torsdag 29 april 2021

Tråktorsdag

Just nu klockan 19:00 är det inte helt lätt att lägga upp ett inlägg till Tråktorsdag. Grejen är nämligen den att solen skiner från en klarblå himmel. Nu alltså! Annars har dagen varit ofantligt grå och fruktansvärt tråkig – vädermässigt. Så det fanns bara en sak att göra – hitta på litet roligt i Täby Centrum, vilket jag gjorde. 

Fula fiskar
Bilderna jag lägger upp visar delar av den välfyllda fiskdisken hos den lokala ICA. De får ju leverans på torsdagar så jag passade på att fota fiskarna. Ja, och om jag ska vara ärlig så verkar fiskarna totalt uttråkade. Har aldrig sett en fisk med ett ”leende på läpparna”. Å det konstiga är att ju fulare fiskarna är desto dyrare är dom, både i affären och på krogen…

Det är Kajsalisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

14 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Vårat lokala Ica har ingen sådan disk tyvärr, vill vi köpa fisk över disk får vi åka ner till Coop eller upp till fiskhandlarna på "Angereds torg" där jag passerar ibland på väg hem från kneget.
Frys fisk är inte samma grej.

Fisk är ju både gott och nyttigt men ingen av dem har jag någonsin sett med ett leende heller ;)

Ha en fin kväll nu Bp och så hoppas vi på sol imorgon.

LillaSyster sa...

Färsk fisk är så gott =)
Brukar också köpa fisken över disk hos ICA. Mmm en solig dag.

nalta norrland sa...

Ful fisk 🐟 inte visste jag att fulhet betingar ett högre pris. Men här säljs typ aldrig fisk i naturlig form utan typ filead eller i bitar och oftast fryst.
Vädret är inte direkt lockande ur utomhusaktivitet hänseende kallt och blåsigt.
Jag är så in i vassen trött... sover slut och är vaken nån timme varje natt.
Det började i samband med Js nya medicin å sen kom jag typ i dålig ordning å har haft sömnproblem sen dess. Jag kan ju inte skylla på J för han sover 😴
J & Elin är nu ute med mopeden och har körövning😅 visserligen inte helt lagenligt, men nödvändigt, svårt att veta hur man ska bete sig i trafiken om man inte kan träna rent praktiskt.

Geddfish ♥ sa...

En "ful fisk" kan ju vara något annat än just en ful fisk ;)
Fisk är gott, dock köper jag inga fula, inga med ett leende heller. Jag har faktiskt en riktig fiskaffär mellan ICA och Willys.

Jag har kunnat utnyttja solstolen idag, jättefint men kyligt och blåsigt. En bra dag med några glädjeämnen, nu lossnar det.
Ha det fint!

femfemman sa...

Här är det oftast fryst fisk som gäller. Bra att man slipper se dem i ögonen..
Mulet här hela dagen, men inte är det något att deppa gör. Ljust till efter nio och tvåsiffriga plusgrader. Tjoho!

Ditte sa...

Nej,ingen tråkig torsdag här. Inte ens vädermässigt. Dagen har bjudit på en del sol. Men en del moln också. Blev balkonghäng i olika omgångar.
Bra att du piggade upp dig i Täby C. Och att se fiskarna gjorde i alla fall att jag drog på munnen, även om fiskarna inte gjorde det.
Även hos oss får ICA fiskleveranser på torsdagar men oftast om jag ska köpa fisk blir det hos Göta Fisk. Men båda har ett bra sortiment. Och som komplement finns ju Söderhallarna Men nästan lite överkurs att gå dit.
Nu hoppas vi på mer uppiggande sol i morgon.


Emma, Sol som sol? sa...

Här har det varit riktigt fint väder i dag så jag är rätt nöjd. Fin fiskdisk, hoppas du hittade något som smakade bra.

Susjos sa...

