måndag 31 augusti 2020

Glad måndag och några svar


"Old habits die hard". Efter veckor av högsommarväder har det blivit en vana att äta lunch eller ha möten på innergården även om det bara är elva grader kallt som idag.


Fastighetsskötaren i arbete. Bäst att rensa rännorna innan alla löv faller ned. Han lär nog få åka några vändor till under hösten antar jag.


Promenad med en äldre herre med rollator (som inte kom med på bilden) och en skötare från Ersta hemtjänst. Visste inte ens att just det bolaget jobbar i Täby. Alla anställda från de olika företagen som erbjuder hemtjänst bär förresten munskydd. De är de enda som gör det.

Ja, egentligen ska jag väl inte klaga, har ju haft många glada måndagar de senaste månaderna. Men jag måste säga att jag led en aning idag, när termometern visade ett drygt tiograders temperaturfall. Fram med hoodie och höstjacka med andra ord. Inget hänga-på-balkongen-väder direkt, men bilderna är ändå tagna från balkongen och är dagsfärska.

Passar även på att svara på några av Orsakullans frågor:

Valet i USA
Dessvärre tror jag att amerikanerna är dumma nog att låta den nuvarande presidenten sitta kvar i fyra år till. Allt annat vore en väldigt positiv överraskning.

Extra kärlek
Extra kärlek ger självklart till mina underbara följare och bloggläsare.

Hur jag var som tonåring
När jag var vuxen sa min pappa till mig: - Du har aldrig ställt till med några bekymmer för mamma och mig, inte ens som tonåring. Tur att han inte granskade mina förehavanden mera noggrant;-)

Pensel i min hand
Ja, inte blir det en rak linje precis. Men jag målade faktiskt av delar av min nuvarande bloggheader från en bok av serietecknaren Guillermo Mordillo, en av mina absoluta favoriter. Plagiat?! Troligen;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”.

20 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Har du målat din header? Wow, säger jag bara, snyggt!!
Ja, nu är det kallt. Jag cyklade fram idag med långärmat under jackan, ja, brrr kylslaget, men i ett hörn på balkongen kunde jag inta min lunch i solen sken!
Glad måndag på dig!

PS. Fotobutiken är så svensk den kan vara men kanske affischskaparen inte var bra på stavning ;) DS.

Paula sa...

Till o med jag fick en kylchock, idag på väg till trimbingo i 4 plusgrader blev det vantar och dunjacka! Sen på eftermiddagen blev det varmt och skönt igen...lite anpassningsproblem kan vi nog inte undvika! Så du var en idealdotter! Jag tror många föräldrar säger så om sina barn, utan att förringa dina föräldrar. Jag tror inte världen pallar med fyra trumpår till. aldrig! Huva,,.,

Ditte sa...

Vi satt ute och åt frukost idag också- Lite senare dock. Vid 10-tiden men solen var framme. Men i skuggan var det bara +13. Helt ok dock.
Och hos dig äts det lunch ute på innergården. Och ett bra sätt att träffas är det förvisso.
Ersta hemtjänst tror jag jobbar i både innerstan och en bit utanför. Vekar vara på uppgång. Hoppas de är bra.
Och visst är måndagarna lika bra som andra dagar. Tycker jag i alla fall.
Känner igen mig i svaret om hur du var som tonåring. Var nog tur att inte jag heller granskades närmare.
Jag är vad gäller presidentvalet i USA positiv och hoppas på Biden.

Ditte sa...

Glömde! Vet jag att du har konstnärliga talanger. Anade att du målat din bloggheader....Läcker!

Ama de casa sa...

Din header var jag med och röstade fram om jag inte minns fel - hur läcker som helst och den är så DU! :-)

Här sjönk tempen också 10 grader och det var sååå skönt! Fast i eftermiddags var den uppe på 32 grader igen... Pust. Jag borde kanske ha stannat i Norrland?

Jag skickar lite extra kärlek till dig också, finaste BP!
Kram!

Äventyret framtiden sa...

Bravissimo för din headermålning. Wow!
Du kan du!
Här fick vi ordentligt med regn idag, för en gångs skull. Hösten är kommen, en sak som är säker och undan gick det när det satte igång. Från en dag till en annan. Här åkte också långbyxor på och varm jacka när jag gick ut.
Vi drack kaffe ute idag, man får ju inte ge sig...
Trumpen blir jag om Trump vinner valet. Man kan förvänta sig precis vad som helst när det gäller USA. Deras valsystem är sådant. Förra valet fick ju Clinton flera röster än Trump men likväl så blev det Trump ..p.g.a systemet. Fattar inte att han kan sitta kvar överhuvudtaget men har man pengar har man makt och alla som står bakom honom gör allt för att han ska stanna kvar eftersom han spelar dem rakt i händerna och till deras fördelar.
Nå, glad måndag hur som helst även om den snart är slut. Ha det bra BP!

