onsdag 7 april 2021

OnsdagsmixGrushögarna är ett minne blott. Först kom en liten maskin och sopade ned gruset från gräset till vägen. Sedan kom det en läcker sopmaskin modell större och sopade upp gruset. Det lär även kännas på hallgolvet att det är grusfritt på parkeringen.


Dags igen för en rolig onsdagsmix med några svar till Orsakullans frågor. En sak kan jag säga direkt – de dagsfärska bilderna jag lägger upp har absolut någonting med inlägget att göra. Var nästan tacksam för att sandsopningen ägde rum just idag. Ibland ska man ha tur:-) 

Pingis
Orsakullan undrar om jag spelat pingis. Jo, det har jag. Som ni vet har jag varit fotbollsmålvakt i olika klubbar. En av klubbarna hade också en pingissektion och vi fotbollsspelare uppmuntrades att även spela pingis. Tyckte det var riktigt roligt, och för en målvakt absolut perfekt för att träna upp reaktionsförmågan och snabbheten. 

Grus på gator
Är gatorna där jag bor fria från grus? Jo, det är dom. De dagsfärska bilderna ovan visar sandsopningen på parkeringsplatsen. Självaste gatan sopades rent före påsk, och det var två veckor tidigare än kommunens schema för sopningen. 

Det här var iskallt
Ja, annandag påsk kom det ju snö och det var två plusgrader med blåst. Det kändes iskallt kan jag säga. Även idag var det inte direkt varmt i skuggan – fem grader. Men klockan 14:30 kom solen fram och då gick det att njuta på balkongen i bara t-shirt. 

Det är Orsakullan som håller i ”April 30 dagar”.

PS. Några av er trodde igår att vi bodde på lägenhetshotellet jag la upp. Det gjorde vi absolut inte. Fel strand! Levantestranden i Benidorm är "röjstranden" mest för engelsmän och holländare. Vi bodde vid den andra stranden Poniente, där så gott som uteslutande spanjorer har sina lägenheter. Vår spanska granne är en av dom. DS.

17 kommentarer:

LillaSyster sa...

Skönt att vara av med gruset.
Här sopade de gatan innan påsk =)
Även de flesta cykel/gångbanor är rena. Idag var det inget höjdarväder på förmiddagen, snö och saltbilen var ute en sväng.

Geddfish ♥ sa...

Grusrent här!
Vi fick ingen snö men det är kallt! Fångade dock liten tid i solstolen med jacka och mössa på och under filten. Det är långt till T-shirt här.

Roligt du följer Sarah. Hon är snart på sluttampen. Jag gör resan om igen med tårar i ögonen @merorgandonation
Det sista idag tar hon upp en het fråga. Hon är duktig.
Trevlig kväll!

Ditte sa...

Kul med en färgglad bil som tar hand om gruset och dessutom gjorde det effektivt. På sitt sätt.
Visst är det skönt med grus som är borta. Hos oss städas gatorna varje måndag morgon med spolning så grus slipper vi-Bra så!
Visst var snön helt onödig och kyla kom ju också. Kallt idag hos oss också men även o solen kom så avstod jag balkongen för en promenad.
Var nog på rätt strand i går. Poniente kan jag tänka mig betydligt trevligare att bo på. Vet att vi också har bott här. Men då på hotell.

Emma, Sol som sol? sa...

Grushögar och uppsoparbilar, det är riktiga aprilgrejor det!

femfemman sa...

Har inte "känt" dej tillräckligt länge för att veta att du var målvakt. Allsvensk? Vår äldsta dotter var målvakt i Nittorp ett tag, då Victoria Svensson -Sandell spelade där. På träningen hade hon lyckats rädda flera straffar från Victoria. Det var större för henne än att göra en bra seriematch. Tror att hon bara spelade något år som "senior". Kanske beroende på att hon hellre ägnade sig åt hästsport.
Damfotbollens vagga finns f.ö. här i trakten, i Öxabäck. Tränade med damlaget hemmavid då jag gick på högstadiet. Var dock inte min grej, total avsaknad av bollkänsla. Och fattade inte att jag kunde använt 10 000 timmar av min ungdom att träna upp den.....

Grusvägen hos oss är bitvis fin och bitvis gropig. Sopa behövs ju inte, tvärtom, man behöver sladda vägen så att gropar och ojämnheter försvinner.