Mmmm känner nästan doften av färsk fisk ända hit! Färsk tonfiskfilé, mums!
Ja dagen var riktigt grå och kall, men vi cyklade i alla fall in till stan för en lunch, nåt kul måste man hitta på.

Svar: Faktum är att sitta i telefonen på mitt jobb går inte att jämföra med att vara på förlossningssal, den pressen/stressen med att se till att barnet i magen mår bra under förlossningen, samtidigt som man vill se till att paret får en bra upplevelse av deras förlossning, det är svettigare än ett jympapass ibland, och ibland tas snabba beslut om t.ex akut kejsarsnitt som ska gå fort för att barnet i magen inte mår bra ( då ska barnet vara ute via kejsarsnitt inom 10 minuter), eller att mamman kanske är väldigt sjuk i sin havandeskapsförgiftning och kan börja få krampanfall, eller barnet som kommer ut inte alls mår bra och man måste snabbt larma barnläkarteamet så att de kommer snabbt på plats och tar över andningen på barnet...sen kan mamman börja blöda rikligt efter förlossningen, då gäller det att snabbt se till att få hjälp och att ge läkemedel snabbt, kanske måste man snabbt åka till operation för att stoppa blödningen där om inte moderkakan har kommit ut, och så vidare och så vidare. Det är inte konstigt att i u-länderna dör fortfarande väldigt många kvinnor under sin graviditet och förlossning. Läser på rfsu:s hemsida att 300 000 kvinnor dör varje år pga komplikationer i samband med graviditet och förlossning, de vanligaste dödsorsakerna som det finns effektiv behandling för är just : blodförlust, blodförgiftning, havandeskapsförgiftning och osäkra aborter.

Så, nej, jag är nöjd efter 20 år i branschen med fler än 1000 förlossningar ( slutade räkna dem efter 1000) att sitta i telefonen, men det är ofta ingen lätt uppgift heller att vara spindeln i nätet och ofta, nästan varje pass, behöva hänvisa kvinnor till andra sjukhus, och många gånger bli utskälld för att de måste åka till annat sjukhus...ack ja, vilket långt svar du fick, hihi!
Må så gott!

Anki sa...

En fin torsdag, inte ett dugg tråkig - det är väl bra!
Vår lokala ICA har inte någon manuell fiskdisk, men brukar ha bra utbud på färsk fisk ändå på torsdagarna - dock inte några lyxfiskar, utan mer de gamla vanliga :)

Ama de casa sa...

Dom fulaste fiskarna brukar ofta vara dom godaste. Som marulk till exempel :-)

Hoppas finvädret har hållit i sig så det blir en skön valborgsmässoafton i 08-land :-D

Annika sa...

Torsdagar är aldrig trista, en av veckans bästa dagar :-)
HIHI! Tycker jag alltså!

AHHH fiskdisken, såååå gott!!
Håller med om att man aldrig sett en glad fisk, per se!! HEHE.
ja, sant, ju fulare fisk desto dyrare.
Ah, tänk en lätthalstrad tonfisk ...
Eller torsk, som ja älskar.
Eller regnbåge...
GE mig allt, haha.

En jättefin helg önskar jag dig!!

Anita-Malta sa...

Hahaa.. detta var minst sagt inte tråkigt alls. Uttråkade fiskar, ja, de är ju helt livlösa, vad ska de le åt ;) Har aldrig tänkt på att ju fulare desto dyrare, kanske är det så. Ska kika lite extra nästa gång när jag är i fiskaffären.

Passar på att önska dig en Glad Valborgsmässoafton :D Visserligen som en vanlig fredag här hemma hos oss men glad kan de ju vara ändå.

KajsaLisa sa...

Seabream såg verkligen tråkig ut, jämfört med dom två nedre bilderna.
Sorry, jag somnade ifrån allt igår så det blev ingen TråkTorsdag för mig, lovar att skärpa mig för nästa vecka.Tack för länken i alla fall.
Vi hörs på SkyltSöndag.

Anni sa...

Vilken fantastisk fiskdisk din ICA har!