Emma, Sol som sol? sa...

Har dök det 10 i luften och 5 i vattnet. Det blev kallt i båda. Fryser ju. Vågar jag skriva då att det var 27 i luften och 25 i vattnet?

Förvatt få lite mer värme på balkongen, kan du inte sätta upp en vajer och dra en gardin? Du pratade ju om infravärme, tänkte jag.

Klimakteriehäxan sa...

Four more years är verkligen väldigt likt en mardröm. Och hur ska man få folk att vilja rösta när systemet är så galet? Tre miljoner amerikaners röster blev betydelselösa senast. Jaha. Så varför ska man då rösta när det ändå inte räknas ...., typ. Sorgligt. Och vi kan bara se på.

Susjos sa...

Men oj, har du målat din header, imponerande, och passar ju så bra in på just din blogg!
Japp, i dag var det verkligen kyligt, då passar jag på att köpa en elcykel, haha, lite sent påtänkt kanske! Men jag hoppas på fint cykelväder i september.

Extra kärlek ger jag tillbaka till dej kära bloggkompis!
HA det gott!

Susjos sa...

Hej, jag igen!
Ville bara förklara vad en hövding är: en cykelhjälm! Man sätter den runt nacken och ramlar man så blåser den upp som en krockkudde i en bil, fast runt huvudet då! Billig var den inte, men den ska visst vara väldigt bra!

"Världens säkraste hjälm är inte en hjälm. Hövding bärs runt halsen som en krage. Om olyckan inträffar blåser airbagen upp och skyddar ditt huvud."

Tack för tipset om att döpa cykeln, "Svartis" blir nog bra!
HA det gott!

Anki sa...

Här hade vi kalasväder igår med sol och lagom temperatur - mellan 18 och 20 grader känns helt OK :)
Jag minns när du bytte till den här headern och jag tror jag var med och röstade fram den! Snyggt jobbat av dig! Gillar den mycket - fortfarande!

Svar: Gunnar är av arten Svart landsköldpadda - den mest storvuxna av de Medelhavslevande sköldpaddorna.

KajsaLisa sa...

Ha ha, en naiv förälder är en stolt förälder, känner igen det där :) Full fart på din innergård som vanligt.

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Glömde att säga att din header verkligen sticker ut bland alla bloggare. Blir ännu bättre genom att den är egenförfärdigad!

Musikanta sa...

Skulle kunna ha sagt något sådant om min yngsta dotter. Jag saknade henne oerhört när hon flyttade ihop då hon var 17 år med sin pojkvän (som hon senare gifte sig med)
Jag kan inte tänka mig annat än att Trump blir omvald med den retorik han för. Synd att inte demokraterna kunde skaka fram någon kandidat som var tjugo-trettio år yngre än Biden.
Ingrid
PS. Jag var tvungen att ta bort kommentaren eftersom syftningen blev fel. Det stod (som hon senare gifte sig med) när hon var 17år...

nalta norrland sa...

Vädret ja nu är det typ höst på riktigt även om det tydligen ska bli varmt nu i början av veckan.

Munskydd används typ bara av enstaka individer häromkring och dit hör inte hemtjänsten.

svar Det var inte UVI - har lämnat prov på sjukan och efter odling så nej inte får Du antibiotika inte ;-)

Den vikarierande läkaren - min läkare är tillbaka från semester onsdag nästa vecka - sa att han ansåg att det berodde på ME, att jag skulle acceptera ett sämre mående.

femfemman sa...

Går bra att vara glad på en Tisdag oxå.
De där damerna får nog flytta inomhus snart. Varmt och gott här, när solen visar sig. Kyligt när den går i moln. Så jag fikar inne. Önskar dej en glad fortsättning på veckan!

Carita Liljendahl sa...

Tack för att du är med i Glad måndag!
Corona och munskydd gör ju oss inte glada, men glad är jag ändå att smittoläget just nu verkar lugnt här som jag bor och att många börjat bära mun- och nässkydd.

Herr Nilssons Fru sa...

Valet i USA - ja där var vi lika ju :)
Din blogg header är lägger som få, alla vackra färger och tusenfotingen som kickar boll. 10 poäng av 10 möjliga.
Tack för komplimangen för min hemska tavla :)

Så du var så lugn o stillsam som tonåring så mor och far trodde att du inget gjorde, de är ju en bravur bara det :)

Kramiz

Guldkryckan sa...

Valet i USA blir nog en rysare denna gång med tanke på hur mycket som står på spel, i normala fall handlar det om olika inriktningar på olika områden.
Denna gång handlar det om "IDIOT" eller en vettig president som kan återupprätta ämbetets förtroende ute i världen.

Jo, själv envisas jag ännu med shorts ute medan alla andra på bussen på morgonen sitter i byxor och till o med jacka...lika bra att låtsas att det är sommar en månad till.

Ha det fint Bp.