torsdag 8 april 2021

Tråktorsdag

På sätt och vis var det en tråktorsdag, då det inte var mycket som hände/rörde på sig idag. Positivt var att vädret för andra dagen i rad betedde sig väldigt "oaprilmässigt". Solen sken nästan hela dagen och fyra till sju grader är väl ändå okej. Vi bor ju inte på Costa Blanca i Spanien direkt. Men jag har ändå hittat lite dagsfärska tråkigheter. Enjoy;-)

En inte helt ovanlig syn, tyvärr. Så himla tråkigt. Observera att det måste dricka en del i vår brf. Föreningen har ställt upp en extra container för återvinning av glas längst bort. Men då måste man ju ta fem extra steg. Alltså dumpar man glasen utanför första bästa container för färgat glas…

Undrar vem som har (halv-)fällt den här betongpelaren. Observera att den står bredvid en parkering reserverad för motorcyklar. Hursomhelst är det en tråkig syn.

En sak är faktiskt också riktigt tråkigt, nämligen att jag är urusel på att komma ihåg olika blommor, och det trots att många av er lägger upp massvis med olika blommor. Har förstått att jag är hopplös på att minnas namn på blommor och växter. Men ni kommer säkert upplysa mig om vad ni ser på bilderna;-)
Det är Kajsalisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

19 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Jo, ett och annat som "dumpas" på våra sopstationer emellanåt, en säng, en soffa vid något tillfälle, man får väl vara glad för att de lärde sig första gången och inte drog sönder locket för att få i en hel säng.
Blommor kan jag lite, visserligen bara kaktus och orkide..maskros kan jag också sen är jag uttömd på alla mina kunskaper ;)

Ha en fin kväll Bp.

Ditte sa...

Vad gäller blommorna är de ju inte alls tråkiga. Jag tror att det är scillor och de finns i olika varianter. Men säkert kan någon säga säkert och även vilken sort.
Verkligen trist med människor som inte kan göra sig omaket att ta sig några extra steg. Har de inte förstått att det är bra att röra på sig.
Trist även med en fallen betongpelare.
Men lite glädjande var det ju ändå med dagens väder- Dock lite trist med de kalla vindarna.

Geddfish ♥ sa...

Scilla, tänkte jag skriva redan innan jag såg Dittes svar. De är så söta.
Det där med att lämpa av skiten utanför sopsorteringen, det finns nog överallt. VÄLDIGT TRÅKIGT!
Förmodligen saknas det en cell av förnuft hos dessa personer.
Kyligt idag, men jag lyckades sno åt mig en stund i solstolen under filten innan jag gick promenaden.

Klimakteriehäxan sa...

Scilla, definitivt. Jag har ärvt blomintresset efter mamma, tror jag.

Susjos sa...

Kan inte så mycket blommor jag heller, men scilla känner jag igen.
Trist att man inte orkar gå en bit till för att slänga glasen.
Åkte förbi dej, eller ja dina hus idag på vår lilla utflykt upp till stugan på Rådmansö!
Ha det gott!

LillaSyster sa...

Blomman har du fått svar på. Såg en gräsmatta idag som var helt översållad som ett blått hav.
Synd när folk inte orkar gå några extra steg....märkligt att det går bra att bära hem flaskorna då de är fulla och tunga. Men då det ska återvinnas tar orken slut.....

femfemman sa...

Snart blommar scillorna för fullt i rabatterna på nordsidan av huset. Lite osmart med nordsideblommor, det blir ju lite "sena". Fast å andra sidan så håller de länge.
Tråkigt med skräpdumpning. Fast... Är det fullt i containern så tänker man kanske att sopgubbarna ( eller gummorna) tar hand om det som inte får plats. Vilket dom förstås bör göra! Det tråkiga där är väl att hos många/ en del yrkesgrupper så går arbetsbeskrivningen före sunt förnuft!

nalta norrland sa...

Kan det inte vara under snöskottning med traktor den där pelaren på parkeringen fått en knuff? Här händer det ibland att brunnslock Du vet de där locken... mitt på vägen... har följt med när gatan blivit skrapad för att få bort isbeläggning. Farligt, farligt.
Den där blå scillan är en av få blomster jag kan namnet på :D

svar Elins besök på Sjukstugan gav inte mycket, det var tal om koll av astman då Elin fått mer känning av ansträngningsastma... blev inte av å då jag frågade tittade sköterskan som tog ett blodprov på Elin på mig som jag var dum då jag ens frågade ;-)
De kolade bara blodvärde.
Sedan något kläm å känn på magen... nix, det blev hyfsat avslaget besök.
Nu väntar jag till provsvar kommer å sen ringer jag å frågar va faan de sysslar med.