Mössan kom på när dagens promenad inleddes, men kom snabbt av då jag kom undan den snåla nordvästen inne på skogsvägarna.

Det var för väl att du slapp det hotellkomplexet. Trodde heller inte att det var din stil att bo så. // Anna-lena

Susjos sa...

Så ni har blivit av med gruset, lyckostar!
Här har vi gruset kvar, men har sett att nån gata faktiskt blivit rensopad, så det är väl på gång. Vår gata städas varannan måndag mellan kl 10-14, jämna veckor, men i måndags var det ju röd dag, så vi får väl vänta ett tag till på en rensopad gata!
Ha det gott!

Paula sa...

Även vi som brukar vara sist ut i hela kommunen fick ju sopat rekordtidigt i år. Tacksam förstås, för du anar inte vad en finnkäring och tre pälsdjur drar in...
Pingis, det spelade jag på f.d PK-bankens kursgård när jag jobbade som handledare och lärare där, himla kul period i livet! Pingisen gick förbi ganska obemärkt, har aldrig varit bra i någon sport. Vilken läcker lila grusuppsamlarbil! Mer färg åt folket!

Klimakteriehäxan sa...

Ooops, jag borde svara Orsakullan i dag - pingis är ju min gamla sport, som jag återupptog med Hammarbys seniorer efter ett uppehåll på sisådär 40-45 år ... Jag har faktiskt spelat en säsong i allsvenskan ... men det gick förvisso inte särskilt bra ... nu har ju all aktivitet varit nedlagd i ett helt år, så frågan är om jag får nån mer chans att spela ö h t.

Anki sa...

Vilken läcker sopbil ... ja, inte sopbil för sopor, utan för gruset - snygg färg! Man kan nästan tro att du valt färg på den :)
Här sopas av förståeliga själ inget grus ... vi har ju bara grusvägar :)
pingis har jgg testat, men det var inget för mig :)

Tant A sa...

Ett vårtecken så gott som något!

Ha det gott!

Ama de casa sa...

Bästa sättet att få vår gata i Sollentuna var att tvätta fönstren. Då kom sopbilen på stört och dammade ned allt igen ;-)

Dom där stränderna i Benidorm... Vissa saker går bara inte in i skallen! :-D

Gunnel sa...

Vilken färgglad sopbil! Pingis har jag också spelat och det var något jag gillade....annars
hör inte sport till mina favoritsysselsättningar. Hur många år var du målvakt? Jag tycker det låter spännande med din idrottskarriär. Jag fattar varför du är så sportintresserad.

Barwitzki sa...

Yes :-) Tegn på våren, rydding av grus fra stier og gater. Vi var allerede 18 grader - men de siste tre dagene har det vært iskaldt regn og snø her hos oss igjen. Jeg gjemmer meg inne :-))) og koser meg med vakre ting.
Ellers er sport flott ... barnebarna trener og jeg klatrer :-) og på TV må jeg se ski og spesielt skiskyting ... og ligger snø - jeg er på ski :-)
God torsdag hilsen til deg. Viola

Guldkryckan sa...

Tror inte det tagit tag i detta med gruset riktigt här ännu men mindre och mindre hamnar ju på hallgolvet här, jag har väl tagit in allt nästan antar jag. ;)
Pingis var jag aldrig bra på, får stryk av ungarna på kneget varje gång...hujeda mej.

sv: Man får säga det, lite klotter har ingen avlidit av vad jag vet ;)

Ha det fint Bp.

nalta norrland sa...

Än så är våra gator inne på samhället hur grusiga som helst... då vi bor längst en grusväg har vi grus i dojan så fort vi går utanför ytterdörren och det är grus/sand även inomhus.
Det är väl ett vårtecken att gatorna blir sopade 😀 vet att när Elin car liten fick hennes kompisar ta fram cykel när gatan var sopad. Elin fick vänta till vägen hade torkat upp 😜
Vi har pingisbord ute i Js Mansgrotta 😊 även snart bastu... jo yes snart flyttar väl J dit permanent 😆

byblixtra sa...

Läckra färger på lastbilen som sopar upp gruset. Den hade t.o.m. en vägskylt baktill. :-)

Anni sa...

Sopbilarna är det säkraste vårtecknet!