onsdag 28 april 2021

OnsdagsmixBrukar inte gnälla om att tiden går (för) fort, men den här veckan har till och med jag känt att dagarna bara flyger förbi. Rätt konstigt egentligen, då dagar utan några större händelser och med dåligt, kallt väder ju borde krypa fram, men det gör det märkligt nog inte.

Nu till Orsakullans frågor:

Jag läste om…
… en testkonsert med fem tusen åskådare som hölls i Barcelona för några veckor sedan. Här kan ni läsa mer. Konserten blev en succé med noll smitta som följd. Det lovar gott inför fotbolls-EM och OS i Japan:-) 

Om jag fick vara ett annat kön för en dag skulle jag…
… absolut testa att vara en man. Gärna en framgångsrik sådan, typ Zlatan. För då skulle dagslönen vara lika hög om inte högre än min månadslön.. 

Det här skulle jag vilja köra
Det beror på vad frågan syftar på, men jag väljer en tolkning med bilar. En bil jag absolut skulle kunna tänka mig att glida omkring på på gatorna i Stockholm under sommaren är en Chevrolet Corvette Sting Ray från 1960-talet. En röd sådan, och en cabriolet:-) 

Jag har en dröm
Jo, det har jag, nämligen att någon gång göra en rundresa i Japan. Maken är tyvärr inte ett dugg intresserad, så vi får väl se om den drömmen slår in eller förblir just en dröm.

Det är Orsakullan som har uppfunnit ”April 30 dagar”. 

PS. Bilden har inte ett dugg med inlägget att göra. Men jag retar mig dagligen på YES-flaskornas äckliga utseende när det bara är lite diskmedel kvar i flaskan. Har ni nåt knep för att undvika denna gegga? Om ja, skriv gärna en kommentar. DS.

14 kommentarer:

LillaSyster sa...

Åk med en kompis om maken inte vill följa med. Boken har jag läst =)
Flaskan.....jag brukar skruva av och diska min kork med jämna mellanrum, för jag blir också galen när det ser ut så där. Och så fyller jag på flaskan från min refillflaska som står under diskbänken =)

Ditte sa...

Jag tycker oftast dagarna går fort men är det vackert väder eller i övrigt ok.uteväder går de än snabbare.
Kul att läsa dina svar.
Rundresan i Japan skulle jag gärna göra för där har jag ännu inte varit. Men jag vill ha gott om tid på mig så att jag kan både se, uppleva och ta in det jag är med om. Japan finns högt upp på reselistan.
En Corvette, vet inte om det var en Sting Ray har jag kört i N.Y. och kom fel på Park Avenue. Ingen hit utan en polis fick köra mig och bilen tillbaka. Stockholm är betydligt enklare att köra bil i.

femfemman sa...

Lite äckel och skitighet är ok för eän lantis.Blicken föll i stället på boken. Den är riktigt bra, tycker jag. Visar på utanförskapet konsekvenser. I de hemmen som beskrivs där, är en geggig yes-flaska det minsta problemet. Om det ens finns någon...
Hörde om testkonserten på Rapport. Intressant. Visar, enligt mig, att FHM är klart överdrivna i sina restriktioner. Vilka begränsningar man ska ha, det vet inte jag... expert är jag ej.
Blev dock lite beklämd och förskrämd, då grannen berättade att deras tre små barnbarn, som bor i huset bredvid, inte varit inne i deras hus sen pandemin var ett faktum. För det får de ju inte, enligt FHM..Hur dumt som helst, om ni frågar mig.

Vad jag skulle vilja köra? År faktiskt nöjd och belåten med vår Toyota SUV. Så jag har inga andra önskemål.

Åka till Japan vore väldigt kul. Har också en make som inte vill ut på långresor...Så jag hänger på! 🙂

Geddfish ♥ sa...

Yesflaskan... jag tål inga kladdiga korkar/lock så jag gör alltid rent med jämna mellanrum. Inga knöliga kaviartuber heller, de är snyggt ihopklämda. Pedanten i mig ;)

Jag har varken drömt om Kina eller Japan, men visst skulle det vara intressant. Min en väninna var till Japan för några år sedan.

Susjos sa...

