tisdag 8 september 2020

Weekly photo challenge: Vecka 37 – ”Bok”

Då jag inte har några bokskogar i närheten fotade jag helt enkelt vanliga träd tvärsöver gatan för att illustrera att det behövs träd för att göra en bok. Och det är faktiskt inte bokar som man avverkar för att göra papper till böcker utan granar som är mellan 10 och 15 meter höga med en diameter på cirka 12 till 15 centimeter. Tack Google:-) Så bilden blev delvis rätt i alla fall.


En bok jag precis läst klart är ”Fallet” av Lars Wilderäng. En väldigt tänkvärd bok som avviker från författarens andra böcker som ofta handlar om fiktiva ryska militära angrepp mot Sverige. Böckerna är intressanta, men man måste förstå det ”militära” språket, vilket jag inte gör.


Sedan kan man ju faktiskt boka någonting också, en resa, en flygbiljett eller helt enkelt en klippning hos frisören imorgon. Här ser ni bekräftelsen av bokningen.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag till temat hittar ni här.

21 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Det är inte alltid lätt att hänga med i en författares jargong, särskilt inte om den är så speciell. Men alltid lär man sig något! Om så bara att nu vet man att det där var inget av intresse.

femfemman sa...

Imponerande att orka läsa bok med en massa specialord.
Bokskog är den vackraste skogen, vår sommar och höst... ja, t.o.m under den trädkala vintern.

Ditte sa...

Bra tolkning av temat tycker jag. Och visst behövs träd för att en bok ska bli till.
Tack för tipset om Lars Wideräng. Och vad gäller de militära termerna är jag väl insatt. (Är nog född med dem) Har hört talas om böckerna men ännu inte läst några-
Och visst bokar man en massa saker....

Klimakteriehäxan sa...

Tur att det finns granskog, för oss som bor så långt norrut att bokträden inte orkar vara tillsammans med oss ...

Geddfish ♥ sa...

Bokskogar är helt underbara annars. Jag har en tavla på en bokskog, som en körsångare har målat, jättekul att ha, skulle tro att hon tagit motivet från Danmark, där hon och maken bodde många år.
Så du ska fina dig i morgon och putsa coronafrissen, ja det är skönt när det är gjort.
Bra fångat tema.
Jag tog upp den där boken om kräftorna, eftersom Ditte redan tidigare hade rekommenderat den, men visste inte att hon bloggade om den idag.

Mias Mix sa...

Visste inte att det bara är granar man gör böcker av. I så fall kan de ju göra väldigt mycket böcker nu när det måste huggas ner så mycket granskog pga granbarkborren. Gissar att du också sitter framför fotbollen. Ser ganska mörkt ut. Men vi får inte ge upp!

Anki sa...

Det blev ju en perfekt lösning på temaordet! Bra där BP!

Ama de casa sa...

Jobbigt när det är en massa man inte begriper när man läser böcker tycker jag. Man tappar liksom flytet...

Lycka till med klippningen idag då :-D

Snygg tolkning!

tanthuset.blogg.se sa...

Böcker med militär anknytning fixar jag inte....men menar du att den här är annorlunda (om jag förstått det rätt)?? Spänningsroman står det....och såna gillar jag :)
Tack för info om granarna, där fick jag lära mig nåt nytt igen :D
Boka tid hos frisören, ja där sa du nåt...eller skrev du nåt!
Ha det nu så gott denna onsdag!

byblixtra sa...

Du kanske är på väg till frisören nu när jag tittar in på din blogg. :-)

Det är sant att det behövs träd för att göra böcker men hade inte koll på att det var just granar.

Jag kände inte till boken du läst men kan förstå att det kan vara knepigt med militära uttryck. Här är vi rätt vana vid militära uttryck med alla militärer i stan.

Violen sa...

Då sitter du väl hos frisören just nu såvida du inte har avbokat tiden. Hoppas du blir nöjd med resultatet. Jag gillar inte att klippa mig men är ju nödd och tvungen ibland. Tur att vi har gott om granskog för papperstillverkning så att vi kan trycka böcker för vad vore livet utan mysiga lässtunder.
Du bjuder på en bra och varierad tolkning av veckans ord!

nalta norrland sa...

En bokskog kunde ju vara alla böcker som står uppradade på biblioteken runt om i landet :D

Skönt med lite "Gör om mig", länge sedan jag var till frissan... flera år faktiskt.

Annika sa...

Det var en bra tolkning på det temat, tycker jag.
Vad härligt med frissbesök :-)
ÅÅÅ vad det var skönt då jag gick i juli. Då hade jag inte varit där sedan i jan.
:-)

Stare Ström sa...

Nej, det är nog väldigt ont om bokar i stor-Stockholm! Du fick till det bra ändå!

Musikanta sa...

Haha, det är klart att man behöver träd om det ska bli papper till en bok men jag tror, som du, att det när nog mer gran och tall som duger till det. Jag har slutat att läsa deckare av manliga författare sedan länge och snart även av kvinnliga sådana. Är inte heller det minsta intresserad av spion- eller militärromaner. Nu blir det "vanliga" romaner för min del.
Ingrid

Carita Liljendahl sa...

Toppenbidrag! Jag har tänkt att jag ska försöka komma med igen, nu under de sista veckorna det här året. Gemsweekly har alltid varit en favorit, men av nån anledning föll den bort en gång genom tiderna, tror att det var nåt med länkandet - det där mellanverktyget som börjar på I... hur som helst, man kan ju haka på igen!

Anita Malta sa...

Himla fyndigt där med bilden på alla träd!
Fiktiva ryska militära angrepp mot Sverige är nog inte en bok för mig, gillar inte det som rör det militära och språket kan jag inte alls.

Håller nu på att ta mig igenom "Som Pesten" 846 sidor av Hanne-Vibeke Holst. Har du läst den? För mig går det i snigelfart men inte för att den är dålig utan för att jag oftast är för trött när jag ska lägga mig och läsa. Läser sällen böcker under dagtid men när jag vaknar tidigt kan jag ligga kvar och läsa läääänge! Fast jag vaknar sällan tidigt:)

KajsaLisa sa...

Finurlig lösning med träden, själv sprang jag runt i förmiddags nere vid Trekanten och letade efter en bok utan att jag har en aning om hur dom ser ut.
Ett tips när det gäller militära grejer, kolla på youtube det ligger en massa intressant där om militärer. Själv har jag pluggat in Östfronten under Pandemin.
Boka tänkte jag inte på.

Helén sa...

Mig skulle du lätt ha kunnat lura om du sa att det fanns ett bokträd på första bilden eftersom jag inte vet hur de ser ut😊. Det är tur att det finns böcker för alla, även för de som gillar militära prylar och termer. Den där boken skulle kanske passa min äldste son som gärna grottar ner sig i olika tanks eller hur fältslag gick till.

Tove Olberg sa...

Du kunde ju om du velat taget med dig dina böcker och lagt dem i skogen så hade du fått en egen slags bok-skog :-)
Bok- ningen hoppas jag gav dig frisyren du trivs med! Annars får du boka om...

Vilt og vakkert sa...

Heisann, spennende med både boka og reisa... og klippingen!