Tant A sa...

Ja fy hur det brukar kunna se ut runt sopcontainrarna. Härom sistens hade någon ställt säckar med matrester (vem 17 får ihop matrester säckvis???) vid containrarna, hur tänkte man då liksom?

Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

En näpen bukett med scillor på våren är rätt underbart!

Det är lustigt med kunskap. Jag kan väl en del blommors namn och mannen min kan se att det är en blomma, möjligen en ros. Resten är blommor. Men när det flyger ett plan högt där uppe så ser han på en gång vilket flygplan det är, Boeing bla-bla-bla. För mig är det ett flygplan. Vet hur en Hercules ser ut och en Learjet. Resten är flygplan.

Konstigt...

KajsaLisa sa...

Ingen ordning på vissa av dinagrannar, jag skulle skämmas att bete mig på det viset, det är liksom inte värt besväret att gå och tänka på ifall någon såg mig. Men bilderna passar ju bra till Tråktorsdagstemat, tack för länkningen.

Ama de casa sa...

Verkligen trist att folk är så slarviga och lata vid sopstationerna. Här kan det också se gräsligt ut många gånger, folk ställer ut precis vad som helst. Visserligen har jag också ställt saker utanför tunnorna (vilket man inte får) men då är det grejer som jag vet att sopletarna kommer att plocka åt sig väldigt snabbt. Ibland innan man ens hinner därifrån.

Scillorna är jättefina! Jag minns när jag i barndomen hälsade på hos pappa i Stockholm och för första gången fick se blåa gräsmattor! Fascinerande :-) I Norrland poppade det väl upp en och annan maskros i gräsmattorna fram åt juni eller så... ;-)

Anki sa...

Vissa människor verkar otroligt lata och själviska - och verkar anse att andra ska ta hand om deras skit! Blir såå irriterad!
Vet du BP, man måste inte veta vad blommorna heter - det räcker att man ser dem och njuter av dem. Du har fått svar - och nu kom jag ihåg att jag glömt att ge dig namnet på blomman du fick i mailet - det var blåstjärna, som är släkt med scillorna :)
Tittade på en fin lägenhet igår! Kanske blir det den ... vi får se :)

byblixtra sa...

Det är trist när soporna står utanför sopbehållarna. Det verkar som att det kan behövas en skylt om att det finns en till behållare för färgat glas lite längre bort.
Här skulle man gissa på att det är plogbilen som har kört på betongpelaren men någon MC har då inte fått ner den där.
Vårblommor är inte tråkigt. :-)

Susanne sa...

Förstår mig inte på lata människor, hemma på min gata hade någon dumpat av trädgårdsavfall och färgburkar.
Ha en trevlig helg

Annika sa...

SCILLA!
Men det har du redan fått veta nu av många, haha.
Ja, trist när det blir sådär alltså ...
Att folk bara dumpar av utan att ens tänka.
SÅ trist.
OCH så himla slött.
BP, lite nyfiken på vad du tyckte om boken, where the crawdads sing?
Jag har läst den, och jag har en känsla av att du inte var begeistrad. DET var inte jag heller. SÅ jag undrar lite om vi reggade på samma saker i boken, hehe.
Trevlig helg!

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Blomman är Scilla och med tanke på att min Skilla fått sitt namn efter den blomman så vet jag det ;) . Enkelt att komma ihåg för mig :-p. Annars kan jag se skillnad på Gullvivor, prästkragar, påskliljor och vitsippor, maskros och tussilago sen är det väl mer eller mindre kört för egen del.

Klassiker där med soporna. Folk är lata :-o

Anni sa...

Det är tydligen svårt för folk att förstå skillnaden på sopor och återvinning av förpackningar! Liksom svårt för dem att förstå att sakerna ska IN i de grå containrarna. Suck.

Tur att du visar lite blå scilla också, så jag blir glad :-)

Freedomtravel sa...

Jag är likadan som du när det gäller blommor. Jag kan tulpan och ros och maskros och så, men sedan är det typ slut ;) Men de är ändå vackra att se på! :)