måndag 28 september 2020

Glad måndag

Det är faktiskt folk från hela Täby som vallfärdar till denna vackra körbärsträd.

Folk från hela Täby gör studiebesök på vår innergård för att beundra det höstklädda körsbärsträdet.

Kolla vad som finns i kvinnans korg! En katt. Gillar kvinnans kappa skarpt:-)

Nej, bilden är inte tagen på Systembolaget utan i en butik som säljer choklad.

Har ju sagt det redan, men det tål att upprepas – i år har stor-Stockholm dragit en högvinstlott vad gäller sommar- och höstvädret. Igår den 27 september var det 23 grader i solen och 20 grader i skuggan. Då kan man inte bli annat än superglad.

Fika
Grannen tyckte att vi borde njuta av det fina vädret och bjöd spontant in ”surströmmingsgänget” och en ”ny” granne till fika på innergården. Vi hade tjugo minuter på oss att göra oss i ordning för att sammanstråla klockan 15. Älskar sådana spontana infall som är väldigt sällsynta i Sverige. Ja, grannen är ju från Spanien, och där är det väldigt vanligt att man träffas med kort varsel. Här kan vi lära oss något tycker jag.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Bilderna har inte direkt nåt med inlägget att göra, men de är tagna igår. DS.

17 kommentarer:

Ditte sa...

Vilket vackert körsbärsträd i höstskrud . Har aldrig sett liknande. Fantastiskt! Hos oss har vildvinet gått från grönt till rött men ännu inte våra körsbärsträd.
Visst är kappan läcker och en väl dresserad katt som ligger kvar i korgen. Kul med !Jack Daniel´s" som choklad,. Har jag inte tidigare sett. Skulle gärna testa den.
Inbjudan till att ses spontan är jag van vid från Torrevieja där det ofta händer. Här sker det ibland men skulle kunna ske betydligt mer frekvent,
Hoppas det blev en trelvigt eftermiddag. Och vädret var ju verkligen gynnsamt.

Klimakteriehäxan sa...

Men är det där verkligen ett vanligt körsbärsträd??? har aldrig sett nåt som blir så illrött! Kappan är kul, ser ut som om Lasse Åberg ritat mönstret på tyget, påminner om klädseln på sofforna på t-banan.

tanthuset.blogg.se sa...

Vilket fantastiskt körsbärsträd, inte konstigt om ni har hela stan där som studerar det!
Det måste vara en otroligt snäll kisse där i korgen, den påminner om vår Ozzy som hoppade på sparken i farten när jag var ute och sparkade!
Jag är ingen whiskyälskare men choklad gillar jag skarpt, så den där skulle säkert gå ner ;)
Heja er och er spontanträff, så ska det vara :D Kram!

KajsaLisa sa...

Wow vilken röd färg, tycker kappan matchar håret. Jack Daniels Choklad var något nytt, gillar inte whiskyn men det där blev jag nyfiken på.
Synd att inte Lemmy levde så länge att han hann testa den, lite nyttigare än whiskyn. Lägger in en hyllningsvideo.
https://www.youtube.com/watch?v=Q0q9a5QS6WQ

Geddfish ♥ sa...

Vilket körsbärsträd! Det stjäl ju hela Glad måndag ;)

Kappan på damen, var ju som en examen, och katten, den fnatten, låg still i korgen utan nån sorgen.

Glad måndag!

Emma, Sol som sol? sa...

Härligt med en korgpromenad, gulligt. Håller med om kappan, snygg!

Chokladen på rad två verkar komma från Spanien - eller ett spansktalande land i alla fall. Trodde förresten att det var teförpackningar först, påminner lite om Twinings när man tittar fort.

LillaSyster sa...

Snäll katt som sitter kvar i korgen. Härlig röd färg på bladen, här är det mesta grönt än så länge, bara hängbjörkarna som börjat skifta i gult. Regn idag.... passar bra då jag satte några nya perenner igår. Ha en bra tisdag!

femfemman sa...

Härligt med spontana tillsammansstunder. Var ju vanliga förr. Gillade när folk kom och hälsade på. Idag är det ingen som gör. Härligt träd!

Ama de casa sa...

Jösses vilket vackert körsbärsträd!
Kul med spontana möten och sammankomster. Det händer ofta i Torrevieja, fast då brukar vi gå till närmsta lämpliga bar när vi stöter ihop med vänner på stan. Fast i år har det varit lite annorlunda av nån anledning. Ett tag fick vi ju inte ens gå ut utan giltig anledning...

Härligt att hösten har varit så fin hos dig! Här har vi tydligen 7+ ute just nu, men det ska bli 31 om man ska tro på apparna.

Malena sa...

Så vackra löv! Och visst var smycket fint. Urduktig silversmed, som gjort en massa silversaker till uppenbarelsekyrkan på samma tema. Dessutom används det som en symbol i den grafiska profilen. Kul.

Gunnel sa...

Milda makter vilket färgglatt träd! Jag förstår att det är ett populärt utflyktsmål. Vi har mycket att lära av andra nationers seder och bruk. Ibland är det lite väl tillknäppt är. Damens kappa är riktigt humörhöjande.

Anki sa...

Vilken bra måndag! Så färggrant träd ... och vilken snäll katt som sitter stilla i korgen! Så trevligt med en spontan fikastund!

Kina sa...

Vilka härliga färger på bladen! Och vad härligt med spontana människor! Vi skulle alla behöva bli lite mer spontana, med avstånd. För vi behöver verkligen varandra i dagens läge!

Paula sa...

Jaa, jag gillade också kappan, lite tunn bara...och coolaste katten förstås!
Jag såg i tidningen att medan vi i Dalarna hade 11 grader igår så hade ni något helt annat, sjutton stod det, men det gällde ju Stockholm i allmänhet.
Roligt med fika tillsammans med grannar. I Finland gör man det mesta (eller gjorde iaf) mer spontant än här i Sverige. Jag var helt chockad över att om man ville ta en kopp kaffe tillsammans så skulle man konsultera almanackor och försöka hitta en tid tre veckor i framtiden. Jag och mina grannar ringer på spontant, fast vi sitter ju ute. Hur vi ska göra när vädret gör det omöjligt vet jag inte. Det är ju inte skoj att sluta ses för att det blir för kallt.

nalta norrland sa...

Aldrig sett ett körsbärsträd i sån läcker färg.

Roligt att fika lite spontant med grannarna.

Vädret är inte mycket att orda om.

Idag har jag bloggat... bara så Du vet :)

Christian sa...

Den där röda lila cerise färgen har vi här med.....
Katt i korg är käckt.....
Vi satt faktiskt ute å åt den 18/9. inte helt illa det heller...

Carita Liljendahl sa...

Härlig färg på första bilden!
Och det där hade jag inte först förstått att var choklad :-)
Tack för att du är med i Glad måndag och länkar upp till mig!
Glad lördag! Hahaa... hinner först läsa vännernas bloggar under helgen.