fredag 18 september 2020

Fem en fredag: Vecka 38 – "Kontraster"

Igår var det 13 grader, idag hela 19 grader. Bilden är tagen igår. Burr, burr;-)Balkongdjungeln har fått höstfärger. Grannen till vänster har inga gröna fingrar, medan de som bor bredvid är bättre på det;-)

1. Vad är det dummaste respektive smartaste du gjort den här veckan? Då mitt minne är aningen selektivt kan jag inte komma på något dumt jag gjort den här veckan. Det smartaste jag åstadkommit är att klicka hem och njuta av Conny.

2. Vad är det bästa respektive värsta du ätit under veckan? Har ätit den godaste krabban någonsin. En norsk variant som var mild och ”lätt att ta itu med”. Det värsta var nog dessa Maultaschen som jag mot bättre vetande köpte hos Lidl, usch!

3. När under veckan var du gladast och när var du mest ledsen? Gladast blev jag över Sveriges 8-0 seger mot Ungern igår. De svenska damerna spelade förvånansvärt bra trots avsaknad av ligaspel i flera europeiska klubbar. Blev ledsen när jag såg att ”Gamla Blogger” nu har gått i graven för gott. Blir galen på den nya versionen som inte gör som jag vill;-)

4. Vad fanns för mycket respektive för lite av under veckan? För mycket vet jag inte, men fotboll kan man aldrig få för mycket av;-) Tycker att det finns alldeles får få vettiga tv-program (läs: högkvalitativa deckare) nuförtiden.

5. Vad ser du fram emot under nästa vecka, och vad bävar du för? Hoppas på att bli mera vän med ”Nya Blogger” och bävar för att min blogg inte blir lika estetiskt tilltalande som den har varit.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

21 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

I morse häll jag kvar gamla Blogger, nu i em gick den i graven. Jag är störtbekymrad. Aldrig varit med om värre tråkbesvärlig förändring. För vem??? Inte för oss bloggare.
Ja, vi får se fortsättningen.......
Jobbig vecka här men ska släppa på info i morgon.

Susjos sa...

Ja, knöligt med nya blogger, sååå irriterande! Men vi ska nog öva in oss och vänja oss vid det nya också.
Nu ska jag skynda vidare mot jobbet!
HA en skön kväll!

Bokdamen sa...

Fina bilder! Conny verkar vara en bra grej att ha. Trist när det blir sådär med bloggar. WP håller på med en hel del saker som är irriterande. Jag försöker göra på det gamla sättet som jag gillar medan de hittar på nytt som är mindre bra.

Hanneles bokparadis sa...

fotboll ser jag inte så ofta

nalta norrland sa...

Någon värme kan jag inte skryta med... vi har knappt mer än runt + 10 i bästa fall.
Visst har jag berättat om onsdagens snöblandade regn.

Blogger har verkligen gjort ett bottennapp... nya blogger suger.

För övrigt så har min vecka bestått av telefonkontakt med Sjukhus & Sjukstuga + läkardejt :)med tanke på något som varit för mycket alltså... jo yes nu har vi väl haft nog med dåligt mående å besök på sjukstuga/sjukhus för resten av året.

tanthuset.blogg.se sa...

Balkongdjungel var rätta ordet, sa Bill...eller om det var Bull, fast det var ju du förstås...Jisses där ligger man i lä!!
Fotboll....nja, jag längtar efter annat man inte kan få för mycket av, skidåkning ;)
Ha en fin fortsättning på kvällen och en toppenlördag :)

Mrs Calloway sa...

nej, fy för nya Blogger! jag kommer inte överens med etiketterna. till exempel. en undrar varför och för vem?

Ditte sa...

Gårdagen var också helt ok tycker jag. I lä och där var jag till största delen. Men visst var det mycket mer behagligt idag. Absolut! Satt ute länge på balkongen. Förstår att du också gjorde det.
Förstår att "Conny" är välkommen och jobbar på. Särskilt kvällstid.
Krabban låter lyckad.Funderade på en idag men slog till på hummer. Nu har du ju testat denna variant av tysk tortellini så då är du en erfarenhet rikare.
Såg också matchen Sverige -Ungern. Heja Sverige och bra spel. Trist att förlora "gamla Blogger" men som läsare ser jag ingen skillnad.
Jag är ju ingen direkt tv-fantast men har dels lyssnat och dels läst Malin Persson Giolito . (Olika böcker. Och jag gillar henne verkligen. )
Lycka till med "nya Blogger". Ni kanske efter hand blir riktigt goda vänner.

Hanneles bokparadis sa...