Kul att vi båda vill köra en corvette, kollade in din länk på den äldre modellen, snygg!
Å visst hänger jag på till Japan, ett spännande land!
Du har fått bra svar på din yesflaska, jag har samma problem!
Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

Häll över diskmedlet i en pumpflaska. Jag återanvänder de som det varit handtvål i, jag har två lika intill varandra, en med diskmedel och en med handtvål. Eller så kan man köpa nya just för diskbänken. Finns många snygga.

Paula sa...

Jag läste också om testkonserten som verkade lovande. Sen hörde jag OS-arrangören idag tala om att idrottarna måste ha lämnat två negativa test innan de får komma in i Japan, sen testas de två gånger varje dag! Hängslen och livrem, bra där! I Dalarna grasserar smittan som aldrig förr, suck. Många på arbetsplatser och i skolor är smittade o så rullar det runt ett varv till. Ta loss korken på diskmedelsflaskan och doppa den i diskvattnet o skölj så har du medel till minst en diskomgång. Jag är så snål så jag brukar hälla i lite vatten när det bara är bottenskyla kvar av diskmedlet så räcker det lite längre...Japan intresserar mig också, men det förblir nog en dröm...Kan du locka med dig din bästis istället för maken som ressällskap kanske?

Anki sa...

Använder aldrig Yes då den inte är miljömärkt - och har inte det problemet.
Min dröm är att resa till Galapagosöarna ... tyvärr en ouppnåelig dröm, men ändå ...
Har läst Ödesmark och gillade den faktiskt.

Ama de casa sa...

Drömde också om en gammal fin, röd Corvette en gång i tiden. Fast nu är jag jättenöjd med vår gamla (2006) Toyota vi har. Anders vill gärna byta till nåt nyare, men jag spjärnar (som oftast) emot när det gäller att byta grejer :-)

Jag fyller på vårt "yes" (som heter Fairy här) i en diskmedelspump, sen förvarar jag själva flaskan i ett skåp under diskbänken där jag inte ser den. Funkar faktiskt riktigt bra :-D

En rundresa i Japan är drömmen även för mig, en vit fläck på kartan för min del. Hade en sån planerad (men inte bokad) med en kryssning i somras, men sen vet vi ju alla vad som hände...

Guldkryckan sa...

OS i japan verkar ju bli av i år, ser faktiskt fram emot detta även om jag inte är så idrottsintresserad, det är ju liksom något man bara MÅSTE se oavsett vad man tycker om idrott.

Undrar hur tidsskillnaden ligger där förresten, får kika på det.

Japan är ett intressant land, lite "fyrkantigt" folk det där har jag hört men dit vill jag också någon gång.
Lite japanska ka man ju efter serien "shogun" ;)

Ha en fin torsdag nu Bp.

Annika sa...

Tiden, den flyger alltid. FATTAR det inte.
Veckorna går i rekordfart och helgerna är ju bara suckar så är de förbi ...

Men låter som bra nyheter med konserten i Barcelona.
HAHA,fotbolls-vm ja ... kommer väl inte att se det, kanske ngn match om det går bra för Sve eller US. OS kommer jag nog att se mer på. Brukar gilla OS.
Kan tänka mig att idrottarna kommer testas, testas och åter testas. LIKA bra det.
Hoppas många fått vaccin också.

Jag med, skulle gärna åka till åka till Japan, äta mig igenom landet (haha) och se naturen och städerna. GÄRNA!!!!

christian sa...

Jag brukar alltid spolar av diskmedelsflaskan när jag sprutar i vid disken, då blir det aldrig nåt.....
Det är roliga frågor du svarar på, inte minst "ett annat kön" inte mycket att välja på där inte, men även jag skulle kunna tänka mig byta till andra könet....en stund i alla fall, för att pröva på ... det kan ju va bättre....
Jag skulle vilja köra buss, har velat det sen jag var barn.....
I brist på rundresor whereever kan jag tipsa om ett av de bästa tv-program jag sett "Jorden runt med tåg" på Kanal 7, går säkert att streama....

Klimakteriehäxan sa...

Undrar om inte Zlatans timlön skulle räcka ganska långt för en vanlig människa ...jag tycker det är svårt att ta in hur enormt stora summor idrottsmän håvar in. Nästan lite snuskigt.

byblixtra sa...

Även om du inte gillar geggan på flaskan så blev det en läcker bild. Gillar att Yesflaskan är i fokus med bakgrunden i oskärpa.