fredag 23 april 2021

Fem en fredag: Vecka 16 – ”Veckogöra”Dagsfärska bilder från körsbärsblomningen i Kungstgrädgården. Foto: Yvonne.

"Underhållsarbete" på Kungsträdgårdens almar som efter många strider bevarades. Här kan ni läsa mer. Foto: Yvonne.


1. Vad gör du sällan på måndagar?
Handla, tvätta, städa. 

2. Vad händer ofta på tisdagar?
På tisdagar lägger jag ofta upp Sannas Weekly photo challenge. Annars tycker jag att tisdagar har inget existensberättigande. 

3. Om du ska ha ”Lill-lördag”, vad gör du en onsdag?
Inget jag inte skulle göra en annan veckodag. Men just på onsdagar spelas det ju CL matcher (Champions League) så:-) 

4. Vad är det bästa med torsdagar?
När jag jobbade var det bästa med torsdagar att det var fredag dagen efter, och man kunde se fram emot helgen. Nu är det nog mest att jag kollar in fiskdisken hos den lokala ICA, då de får in färsk fisk och skaldjur på torsdagar. 

5. Hur ser dagens fredag ut?
Hur såg min fredag ut? Jo, den otroligt trevliga Claes från Clasfixare dök upp och gjorde lite el-jobb i vardagsrummet. El ger vi oss inte på. Sedan åkte jag till Täby Centrum, där jag bland annat hade tänkt att boka en tid för klippning hos Leo. Men han blev ledig samma minut jag kom in i salongen och tog in mig direkt Så nu är jag nyklippt och faktiskt rätt nöjd med mig själv;-) 

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bara bild 1 har någonting med inlägget att göra. Foto 2-4 har bästisen Yvonne bidragit med. Så fina bilder som jag bara måste dela med mig till er. Tusen tack för bilderna tjejen:-) DS.24 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

verkligen fina bilder! har faktiskt också fotograferat ett sådant blommande träd idag. men det blev inte så fina bilder som Yvonnes. nej, tisdagar är konstiga icke - dagar. men annars vore ju å andra sidan veckorna ännu kortare och de går tillräckligt fort som det är

Hanneles bokparadis sa...

Ljuvlig årstid nu, något nytt händer varje dag, den färska havsfisken kommer till Hisingen på tisdagar, åt faktiskt god fisk till lunch ute igår.

Carita Liljendahl sa...

Så underbara bilder av körsbärsblomningen, har aldrig sett den - inte ens det året jag bodde i Stockholm.

Och ja, den där mannen kunde jag gärna boka ;-)

femfemman sa...

Underbara blommor. Kommer nog här också inom några veckor. Tisdagar och torsdagar är ännu så länge inbokade. Därutöver finns det inga aktiviteter som styr några dagar. Jo, ett glas rödvin på fredagskvällen!

Guldkryckan sa...

Nej, el ska man inte ge sig på, hujeda mej, det kan gå illa.
Har en gång i tiden kopplat ur en tvättmaskin genom att först dra ur en propp och sen klippa av sladden till maskinen, tyvärr var den tvåfas, två proppar, så jag flög tvärs över badrummet med en smäll.
Nej usch.
Bra med riktiga hantverkare, värt varenda krona.

Nyklippt är det ju alltid fint att vara, toppen ju.

Ha en fin inledning på helgen Bp.

Ditte sa...

Körsbärsblommorna i Kungsan är verkligen vackra. Har varit där ett par gånger i veckan. Och snart har de blommat över.
Fint att Yvonne skickade dig bilderna. Och så vackra bilder. Tur att almarna är ju kvar. Var ju med på den tiden "almstriden".
Kul att läsa dina svar. För mig skulle svaren som vanligt bli att "det varierar". Ja, förutom tisdagar då jag också brukar lägga upp "Gems Weekly Photo Challenge".
Kul med Clasfixare och visst är det bra att kunna hyra dem för jobb.
Perfekt att du blev klippt när du kom. Klart du ska vara nöjd med dig själv.

Lillian "sognafaret" sa...

wow for en imponerende blomsterprakt!

Susjos sa...

Så fint av Yvonne att skicka lite foton från Kungsan, där är det verkligen vårlikt med körsbärsträdsblomningen ( långt ord!)
Alltid kul att läsa svaren på "Fem en fredag", jag som jobbar skift kommer att få svårt att svara på frågorna!
Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

Härligt att vara nöjd med sig själv, det är man inte varje dag ...
Mina kärsbärsblommor håller jag på ett par dagar till.

Paula sa...