(Lite bilder på min trädgård:
http://formklippningtopiary.blogspot.com/search/label/My%20own%20garden

Emma, Sol som sol? sa...

Som de säger, gamla Blogger var mycket gammalt där bakom för dem som ska hantera allt det som blogfare bara tycker ska fungera. Till slut måste saker förnyas för att fungera med allt annat som utvecklas. Så är det väl med det mesta här i livet.

En bra deckare ska man inte förakta!

Äventyret framtiden sa...

Schwabisk mat är speciell, jag har en vän med familj som bor i Ulm och när vi träffas bjuder hon förstås på det bästa hon vet och vi äter, ser glada ut och gillar för det mesta ingenting hon bjuder på. Mycket stabbig mat i jämförelse med vad jag är van med men en upplevelse är det.
Bra att du har Conny! Nu lovar de kallare nätter.

Ha en fin lördag BP!

Anki sa...

Bra saker och dåliga ... ja, så är det i livet.
Kul att tjejerna vann fotbollen, men trist med att nya Blogger bråkar med sina användare. Tror nog alla vänjer sig ganska snart!

Ama de casa sa...

Här var det bara 20 grader nu på morgonen, burr, burr - men skönt! :-)

Jösses vilken fantastiskt blomsterprakt på balkongen där!

Jag förstår din frustration. Nya WP gör mig vansinnig! Jag vill ju bara lägga in bilder och skriva text till dom. Varför måste det vara så in i helvete krångligt? Jag svär sällan, men nya WP har fått fram en himla massa osande ord från mig...

Eva sa...

Håller med om att nu saknas det verkligen några högkvalitativa deckare att titta på på TV. BBC är ju suveräna på att framställa sådana. Finns säkert att köpa in, men kostar väl för mycket.
Det var väldigt så mycket krångel det vara vara med nya blogspot. Sådant kan vara väldigt frustrerande. Skall bli spännande att följa och se hur det kommer att förändras.
Visst är det kul med fotbollen som börjar komma igång ordentligt. Jag har ju bestämt mig att följa Leeds och ser fram emot matchen idag som de bör fixa mot Fulham tycker jag. Tjejerna mot var för resten suveräna.
Hoppas nu jag grejar att skicka iväg denna kommentar utan krångel.
Ha en skön helg!

Klimakteriehäxan sa...

Noterade också att möjligheten att gå tillbaka till gamla Blogger försvann för gott, sörjd och saknad. Jag skickar iväg feedback ideligen, men man har ju inte en aning om om det blir läst. En av grejerna jag klagat på har i a f rättats till - att ett utkast inte blir liggande som publicerat på det datum det skrevs. Nu uppdateras det som förr. Saknar att kunna klicka på "utkast", fattar inte hur man får till bildtext. För att ta ett par exempel. Kan det vara så att vi de facto står inför ett faktum: det var bättre förr?!? eller är det bara vanans makt?
8-0 var kul.

Guldkryckan sa...

Har inte ett sådant selektivt minne tyvärr men man lär sig ju av sina misstag...ibland ;)
Idag blir det hemmagjort köttsoppa här, hoppas och tror det blir veckans bästa måltid, den sämsta får jag nog utse gårdagens hamburgare till, skulle stekt den lite hårdare men som sagt, man lär sig av sina misstag...ibland ;)

Ha det fint.

Susanne sa...

Ler lite när jag ser första bilden där de dukat upp fikat på duk. När jag åker till min mamma och sitter ute på hennes gård har hon alltid med sig en duk som hon plockar fram ur kaffekorgen.

Carita Liljendahl sa...

Så fint på balkongerna där! Kontraster minsann.
Och vädret bjuder också på kontraster.
Jag var inte med och svarade denna vecka, tyckte frågorna var lite svåra.

Paula sa...

Försökte läsa mig till vad denna maträtt bestod av som du inte gillade. Knödeln tycker jag inte om, alltför stabbigt, men dessa små kuddar såg ganska lätthanterliga ut. Och är köttfyllda? Överlag tycker jag nog att tysk mat är bra på två saker, korv och sauerkraut.
Jag saknar också bra tv-serier, deckare eller dramaserier, det är ju bara trams!

byblixtra sa...

Det är inte lätt att bo bredvid en granne med gröna fingrar och försöka sig på att få en enda blomma att överleva.

Boklysten sa...

Det nya Blogger är iongen hit precis men det verkar hjälpa att skicka sina åsikter som feedbck. Jag skickade en lista på sånt jag inte tyckte fungerade och lite i taget har flera av mina klagomål ordnats så att de funkar som de ska