte så aptitligt direkt. Misstänker att restaurangfile är sånt man lägger på fläskfilepizza.
Ospecificerad del av sugga alltså.
Problempakethyllan känns lite tom ifall Postnord är inblandad.

Klimakteriehäxan sa...

Väldigt bra och varierad skyltskörd hos dig!

Paula sa...

Haha, tittar på texten Problempakethyllan, o konstaterar att den som skrivit texten inte kan ha passerat 8 år! Men visste inte du BP att man förut kallade cancer för kräfta? I min mormors generation förekom inte ordet cancer....men kräfta det drabbades många av...
Både sugga och galt har ju samma styckdetaljer men nog är det märkligt hur de lyckas hitta nya delar hela tiden. Fläskfile har fått fläskytterfile som syster osv. Hur ska vi konsumenter hitta rätt i djungeln. Restaurangfile vill ju bara skryta ! Det tror jag inte ett dugg på. Jag vill inte köpa varken galt eller sugga utan griskulting! Då pratar vi gott fläskkött....
Annorlunda skyltar denna vecka, ser inga flashiga modeskyltar eller dylikt fast jag gillar såna, vi har ju inga här!

Emma, Sol som sol? sa...

Min farmor sa kräfta och menade cancer, det ordvalet används nog sällan nu. Undrar vad åkomman har med djuret att göra. Tydligen har det med att en grekisk läkare för många hundra år sedan tyckte att tumören grävde ned sig så som kräftor gör i sanden. På danska och norska säger man fortfarande kräfta i betydelse cancer.

Anki sa...

Precis som sig bör så är du skyltmästaren! Snyggt skyltat som alltid!
Tack för dina fina ord hos mig!
Önskar dig en fin måndag!

Ama de casa sa...

En slagfälla kan i alla fall fälla en gnagare. Det giftfria betet är kanske lockbete för att få dom att gå i fällan?

Jag gillar både fläskfilé och fläskkarré och många andra delar från grisen också. Sen gillar jag levande grisar allra bäst tror jag, dom är så roliga att titta på :-)

Här i Spanien får man oftast inte fota i affärer och liknande ställen. Att fota folk som arbetar är också ett stort "no-no". Fast oftast går det bra om man frågar, vilket jag dock inte alltid gör :-) Händer inte alltför sällan att jag blir utskälld eller tillsagd. Din utskällningsincident fick ju ett lyckligt slut ändå :-D

christian sa...

Klart godkänd din samling, så du kan ge dig en klapp på axeln för dina skyltar också! Vad gäller fotbollsgnagarna får du gärna utrota dessa huliganer också....
Det där skaldjuret skulle jag inte köpa/äta vad det än var för namn på det!
Å problemhyllan...hahaha....häftigt att ha en sån å lite kul, nä faktiskt riktigt kul, att hon blev ilsken först, men sen charmad av din förklaring....ja vi är väl sånna ibland, först ilskna till, bevaka sitt revir å sen när man får lite bakgrundsinfo, då.....

Ha en fin vecka!

Freedomtravel sa...

Restauranfilé ... väldigt konstigt namn! Och sugga blev inte bättre ... Imponerad av hur smidigt du löste dialogen vid "problemhyllan". Bästa lösningen helt klart! Själva lämnade vi nyligen in ett paket från webbshopen till PostNord, utan adresslapp. Vi upptäckte det hela när vi hittade adresslappen hemma ... Vi fick gå tillbaka till PostNord, som förstås hade paketet kvar ...