söndag 30 augusti 2020

Skyltsöndag #277

Here we go again:-) Alla skyltar jag visar idag är tagna den här veckan, och jag har tagit dom alldeles själv;-) Enjoy!

Berättade ju här att klätteraporna ansade träden på vår innergård i onsdags. Deras bil med den läckra orange färgen stod på innergården. Perfekt för mig att fota till Skyltsöndag alltså.


Skolorna började förra veckan. ICA Nära ligger bara ett stenkast från Åva och Tibble gymnasium. Eleverna vallfärdar dit såväl under lunchen som efter skolan. Å de går ditt i flock kan mal väl säga. Skylten är absolut befogad.


Padel är (mig vetande) en relativ ny sport som förvånansvärt många kända fotbollsspelare bland annat Zlatan satsar på. Ja, inte på spelet då, utan de investerar sina pengar i hallarna. Padel är förresten en racketsport och en blandning av tennis och squash. Uppenbarligen behövs det en boost av spelarnas IQ för att klara av spelet.


Veckans höjdare: Den här skylten tycker jag mycket om. Trassel är en extremt välsorterad garn- och pärlbutik i Roslags Näsby. Hit vallfärdar alla från Norrort som gillar att sticka, virka, brodera, knyppla med mera. Trassel har förresten haft en del trassel, när huset där de haft sin butik i över 40 år fick stänga när byggnaden revs för två år sedan. Ett klockrent namn alltså.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

nalta norrland sa...

Förra hösten - tror jag det var - så annonserades det om att en paddelbana skulle uppföras i Åsele, vete sjutton vad som hände... om det gick över, för efter det har jag inte hört något.

Klätteraporna... passande namn för visst klättrar de i träden och kapar grenar? Inte står de väl på stegar... tell me more :)

Trassel, ja Du pysselbutiker verkar uppleva ett uppsving nu under covid19 när folk sitter instängda där hemma och måste plottra med något.

Ungar som vallfärdar i flock har även vi på ICA, COOP och de är dessutom utrustade med ryggsäck så förutom att de är många och kan sprida smitta så tar de rejält med plats när de samlas runt godishyllan som är placerad vid kassan... som en flock svårforcerade elefanter ;-)

Ama de casa sa...

Din innergård levererar som alltid denna sommar :-)

Vår lilla kvartersbutik nedanför högstadieskolan där jag gick i Skellefteå låg faktiskt långt före sin tid när jag tänker efter. Dit vallfärdade vi på rasterna för att köpa godis, men dom släppte bara in ett begränsat antal elever åt gången. Smittrisk? Nej, det var snarare så att många snattade så in i bäng... Inte jag dock, har aldrig varit mycket för att sno saker.

Lite IQ-bränsle skulle jag också behöva, även fast jag inte spelar padel :-D

Trassel var verkligen ett perfekt namn!

Snyggt skyltat :-)

Geddfish ♥ sa...

Fina färska skyltar!
Det där med skolungdom i flock, ja tyvärr så ignorerar de. Var på lilla COOP idag och där var flera ungdomar, som jag tror, inte handlade mer än en, och då godis.
Padel har vi här på Kronocampingen i Lidköping sedan ett tag. Inget för mig...
Däremot kan jag få trassel med mitt garn ibland, höhö. Jag stickar ju och ibland kanske jag blundar, haha.
Go söndag till dig!

byblixtra sa...

Klätterapan var ju ett passande namn för arborister. :-)

Hmm..vet inte om vi har det problemet med skolelever i butikerna, möjligtvis Coop som ligger i centrala stan men har inte sett till några sådana skyltar.

En padelhall öppnade i våras i stan och trycket är högt på att få spela, så ägarna bygger ut hallen för att få plats med fler banor. Å, kan man tänka sig att det finns drycker för padelspelare. ;-) Förresten, har du sett vad ett racket kostar?

Trassel var ett passande namn på handarbetsbutiken.

Herr Nilssons Fru sa...

Trassel är ett väldigt bra namn till en Garn och broderi affär. För tråd och garn har en förmåga att trassla till sig när de kommer i mina händer och nålar bara sticker man sig på.
Ja elever har en lätt att samlas i flock, har en skola en bit från jobbet, så jag vet.
Klätterapan hade en väldigt fin bil, kul namn.
Kramiz

LillaSyster sa...

