söndag 20 september 2020

Skyltsöndag #280

Efter gårdagens totala fiasko med Nya Blogger är jag aningen osäker på hur jag ska få till min Skyltsöndag idag. Det gör liksom ont i mig att lägga upp ett inlägg som är fult och estetiskt totalt oacceptabelt. Att till exempel lägga upp skyltar som ser ut som frimärken, dessutom centrerade och som man måste klicka på för att kunna se vad de föreställer är inte min grej. Ja, jag vet – en gång grafisk formgivare, alltid grafisk formgivare. Jag gör ett försök. Håll tummarna att jag lyckas!!!

Visst är den här skylten söt, fast den är totalt missvisande. Den satt nämligen på en släpkärra bakom en bil. Innehållet i kärran: möbler. Å killen var en baddare på att vända både bilen och släpkärran på innergårdens gångväg.

Om de här dosorna hade funnits i en tobaksbutik hade jag gissat på snus. Men jag upptäckte dom hos frisören. Innehållet är hårvax. Förutom snus tänkte jag på ett av Bart Simpsons favorit uttryck ”Dude”.

Stationer med handsprit finns i Täby Centrum ungefär var trettionde meter. Så det gör inte så mycket att just den här stationen inte fungerade.

Snygga färger, helt i min smak:-) Det här kortet damp ned i brevlådan i veckan. Seniordagen som alltså hålls digitalt den 1 oktober i år handlar om ofrivillig ensamhet och psykisk hälsa. Ganska passande så här i coronatider. Vi gamlingar uppmanas att skicka in tips och förslag, och så kan vi vinna priser. Jag tipsade om att starta en blogg. Kunde liksom inte låta bli;-) Egentligen ett dumt förslag, då den enda idiotsäkra bloggplattformen inte alls är enkel och lätt för en seniorhjärna längre…

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

Gunnel sa...

Jag har faktiskt inte haft några problem med nya Blogger än, men det kommer säkert Trevlig söndag

Guldkryckan sa...

Har ju en låda i badrummet som var fullt av skäggprodukter ett tag, börjar ta slut nu och dags att fylla på, har således haft liknande burkar som på bilden där, inte för att jag tyckte vax var något att ha men jag har provat det iallafall...får räcka med skägg-olja och skägg-schampo för lilla mig.

Ja, nya blogger, hade mest problem med "stycken" och sådant ett tag innan jag fick kläm på det men jag har mycket kvar att lära, ska bara ha tid (läs lust) att greja med det ;)

Absolut ingen dum ide med att få folk att börja blogga, bra förslag tycker jag, ibland undrar jag om jag inte hade blivit tokig där under vissa perioder om jag inte bloggat, kanske, kanske inte.

Ha det bäst Bp.

tanthuset.blogg.se sa...

Det var då tur att du skrev vad burkarna innehöll, första tanken var precis som din, SNUS!!!!
Inte var det väl så dum idé det där med att blogga!!?? Det kanske inte passar alla men en del kan ju hoppa på tåget, s.a.s....
Du har ju lyckats med bilderna för dom är stora och fina, tycker jag :)
Ha det så fint nu resten av dagen!

Klimakteriehäxan sa...

Det finns definitivt saker i nya Blogger jag inte kommit underfund med, men jag vill ändå tro att man kommer på det så småningom. Tycker din lilla hantverkare är söt! Han kanske jobbar åt Blogger ??????

Äventyret framtiden sa...

Tur är att du såg att det var vax och inte snus. Nu kanske du inte snusar men andra kan ju ta fel och få lite onödigt klet under läppen.
Den lilla hantverkaren är ju bara för söt.

Lycka till med nya Blogger. Jag tycker att det har gått rätt så bra för mig med nya Blogger, som jag började med så snart det fanns en chans. Jag vet av erfarenhet att tar tid för mig att få till det men nu har jag övat ett tag. Jag kan inte alls allt ännu men räknar med att det faller på plats så småningom.

Ha en fin kväll BP!

Tove Olberg sa...

Tänkte puckar när jag såg den bilden; innebandy som jag spelat med med mina barnbarn :-) Första bilden är söt. Hoppas de får ordning på spriten :-)
Att lära sig nya saker på ett forum har sitt pris. Fortsatt lycka till.
Ja, C-tiden är svår för väldigt många.

Ama de casa sa...

Jag håller på att bli gaaalen på nya WP så jag har full förståelse för dig. Men jag tycker att du har lyckats jättebra! Både med skyltningen och layouten :-)

Bra tips med att blogga! Tyvärr försvinner ju bloggarna mer och mer och överskuggas av andra sociala medier.

Har du möjligen haft lite dåligt väder idag eftersom inlägget kom tämligen tidigt? ;-)

byblixtra sa...

Det kan vara både irriterande och tidsödande när bloggens funktioner ändras. Man vill ju bara att det ska gå smidigt att skriva inlägg.

Dosorna längst in ser ut att vara öppnade. Kanske provburkar?

Ja, det är bra med de där automaterna där man kan desinficera händerna.

