torsdag 17 september 2020

En vanlig torsdag

KajsaLisa som håller i Tråktorsdag är ju ledig den här veckan och har bloggsemester. Så jag hoppar över Tråktorsdag, besvarar två av Orsakullans frågor och avslöjar en hemlighet för er;-)

När jag var ung trodde jag att livet som vuxen betydde att jag skulle mogna, ta ansvar och ha ett roligt jobb. Nu med facit i hand blev det nog så också, även om jag inte skulle kalla mig för mogen direkt. Men det var rätt roligt att vara barn också. Inget ansvar, inga räkningar att betala, ingen städning, matlagning inga måsten helt enkelt.

Blev livet som vuxen som du trodde det skulle vara? Egentligen blev det bättre än vad jag kunde ana. Jag menar inte hade jag räknat med att jag skulle jobba i flera länder trots att jag ofta var enda tjej och dessutom yngst. Att jag fick maken ”på köpet” genom ett av jobben är ju bara en bonus:-)

Hemlighet
Måste faktiskt avslöja en hemlighet för er. Fler av mina härliga bloggläsare är ju ungefär i min ålder. Har ni också märkt att ögonbrynen tunnas ut, för att inte tala om ögonfransarna? Det förstnämnda kan jag ”täcka över” med luggen, det är svårare med ögonfransarna.

XLASH
Tycker att ”fuskfransar” är för långa och alldeles för onaturliga för en gammal tant. Alltså stövlade jag in i en kosmetikabutik och frågade den mycket unga expediten om råd. Hon rekommenderade XLASH serum och jag slog till. Å vet ni vad – det funkade alldeles utmärkt. Efter cirka fyra veckor ”uppstod” fina, nya mörka ögonfransar som ser helt naturliga ut, och jag slipper se ut som en cancerpatient. Om ni har samma problem – go for it!

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som håller i ”September 30 dagar”.

PS. Bild 1 har ingenting med inlägget att göra. Å nu är Gamla Blogger borta. Booohoooo:-( DS.

15 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Så jobbet bjöd både på äventyr i andra länder och mannen :) en av de vanligaste ställena att träffas på läste jag en gång o visst finns de nästan alltid några som träffats just på jobbet. Vi har några stycken på vårt jobb också. Jag har också träffat killar på jobbet, men inget som hållit och inte på min nuvarande, har ju varit gift sedan jag började där :)
Din hemlighet - har jag inte märkt något av, ja på mig själv alltså. Tvärt om tycker jag hår växer mer o där de absolut inte ska :( en pincett är ett måste nu mera :)
Jag tror inte att jag äns fattade att jag skulle bli stor och gammal när jag var liten. Trodde nog mer tiden stod still eller nått :)
Kramiz

Ama de casa sa...

Mina långa ögonfransar tycks ha flyttat ned på hakan. Haha! Hur kan det bli så? Men jag bryr mig inte så mycket, så länga jag har min pincett och förstoringsspegel :-D

När jag var ung ville jag bli vuxen. Jag väntar än på det :-D

Ditte sa...

Nu har ju inte dina torsdagar varit särskilt tråkiga....
Ja, livet - Mycket har man ju kunnat påverka själv. Tror inte jag funderade så mycket över vuxenlivet när jag var barn. Var nog väldigt nöjd och hade en väldigt rolig barn och ungdomstid. Kan ge många skratt än idag. Jag ville även då gör a"roliga saker".
Kul att läsa att du tycker ditt liv blev bättre än du kunde ana. Kan instämma i det. Jobb utomlands i olika omgångar, många resor världen över och "dörrar som öppnats". Ja, maken fick jag inte på samma sätt som du. Däremot var det så med döttrarnas pappa.
Har inte ännu noterat att fransarna blivit klenare. Men ska hålla uppsikt. Tack för hemligheten.

Susjos sa...

