tisdag 1 september 2020

Weekly photo challenge: Vecka 36 – ”Tanka”

Veckans tema ”Tanka” var inte alldeles lätt att få till, åtminstone inte med passande bilder. För tankar är lite svåra att fotografera. Hade inte så många heller – tankar alltså. Så jag tog två nya bilder och en ur arkivet. Den sistnämnda ber jag så hemskt mycket om ursäkt för, den visar nämligen snö;-) Enjoy!


Den här sommaren var det hur lätt som helst att tanka D-vitaminer. Trodde det var slut med det när vädret slog om till regn och kyla i lördags. Men som ni ser på bilden var ordningen nästan återställd idag.


”Tanka” betyder också att ladda ned filer/bilder/program till datorn. Och det gör jag med jämna mellanrum. Att fotot är aningen psykedeliskt beror på att jag aldrig riktigt lyckas med att ta bilder av min skärm.


Den mest uppenbara lösningen av temat är såklart att tanka bilen. Det är precis vad jag gör här. Som sagt, sorry att bilden innehåller snö. Det var verkligen inte meningen, men då bilens tank är nästan full hade det ju varit lite dumt att åka till macken och tanka idag. Allt för bloggen har sina gränser;-)


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera tankar hittar ni här.

16 kommentarer:

Ditte sa...

Tycker du fick till det riktigt bra.
Lite knepigt denna gång eftersom det just var "tanka" som var ordet i sig.Å andra sidan är ju tolkningen tämligen fri.
Och visst har det varit fint att tanka D-vitaminer. Men tyvärr kan vi inte lagra dem så vi hoppas vi kan tanka dem ett bra tag till.
Och att tanka ner olika saker till datorn gör vi ju också.
Att sista bilen innehåller snö överlever vi helt klart. Ett tag tills den infinner sig. Men bra att påminnas hur den ser ut.

Geddfish ♥ sa...

Jag tycker din snötank är fin. Det lyser om tanken att du inte tankar så ofta, kanske inte förrän till vintern igen ;) eftersom du inte hade några sommartankbilder.

Bra jobbat med temat! Och idag tankade jag sol på balkongen!

LillaSyster sa...

Helt rätt, man måste dra gränsen någonstans =) Bildåtervinning funkar hur bra som helst. Snyggt jobbat med veckans tema.
Svar; du har så rätt om min bil - kärlek! Att hitta det här felet var ju inte så svårt, bara att titta på instrumentpanelen.
Vilket härligt väder veckan bjudit på hittills =)

femfemman sa...

D-vitamintankning har det varit i flera dagar nu. Tänka bilen behövs, även om man har hybrid. I vintertid blir det mer behov av tankning. Nu ska jag tanka morgondagsenergi i den goa sängen.

Äventyret framtiden sa...

Bara bra "tankar" här. Man kan ju tanka så mycket, inte bara bensin och olja, utan drycker, energi osv. osv.

Emma, Sol som sol? sa...

Håller med, veckans ord är svårt. Men du lyckas ändå - snön till trots!

Klimakteriehäxan sa...

Jag hajar inte riktigt att "tanka" är en homonym. För mig blir det ett och samma: tanka bilen, tanka trygghet, tanka vatten ...

Susjos sa...

Tanka D-vitamin vill man verkligen göra när solen skiner!
Hoppas jag fått i mej lite under denna sommar.
Nej, snö vill vi inte ha ännu, blundar för den på den sista bilden, men tanka måste man ju både sommar som vinter.
Ha det gott!

Ama de casa sa...

Snygg tolkning och den första bilden är ju hur läcker som helst! Sen tyckte jag att det var rätt befriande att se snö, kändes svalt och bra :-D

Nej, denna veckas ord är inte helt lätt... Men du lyckades med bravur :-)

Stare Ström sa...

Kreativ tolkning! Ja, D-vitaminer har vi verkligen kunnat tanka denna sommar och tanka datorn får göras ganska ofta i dessa tider.

svar: Ja, ett helt år utan att få se mig omkring sätter sina spår! Vi har det ju ändå mycket bättre än i många andra länder så jag klagar egentligen inte. Behöver bara pysa lite ibland!

nalta norrland sa...

Tankade energi idag då jag var ute i solen med Teddy på en skogspromenad, ja jag har inte hunnit ut med Frost än då jag var tvungen att vila mellan promenixarna.

Solenergi är inte det sämsta.

KajsaLisa sa...

Grym bild över ditt hus. Det är väl inte så underligt att det är snö på bilden, hur ofta fotar man när man tankar. Hade en tankbild jag med men hittade den inte. Dom där ränderna brukar jag också få när jag fotar, även med systemkameran. Testa att backa en bit.

Helén sa...

Jag tycker du lyckats bra med temat och första bilden är väldigt läcker. Själv har jag nog aldrig fotat när jag tankar bilen.

Mias Mix sa...

Haha förstår att du inte åker och tankar en nästan fulltankad bil :) Snö hoppas jag dröjer ett tag till... Men visst känns det att det är höst nu. Bilden från er gård med blå himlen är underbar, precis så blå var ju himlen nästan hela sommaren!

Violen sa...

Härligt att vi har kunnat tanka energi och D-vitaminer och ladda batterierna nu i sommar! Mina bilder blir också lite knasiga när jag fotar datorskärmen men det gör jag inte så ofta. Och tankar bilen gör jag ju inte, den nischen behärskar min man till fullo. Du visar bra, talande bilder, bra jobbat! Kul att vi fick se lite snö!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, man tager hvad man haver, heter det, så hvorfor ikke et bilde med snø?