Trassel ett mycket passande namn och ett passande namn som beskriver min vecka klockrent.... Tur att det är ny vecka imorgon, nya tag, nya möjligheter! (Man åtgärdar ett fel och två nya uppstår....då blir man lite trött på tillvaron...Sen en kropps som bråkar. Som sagt ny vecka nya möjligheter inom räckhåll!)Snyggt skyltat!

tanthuset.blogg.se sa...

Wow, vilken toppenskyltning! Men det är ju inte ovanligt hos dig förstås ;) Trasselskylten är underbar!!!
Ha det så fint, BP!

Äventyret framtiden sa...

Bra skyltningar, alla gillar jag. Klätteraporna kan ju inte ha ett bättre namn för apor är de ju där de flänger runt stammar och grenar med sina verktyg.
Padelskylten gillar jag skarpt, den tilltalar min smak och mitt öga.
Trassel är ett perfekt namn för den firman. Utan minsta tvivel.

Ditte sa...

Kul skyltning! Ja, som den brukar vara...
Klätterapan är ju ett bra namn på firman som sköter era träd.Vet att vi har en firma som gör det i vår förening men inte med detta passande namn.
Skylten till skoleleverna är bra och säkert befogad- Har sett liknande här i grannskapet.

Padel har jag testat och det är riktigt roligt. Men denna "boost av IQ " har jag inte testat. Kanske läge att göra det. Är dock tveksam till om och hur det skulle fungera.
Butiken "Trassel" har ju ett bra namn. Men nu är ju inte trådar och garn min bästa gren.

Klimakteriehäxan sa...

Trasselskylten är bäst!

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Bra skolskylt där, det är så annorlunda mot här. Folk tycks helt glömt att covid19 finns. Folk lever liksom på som "vanligt". Känns lite skrämmande eftersom jag själv varit dålig förra veckan. Får väl svar imorgon eller på tisdag.

Emma, Sol som sol? sa...

Gillar så klart Trasselskyltan, skulle behöva den butiken, måste köpa resår. Kanske hittar det på kinan, förresten.
Burkarna var snygga men förstår inte vad iq har med sport att göra.

Paula sa...

Padel har ju blivit en riktig inne-sport, alla som vill vara eller är någon typ av kändis håller på o spelar. Men jag kan faktiskt tro att det är en skoj motionsform, ganska tuff också, behövs flås för att orka.
Klätterapan är ett underbart firmanamn, men jag tycker logo-apan är lite skrämmande...den skulle jag inte vilja möta i en mörk gränd, haha
Här på byn uppmanades familjer att bara skicka in en för att handla och resten fick vänta utanför. Våra skolklasser kommer inte till affären, så nu är det verkligen lugna gatan när de flesta turister åkt hem. Faktiskt både skönt och lite trist. När jag ska använda garn eller tråd så blir det bara trassel!

KajsaLisa sa...

Om man häller i sig en hel platta med burkar, blir man en Einstein då eller :) Bra och varnande skylt, skulle jag pyssla med garn skulle det sluta med trassel.
Länkar upp dig nu.

Susjos sa...

Snyggt skyltat BP! Så kul namn på de som fixar i träden,klätteraporna!
Padel verkar vara riktigt inne bland kändisar, på instagram ser jag både Pernilla Wahlgren och främst Charlotte Perrelli har spelat padel hela sommaren!
På vår lilla lokala butik Hemköp borde de också sätta upp den där skylten som du hittade utanför Ica!
Trassel var ett kul namn på den butiken! Trassel skulle det bli om jag börjar hålla på med handarbete!

Tyvärr blev det inte mycket skyltar hos mej idag, men ett inlägg helt UTAN skyltar är det inte!
Svar: Videon med kattungarna som leker med den roliga fisken är ju underbar, men tror att den kissen som är minst intresserad är just Molly!

Ha det gott!

Anki sa...

Som vanligt riktigt snyggt skyltat! Passande namn på arboristernas firma :)
Trassel .. ja allt jag håller i som har med nål och tråd, eller andra handarbeten att göra, de brukar sluta med trassel ... alltid!

Christian sa...

Klätterapan....hahaha....suveränt firmanamn, precis som Trasse…. :)
Ja du, den "odödliga" generationen....
Det gäller att hänga på trenderna om det ska löna sig (padel), många f.d. idrottare även här som satsar...

Carita Liljendahl sa...

Klätterapan - så kul namn!
Fint att det skyltas om distans och hänsyn - jag tror att en del unga är rätt sorglösa och glömmer sånt - men många vet nog också hur man ska bete sig i dessa tider.