Det är bra med distansmöten men det kanske finns många som inte har dator och Internet och går miste om dagen/informationen. Men man kanske har löst det på något sätt?

Anki sa...

Det gick väl bra det här! Med bilderna i nya Blogger, menar jag!
Trodde på snus i de runda burkarna, men tänk så fel jag hade!
Bra tips det där att börja blogga! De flesta har nog någon i den yngre generationen som kan hjälpa till att komma igång om man tycker det är svårt. Sen går det av sig självt :)

Geddfish ♥ sa...

Nu har du lyckats jättebra med dina bilder, vilket inte jag gjorde idag. Men i morgon blir de bättre, hoppas jag.
Men ff, till vilken nytta?? Inte bättre för oss?
Snygg skyltning emellertid.
Börja blogga, är ju toppenidé, för dem som vill, vill säga. Men ungdomen kör annat, de har nog svårt att hjälpa till.

Ditte sa...

Trist med Nya Blogger. Man borde ju kunna välja vilken version man har. Vad gäller WP bestämmer jag helt själv hur jag vill ha det och vad jag vill göra. Vet dock att det kan vara skillnad på gratisversionerna där man är mer bunden.
Grattis till att du fått till bilderna som du vill ha dem- Antar det. Undrar hur Blogger själva förklarar detta med bytet.
Fin skyltning bjuder du på.
Första skylten var just söt. Men inte helt klart vad som menas. Men kanske monterar firman ihop möblerna.
Har också sett hårvax i dessa snusdosor. Verkar "inne" nu.
Ja, ofrivillig ensamhet och psykisk ohälsa är ju knepigt. Har dock sett här hemma på Söder att man ses utomhus och proemerar mycket tillsammans och även äter och fikar utomhus tillsammans. Lappar sätts upp om tider och detta är populärt. Många har anslutit sig. Bra tycker jag.
En blogg kan ju vara bra. Har förstått att Toves plattform också är tämligen enkel att använda. Och reklamfri. En viktig fördel tycker jag.Hoppas du vinner.

LillaSyster sa...

Jag tycker att du gav ett bra förslag =)

Emma, Sol som sol? sa...

Ja bildhanteringen är ingen höjdare. Men den har alltid varit lite si och så, tycker jag. Men jag tycker att du har fått till det!

Dessa desinficeringsstationer som finns överallt, i alla möjliga modeller...

Susjos sa...

Ja, nya blogger blir jag också lite tokig på, hur får man bort bilder som man inte vill ha kvar i inlägget?!!! Igår fick jag kasta hela inlägget och göra om, suck...
Du lyckas fin tycker jag! Verkligen din färg på seniordagens skylt, och smart idé att börja blogga!
Ja, dessa hårprodukter ser verkligen ut som snusburkar!
Ha det gott!

Paula sa...

Det gick ju alldeles lysande för dig att få till både text och bilder, ser ingen skillnad från förut, så du har nog hittat rätt nu, envis ska man vara, och lite klyftig också
Var det en automat av något slag som man bara sträckte fram handen så droppade det ner desinfektion? En sådan har jag aldrig sett, bara använt flaskor med pump.
Absolut hade jag också tippat på snusdosor, tror nästan att det är meningen, de ska vara maskulina och lite tuffa...men använder man ännu hårvax? Ja med all tydlighet...
Seniordagen ja, nu har man tänkt att gamlingar ska kunna göra RUT-avdrag när man anlitar sällskap när man känner sig ensam...
Sorgligt men sant nu i coronatider att många är så isolerade. Men, är det då så klokt att någon utomstående kommer hem till dem och roar dem en stund. När inte ens släkten ska få göra besök...ja vad vet jag!
Finfina skyltar, nu är det strax natti i pörtet

Christian sa...

Det tar mig emot att "tillrättavisa" självaste "bossen" för skyltsöndag, men visst är vi på 280.....?
Nåväl den springande gubben var helt klart go` fast jag tror inte att hantverkare har sådant tempo :)
Det här med enkelhet inom tekniken är ju ett jättestort dilemma, inte minst för de äldre å jag hoppas verkligen att någon någonstans tar det som sin uppgift att göra någonting åt det......helst innan jag går i pension....
Ha en fin vecka!

Susanne sa...

Jag som är nyuppstartat har ännu inte stött på patrull, men då vet jag iaf vem jag ska fråga ;)

femfemman sa...

Idag funkade Blogger alldeles utmärkt. Hade också problem med bilderna under några bloggtillfällen. Men nu var det klockrent hur man skulle göra igen, för att få den storlek man vill ha på bilderna. Sen gillar jag inte att man ändra på ett fungerande och invant koncept. Gillar din översta bild, en bild med fart och fläkt.

Carita Liljendahl sa...

Trodde först också att dosorna innehöll snus! :-)

Anni sa...

Nog undrar man om bloggskaparna fattar hur många äldre det är som bloggar och inte riktigt orkar med förändringar? Ja, men behöver ju inte ens vara äldre för att inte orka. Bloggandet ska vara enkelt, smidigt och kontaktskapande, eller hur!?