Du ser, du har redan koll på hur man håller sig fräsch! Den där mascaran har jag inte hört talas om, tack för tipset! Ögonbrynen har jag ju fixat genom tatuering, och jag är himla nöjd med dem!
Ja, vuxen livet blev faktiskt bättre än jag kunde ana, har ju gjort en liten klassresa måste jag säga...
Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Jag tycker det är helt OK att hylla måndagarna som glada. Måndagar har ju haft en trist stämpel, och man kan se dem från olika håll.
Däremot tycker jag inte man ska uppmärksamma en tråkig dag. Ingen dag är väl egentligen förtjänt tråkig.
Nu har jag haft flera tråkiga dagar, men det beror på ett problem, som inte jag kan lösa. Det är livet och det gör som det vill. Får se. Ska berätta i sinom tid.
Kram

nalta norrland sa...

Sminkar ju mig aldrig... eller sist jag hade make up var då vi gifte oss juni 2005.
Mina ögonfransar är nog som de alltid varit ;-)

Ja jag upptäckte det igår kväll att nu var det kört :( tro vad som är finessen med det nya?

Vissa dagar är tråkiga och det kan likaväl vara en måndag som en torsdag och till å med en lördag.

Emma, Sol som sol? sa...

Damerna på bilden ser inte riktigt ut attvara överens och det var väl tråkigt!

Paula sa...

Så spännande, inte visste jag att du jobbat utomlands i olika länder! Har nog inte riktigt klart för mig med vad heller, tryckeribranschen trodde jag..
Ögonfransserum? Aldrig hört talas om, låter fantastiskt. Jag har väldigt svårt för tjejerna med enorma fejkögonfransar, fanns gott om dem i kvällen Idol, mina egna flickor använder dem också, men numera endast vid festliga tillfällen vilket jag är tacksam för. Jag sminkar mig numera nästan aldrig och ögonlocken hänger över fransarna så jag vet inte om jag skulle ha någon direkt nytta av att ha tätare fransar. Men ett bra tips var det, ska nog lägga det på minnet.Imorgon börjar helgen, men fredagen tillbringar jag på resande fot, väckning klockan fem...huva

Anki sa...

Tanterna ser inte ut att ha så kul, men d diskuterade kanske allvarliga saker. Tråkiga torsdagar var ganska länge sen du hade, även om du varit med varje vecka ...
Hm ... måste nog gå och kolla hur mina ögonfransar ser ut - om jag har några.

Guldkryckan sa...

En av mina gamla elever lovade mig en gång att hon skulle "fixa" mina ögonfransar och ögonbryn...väntar fortfarande.
Det är bra med stora ögonbryn på en skola för "markeringar" i besvärliga situationer som kan uppstå med kidzen, jag har inga ögonbryn alls och kan således inte "förvänta" mig att kidzen ska lugna ner sig om jag rynkar på dem. ;)

Ha en underbar helg nu Bp.

Äventyret framtiden sa...

Jag är som Ama, tar pincetten och förstoringsglaset och tar bort de nedramlade ögonfransarna ;) .
Det är ofta på jobbet man hittar sin partner, precis som du gjorde. Jag hittade min på på rampen till en återvinningsdepå ;)
Så vi är återvunna vi, båda två. Så kan det gå, fastän det inte var då det sa klick. Det kom senare men första gången vi såg varandra så var det just där.

Susanne sa...

Xlash är det bästa serumet, går bra att stryka på ögonbrynen oxå.
Jag har använt Xlash i många år och är så nöjd, så nöjd.
Ha en fortsatt trevlig fredag.

LillaSyster sa...

=)
Trevlig helg!

Annika sa...

Japp, gamla blogger försvann igår.
MEN det gick finfint ändå att skriva dagens inlägg, tyckte jag. Förstod att vi bara hade det gamla på lånad tid.
Men det gick utmärkt ändå-VI vänjer oss.

TACK tack tack för serumtipset. Absolut tunnas ögonbryn och fransar ut.

KUL att du träffade maken via jobbet, vet ju att han är engelsman :-)

Nej, torsdagar är en av veckans bästa dagar, tycker jag :-)
Inget tråk med dem, då är det värre med tisdagen, haha!!

Ha en fin och bra helg och uppskattar LASH-tipset!!

Klimakteriehäxan sa...

Tack för tips om Xlash. Ska testa! Även om jag fortf har både bryn och fransar ...