måndag 5 april 2021

Glad annandag påsk

Snön satt kvar på vänstra sidan på alla parkerade bilar. Som tur var la den inte kvar på marken.

Här är det någon som gärna vill matcha den svarta bilen med snö på.


Nja, det kan jag inte påstå – att det är en glad annandag påsk alltså. För jag menar vem vill ha storm, snö och 1,5 plusgrader en sådan dag? Ja, jag vet att det bara är april och att vädret under denna månad han ha de mest varierade inslag, men ändå. Är i alla fall glad att jag inte vårstädade balkongen igår… 

Greta
Vad jag tycker om Greta vet ni ju redan. Men jag har förstått att många av er gillar henne och hennes insatser för klimatet. Så ni blir säkert jätteglada om ni trycker på den här länken. Greta har nämligen blivit staty utanför Winchester universitet i London till en kostnad av 287 420,89 kronor. Kan lugnt säga att statyn inte är det minsta lik ”originalet”. Statyn är väldigt vacker och fin och framför allt så är den är tyst;-) 

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

19 kommentarer:

nalta norrland sa...

Statyn på Greta såg jag på typ Nyhetsmorgon för en tid sedan, då jämfördes hon med Zlatan ⚽️
Glad måndag inte vädermässigt direkt... snö blåsigt å kallt, men det kunde varit värre 😜
I morgon ska jag till veterinär med Frost så håll gärna en tumme... dels för att det ska bli ett bra ”läkarbesök” 😅😜 men oxå att jag har tur med vädret då det blir 14 mil tur å retur. Nu sägs det vara risk för halkig vägbana pga underkylt regn och snöblandad kompott... menkanske har SMHI fel 😑

femfemman sa...

Det var ju en fin tjej! Greta är ingen skönhet..lik sin farfar Olof Thunberg.
Har inte så mycket till övers för henne heller, tycker att det är galet att hennes kändisbakgrund ger räkmackeglid. Nu tycks det vara ganska tyst kring henne och det tackar vi för.
Tre plusgrader, snål blåst, hagelskurar, sol ibland. Aprilväder! Vanligt men inte något väder man blir glad av.

Geddfish ♥ sa...

Glad måndag här! Ingen snö men en jäkla blåst och kyla! Men det är ju april och mina blommor åker in och ut. Ja, jag hinner ju.
Greta följer jag inte längre...
Följ Sarah på Insta Take Over from idag! Finns även på https://www.instagram.com/merorgandonation/ hon kör väldigt intressant denna veckan.
Glad måndag!

Ditte sa...

Visst var det vädermässigt en annorlunda annandag. Men det tog sig. När jag gick ut vid 14.30 var det sol och sen blev himlen mer och mer blå. Ni sedan 18-tiden inte ett moln. Men kalla vindar är de.
Har sett några inslag med Greta och statyn i veckan och tyckte universitetet att de hade råd med en staty så...
Vad gäller Greta så känns det många gånger helt tokigt i mitt tycke och angående klimatet så är det ju som det är. Och det helt oavsett henne.
Så en ganska glad måndag blev det ju.

Micke sa...

Tycker ju som dig när det gäller Greta men säger man det offentligt bland allmänheten får man ju räkna med sura miner av någon underlig anledning.
Folk är inte som de ska alltid, inget illa menat men det är de inte.
Snön föll lite här med inatt efter allt regn, men idag har solen skinit iallafall.

Skriver med mobilen här, får se om det går åt skogen ;)

Ha det gott BP.

LillaSyster sa...

Vilket aprilväder...knappt sovit en blund inatt pga stormen som drog fram. Idag har det varit alla väder flera gånger om, saknar nog bara dimma.
Såg också Greta på nyheterna, men som sagt statyn ser glad ut, Greta ser mest arg ut. Studenterna var lagom glada över den, de hade sett att pengarna gått till något annat.

Tant A sa...

Ja inte är det något roligt väder inte, men det är ju som du är inne på april så vad kan man vänta sig. Här snöar det än men lite omväxling är det allt, nyss haglade det :)

Ha det gott!

nalta norrland sa...

svar Säkerhetssele vid höga höjder jobb typ takskottning eller andra takarbete, så inte bara för skoj 😆
Elin är fenomenal då det gäller glutenfri pasta 😜 hon stenvägrar.

Klimakteriehäxan sa...

Ja men tack, det blev ju en glad måndag, för jag fnittrade direkt när jag läste dina ord om Greta. Rätt fin staty, faktiskt, och inte alls olik tjejen tycker jag. Däremot är jag väldans tveksam till att göra staty av en tonåring.

Emma, Sol som sol? sa...

Mickes kommentar "... Folk är inte som de ska alltid, inget illa menat men det är de inte ... " är så himla bra! Herrejisses så rätt han har!

KajsaLisa sa...

Första bilden, usch ja såg också det där genom fönstret i morse. Drog täcket över huvudet och somnade om.

Susjos sa...

Jag fick smaka på snön och den iskalla vinden i morse, som tur var bara en kort stund!
Håller också med Mickes kommentar angående Greta " folk är inte som de ska alltid, inget illa menat men de är de inte"
Ha det gott!

Ama de casa sa...

Haha! En tyst Greta är en bra Greta :-D

Fy tusan för snön, väldigt onödigt. Skönt att den försvann snabbt! Åtminstone på marken :-)

Gunnel sa...

Jag är mycket tveksam till statyn. Det finns många som kämpar för bra saker här i världen, men som aldrig blivit statyer. Vi har också riktigt trist aprilväder här.

Anki sa...

Inget vidare väder här heller igår - snö, hagel, regn och isande kalla vindar. Idag skiner solen men det är kallt ... iskallt!
Fin bild p skatan!
Knäppt med staty på Greta - även om jag tycker hon gjort en del bra saker, så finns det andra som är mer värda en staty ... om det nu ska finnas några ...

Annika sa...

Gillar Greta! Glad att hon blivit staty. Hon är värd det mer än Zlatan, sorry BP :-*
Jag är stolt över henne här i utlandet :-)

Men jag förstår att det var lite depp med snön igår so virvlade.
Kan tro att den är borta nu, det brukar ju vara så i april.

Ha en fin och bra dag nu, BP!!

Susanne sa...

Det bästa med ovädret att man kunde vara inne med gott samvete ;)

Stefan Karlsson sa...

Jag var inte glad. Hela dagen kändes som ett aprilskämt.

Paula sa...

Snö har fallit i 08-land, jag lider mer av den vilda blåsten som är rätt otäck när man ska ut flera gånger per dag. Idag sken solen men det var ändå lika kallt, så trist. Skatan är en ganska vacker fågel, tyvärr kommer de ofta i större skräniga grupper...
Jag gillar Greta skarpt. Hon är en mänsklig väckarklocka som behövs i vår värld. Det mesta hon säger har hon rätt i, vi har förstört vår planet gräsligt mycket i jakt på välstånd och penningar. Men visst är hon enerverande som person, men med hennes diagnoser så är det inte märkligt alls. Hoppas vi får lite varmare snart....allt mellan 10-20 grader är välkommet