fredag 25 september 2020

Fem en fredag: Vecka 39 – ”Disney”

En paraplydjungel kanske;-) Bilden är en teaser inför Skyltsöndag och är levererad av bästisen Yvonne. Tusen tack:-)


1. Vilken var den första Disneyfilmen du såg?
Den första och enda Disneyfilmen jag sett är Djungelboken.

2. Har du något särskilt minne förknippat med Disney?
Serietidningarna på 1950-talet, både Musse Pigg och Kalle Anka.

3. Vilken av Disneyklassikerna är din favorit?
Som sagt, har bara sett Djungelboken och den gillade jag.

4. Vilken är den bästa sången från Disney?
Ingen aning. Oooops!

5. Vem är din favoritkaraktär?
Baloo.

Ett av mina kortaste inlägg ever antar jag. Är lika usel på alla slags filmer även de tecknade. Å musik är inte min styrka heller, så…

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

21 kommentarer:

Helén sa...

Jag har också Djungelboken som första film jag sett, åtminstone tror jag det. I den finns det en massa trevlig musik och jag valde "Jag vill ju va som du" från den filmen som favoritlåt.😁

Geddfish ♥ sa...

ag har ju ingen Disney sen barnåren. Och inte gick vi på bio heller. Men genom barnen så har det vuxit fram lite grand.
Kort och gott ;)

Ditte sa...

Jag vet inte vilken den första Disneyfilm jag såg var. Men jag minns att de fanns med som klipp på julafton och Kalle Anka. Men med två Disneyintresserade döttrar har jag tillbringat många timmar både på Disneyland i Orlando och Disneyland i LA. Men å andra sidan var det så mycket mer än Disney. Tror att dotter Liv hade de flesta av filmerna som då var på DVD. Och musicalen Lejonkungen åkte vi till London för att se. Ja, vi gjorde mycket annat också.
Den filmen gillar jag men också Djungelboken. Och du är väl inte förvånad att jag gillar Baloo.

tant Hanneles bokparadis sa...

älskade de gamla serietidningarna, spelade senare Mowgli i Djungelboken på spex på Chalmers...

Paula sa...

Jag funderade också länge om jag överhuvudtaget skulle ge mig på dessa frågor när jag inte hade just några svar att komma med. till min glädje är jag inte ensam om att inte ha någon särskild relation till Disney. Och att alla tycker som jag Djungelboken är bäst.
Tack för teasern också!

nalta norrland sa...

Som första film vet jag icke men jag gillar Djungelboken bäst.

Med tanke på att jag haft nöjet att kolla på Disney film först med C från 1996 och sedan ta reprisen med Elin nån gång efter 2006 så har jag sett de flesta Disney filmer som gjorts under dessa typ 24 år.

Bokdamen sa...

Kommer inte ihåg första filmen men Djungelboken dök upp i huvudet så gissar på den. De här frågorna var inte min bästa gren....

tanthuset.blogg.se sa...

Haha, du är inte ensam om det där, det var svåra frågor tycker jag men du fixade ju svaren galant ändå...Men du, vad spännande med paraplyerna!!!
Ha en fortsatt fin kväll och en toppenlördag BP!
PS. Du tyckte jag skulle döpa kameran så för enkelhetens skull får den heta Nicke! :D

femfemman sa...

Såg Askungen som barn. Har diverse Disneyfilmer på VHS. Har inte sett alla, för det var ju döttrarna grej.Synd att VHS spelare är svåra att finna numera. Men filmerna finns kvar. Gillar Baloo låten från Djungelboken! Den måste komma ned till någon musiklektionen snart!

Emma, Sol som sol? sa...

Djungelboken har jag starka glimtar av från nör jag var kring 5 år och såg den på bio med bästisen och hennes familj. Det måste alltså varit kring 1974. Konstigt, minns att jag såg den två gånger men filmen kom ju ut 1967, jag var inte ens född då. Kanske var det då kring 1977, såg att det var någon slags premiär då? Hmmm... Men jag var inte bästis med henne då längre. Minnet är konstigt, minsann!

Klimakteriehäxan sa...

Har man sett Djungelboken tror jag att man sett den bästa ... men det finns många fler, jag har bara sett en bråkdel -när ungarna var små gick vi förstås, mem Disney droppar ju en film per år. Av det jag sett har jag dock ofta blivit impad, att man kan teckna djurs rörelser så bra!!!

Susjos sa...

Underbart! De flesta av oss "lite äldre" har ju sett Djungelboken, den satte sina spår, en underbar film! Säger som klimakteriehäxan "har man sett Djungelboken" så har man sett den bästa!

Svar: Visst har du alldeles rätt, det är en Desigualklänning som jag har på mej där på Santorini!

Ama de casa sa...

Älskar Djungelboken och har sett den flera gånger. Köpte till och med en DVD dubbad på spanska, tänkte att det kunde vara en bra språkkurs då jag i princip kan filmen utantill ;-)
Minns att jag grät floder i slutet då jag såg den första gången - tyckte att Mowgli skulle stanna i djungeln med Baloo... :-)

Anki sa...

Svåra frågor - och jag hade nog fått fundera länge om jag skulle svara. Djungelboken har jag sett och den gillade jag, men de nyare har jag ingen relation med ...
Häftig bild med paraplyerna!

Karoleen sa...

Om man bara ska se en Disneyfilm är Djungelboken definitivt en av de bättre! Jag älskar Djungelboken!

Guldkryckan sa...

Baloo och gänget, finns många filmer från Disney, oftast har jag inte tänkt på att det faktiskt är Disney som står bakom dem, inte min syltburk med tecknade filmer egentligen men många är ju riktigt bra, det kan man ju inte förneka.

Ha en underbar lördagskväll Bp.

Hanneles bokparadis sa...

shoe graffiti har jag sett och hört talas om, umbrella graffiti är nytt.

Robert W sa...

Visst är Baloo skön :D

Mrs Calloway sa...

en fick verkligen tänka efter för att få till svaren

Elisa sa...

Du fick ju till svaren. :) Och en disneyfilm är i alla fall fler än inga.

Jag har inte sett alla paraplyer i verkliga livet, däremot bilder och det ser verkligen fint ut. :)

Anni sa...

Disney på julafton är väl den första "filmen", men den räknas väl inte. Annars har jag nog sett de flesta under åren då barnen var små. Vissa kan jag utantill, speciellt Bambi som jag sov till när äldste sonen envist vaknade kl 04 och ville se på film ...

Svärdet i stenen kan ha varit den första filmen! Måste kolla när den kom till Sverige! Ekorrarna har satt djupa spår i mig ...