onsdag 16 september 2020

Conny och onsdagsmix


Här ser ni trädet som alltid ligger efter. Det är ett körsbärsträd som varje år blommar och tappar sin gröna färg flera veckor efter...


... "brorsan" som står cirka trettio meter till höger. Den har verkligen "anpassats" till höstens färger. Väldigt konstigt tycker jag.

Conny
Först tänker jag presentera Conny för er. Idag kom ”han” äntligen till ombudet och jag kunde hämta hem honom. Han trivs väldigt bra på vår balkong, och efter ett första test är den känslan ömsesidig. Visst ska det gå att med Connys hjälp förlänga sensommaren en aning:-)

Här ser ni vår nya familjemedlem Conny som är döpt efter El-Conny.

Nu till Orsakullans frågor:

Kollektivtrafik
Gynnar tyvärr inte kollektivtrafiken sedan mitten på mars. I en storstad som Stockholm går det nog ingen nöd på SL (Stockholms Lokaltrafik) ändå. Har åkt buss en gång på ett halvår, och då var det fem personer på bussen. Som alternativ tar jag bilen. Redan från början gjorde SL klart för resenärerna att de inte var villiga att ta ansvar för ett ”säkert resande”. Så jag chansar inte.

Köer
Tur att man är pensionär och inte behöver åka in till Stockholm under rusningstrafik, för även om de flesta arbetar hemifrån nuförtiden är köerna ett faktum redan klockan 15. Dessutom håller motorvägen E18 att byggas om med indragen bussfil till följd. Bra tajming – NOT. Att stå i en bilkö är slöseri med (fri-)tid. Skulle jag ändå hamna i en kö och befinna mig norr om stan åker jag av motorvägen och utnyttjar välkända smygvägar.

Det är Orsakullan som håller i ”September 30 dagar”.

17 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Jag undviker också bussar, men det är klart att SL blöder, eftersom alla som i a f tar bussen åker utan biljett ... och vem trodde att det plötsligt skulle bli "bättre" att ta bilen igen! Märkligt med dina två träd, så i otakt med varandra!

Ama de casa sa...

Jag har också undvikit kollektivtrafiken. Onödigt då vi kan gå i princip överallt inom stan och om vi vill åka till utkanterna (eller längre) så har vi bilen.

Grattis till värmekällan!

Ditte sa...

Intressant med de två träden. De står ju i samma väderstreck och har liknande förhållanden.
Vad trevligt att Conny gjort entré. Och fint att ni redan är vänner.

Vad gäller kollektivtrafiken så åker jag ju en hel del båt. Men jag tar även ibland tvärbanan och buss under lågtrafik. Kan ju hoppa av om det skulle bli trångt. Men det har ännu inte alls hänt. Brukar sitta längst bak i bussen och har hela sätet för mig själv. Och på pendelbåtarna tar de bara 50 personer totalt och man kan sitta/stå ute.

nalta norrland sa...

Det är väl ett tidigt träd och ett sent, Du vet människor utvecklas ju olika så varför inte träd... nej jag vet inte varför.

Kollektivtrafik är inget för oss norrlänningar bosatta i glesbygd, men jag vet att det är trängsel på skolbussarna.

Välkommen Conny må Du värma upp rejält.

tanthuset.blogg.se sa...

Den där Conny verkar vara en trevlig typ....ska nog kolla om han har en nära släkting som har lust att flytta norrut!
Sen funderar jag på om de där körsbärsträden är släkt....tror dom har olika pappor i alla fall ;)
Njut av kvällen som är, kram!

Emma, Sol som sol? sa...

Alltså tänk så mysigt du kommer att ha det där på balkongen en bra stund till! Det är trots allt något speciellt att sitta uppkrupen och mysa med en bok, gärna med något varmt i koppen på bordet intill.

Paula sa...

Grattis till nya familjemedlemmen! Hoppas han ska trivas hos er och värma era hjärtan! Det där med träden är lite märkligt. Vi har samma fenomen här, men med björkar. Det är flera veckor mellan lövsprickning trots att de står bredvid varandra! Säkert samma sak nu på hösten. Jag tror det beror på hur rotsystemet får vatten...en egen liten teori.

Geddfish ♥ sa...

Grattis till Conny! Jag skulle behöva en värmare.
Oj, denna dag. ibland är det jobbigt.
Dina träd är nog inte enäggstvillingar ;) alltså inte lika som bär.
Natti.

Susjos sa...

Åh, tack för tipset om lite infravärme på balkongen! Vi har likadana på landet, som svägerskan köpt dit. Nu vill jag ha en sån conny på vår balkong också! ;-D

Äventyret framtiden sa...

Aha, det där är Conny! Grattis till värmealstraren och sommarförlängaren.
Läste på Susjos blogg att du rekommenderade henne Conny så jag blev förstås nyfiken.
Nu vet jag.

Mias Mix sa...

Grattis till Conny! Ni kommer bli väldigt nöjda, vi har en likadan. Fast vi har inte döpt vår :)

Guldkryckan sa...

Hoppas conny fortsätter trivas, en fin "vän" du fått där.
Hade vi haft en inglasad balkong så hade jag nog tagit hem hans tvillingbror här för tjänstgöring. ;)

Kollektivtrafiken här är väl som hos er, ganska fullt ibland, det är då man får vara tacksam för att det inte är så ofta det är fullt trots allt.
På morgonen tar jag en senare buss till kneget då den jag brukade ta är överfull, vid hemgång är det bara två dagar på veckan jag arbetar full tid som då resulterar i fulla bussar, övrigt slutar jag tidigare och slipper då det.

Man får ligga i för att ligga steget före coronan.

Ha det bäst Bp.

LillaSyster sa...

Tycker alltid att det är vägarbeten i Stockholm, helt hopplöst att ta sig fram där och ännu värre för oss som inte känner till bakgatorna. Conny kommer säkert att värma dig/er. Ha det gott på balkongen =)

Annika sa...

KUL med körsbärsträdet som ligger lite efter sin brolla, haha!!!
Här där jag bor tappar körsbärsträden (vissa sorter. vi har måååånga sorter) sina löv först. Mina grannars träd är redan kala. Inga andra träd har egentligen börjat skifta än. Men körsbärsträden är kala.

CONNY, yay, gotta love him. HAN kommer att förlänga er säsong massor, tror jag. Smart inköp.

Lokaltrafik, tar bara min bil när jag ska nånstans.
Tunnelbanan in till DC ligger undre reparation nu under krisen. Alltså den linje jag tar till stan om jag inte tar bilen. MEN de passade på att renovera nu när folk jobbar hemifrån mer än förr. Smart antar jag. Jag vill inte åka t-bana nu iaf.
Buss åker jag aldrig.

Skulle jag åka hem till Sthlm skulle jag nog inte vara så rädd för t-banan tror jag.

Ha en fin och bra dag!!

femfemman sa...

Önskar dej och Conny en varm och trivsam samvaro på balkongen.

Christian sa...

Fina höstbilder å lycka till med nya sambon "el-conny", nu kan du ju sitta på balkongen året runt.....

Carita Liljendahl sa...

Kul namn på värmaren! Min gudbarn, systersonen, heter Conny och blev 22 år i somras :-)