Och var är nyklippt bilden? Vore ju kul att jämföra....
Du gör mig grön av avund med din färsk-fisk-dag på ICA....Vår lilla affär har faktiskt provat ta hem lite färsk fisk, men det har inte gått att sälja slut så det blir bara frysdisken numera. Och det förstår jag faktiskt...Det är ju mest pensionärer med liten plånbok som handlar det mesta här hemmavid, de som jobbar pendlar oftast och har större affärer att tillgå. Livet är inte rättvist, men, vi har en sjujäkels massa fisk i sjön!
Lite nyfiken BP, vad kostar en klippning i Täby? Kul att jämföra tänkte jag.. Dottern sa att en klippning i Falun kostar minst 600 bagis..
Tack Yvonne för körsbärsträden

Emma, Sol som sol? sa...

Ibland måste man få ha lite tur och det hade du med frissan! Och nä, el ger man sig inte på i första taget.

Bokdamen sa...

Vad skönt med frissan, skulle behöva ny frisyr men dragit på det nu under pandemin. Så vackra blommorna är i Kungsan. Länge sen jag såg dem live så kul med foton.

Robert W sa...

Härliga blomsterbilder! Nej, el ska man inte ge sig på själv om man inte är elektriker. Det kan ta en ände med förskräckelse.

Geddfish ♥ sa...

Skönt att du fick en klipptid bara sådär. Viktigt. För ett par år sen så höll jag på och slingade håret och grejade, nu är jag naturlig och det känns så himla gott! Billigare också, för den delen...

Nej, dessa frågor var svåra utifrån panschis och pandemi. Inget är som vanligt.
Ha det gott, jag har haft en supertoppendag!

Concurious sa...

Åh en sån fixare skulle jag också behöva. Bor förvisso ihop med en hantverkare men han verkar vilja vara ledig när han är ledig så här blir inte mycket gjort :)
Härliga foton på körsbärsträden, jag måste nog ta mig dit någon gång när det blommar - ännu en sak att sätta upp på "att göra listan"

Susjos sa...

Jag igen !
Är så glad att jag inspirerat Paula till libapizzan!
Såklart använder jag ju också Efva Attlings parfym , den jag gillar (och Ditte också tror jag?) heter "Human"!
Kram!

Anki sa...

Fantastiska bilder på de ljuvliga körsbärsblommorna!
Bra med en Clasfixare ... det skulle jag behöva också ibland - tur jag har sönerna som fixar det mesta, men just el måste man ju vara lite extra noga med, beroende på vad som ska göras.
Bra att du fick en klipptid så snabbt och att du känner dig nöjd med dig själv.

Stefan sa...

Vet inte hur många gånger jag sagt att jag måste till Kungsträdgården för att uppleva dessa fantastiska träd med egna ögon. Finns fortfarande på min "att göra-lista"

KulTur i Natur sa...

Det är nog bra att anlita personer som kan sin sak, frisör, elektriker, fixare, m.m. Själv är jag dålig på det, jag använder rakapparaten över hela huvudet nu för tiden utom på ögonbryn och bockskägget. Enklare el gör jag själv (det man får göra) och diverse fix gör jag oftast själv tillsammans med frugan.

Ama de casa sa...

Så vackert det blommar! Helt otroligt. Jag skulle verkligen vilja åka till Japan och kolla in blomningen där också :-)

Helt rätt att inte ge er på elarbeten! Vissa saker ska man helt klart överlåta till expertisen.

Grattis till den lyckade drop-in-klippningen! Här klipper vi till varandra fortfarande...

Vad jag gör på vilka dagar är omöjligt att säga. Nuförtiden måste jag ibland tänka både en och två gånger för att faktiskt komma på vilken dag det ens är. Dom flyter ihop...
:-)

christian sa...

Så underbara körsbärsträd, var där för 3 år sedan när jag fyllde 60 å gick under de där blomstrande grenarna....men vad folk det var där då....

Kina sa...

Ytterligare ett skrattfyllt läsande! Nää, vissa dagar skulle man kunna vara utan. Fast då blev ju veckan mycket kortare?! 😜 Affär´n med fiskdisk ligger så långt bort, så jag gör mig inte besväret. Fast lite färsk strömming skulle inte sitta illa! Ha en trevlig helg!

byblixtra sa...

Hahaha...håller med dig om tisdagar! Så trist dag under veckan. ;-)
Jag har, om du minns, en kategori som heter Tråkiga tisdag. Men den har fått vila ett tag, kanske dags att damma av den igen?. :-)

Anni sa...

Så otroligt bra med Clas fixare! Den sortens tjänster blir bara viktigare och viktigare!
Körsbärsblommen i Kungsan njöt jag av efter vaccineringen i måndags. Det var ju tur, för igår mådde jag rätt pyton av sprutan ... MEN idag är allt okej igen :-)