måndag 10 augusti 2020

Glad måndag


Dyson V8 Absolute - känn bara på namnet. Åsså färgerna:-)


Spak för att öppna behållaren för damm.


Här hamnade åtminstone delar av dammet i papperskorgen;-)

Idag ska jag låta bli att skriva om det fina och varma vädret, det blir så tjatigt annars;-) Istället väljer jag lägga upp delar av en mejlkonversation som jag hade med bästisen Yvonne under helgen. Hoppas ni skrattar lika mycket som jag gjorde

Den suger
Jo, det gjorde den, sög alltså, precis vad en nyinköpt dammsugare som heter Dyson V8 Absolute borde göra. (Berättade om Yvonnes nyaste familjemedlem i fredags.) Hon satte Dyson på prov under helgen och var helnöjd.

Påslös och tömning ja....
Dyson har inga papperspåsar för dammet utan en behållare som töms direkt. Frågan är bara hur…

- I bruksanvisningen finns inga bilder. Instruktionen var typ ”dra bak den röda spaken...”. Spaken är märkt med en soptunna så den hittade jag men dra... med hur mycket kraft då?
- Ville ju inte börja med att sabba min svindyra apparat, så jag kollade på nätet - bilder säger mer än tusen ord - och fattade hur jag skulle göra. Nästan! Det stod att man skulle sätta en plastpåse runt för att minimera dammspridning. Det struntade jag i. Höll den ovanför papperskorgen istället och hälften hamnade utanför men nu, med lite träning, hamnar dammet rätt.


Ansvar för allt tekniskt
Vill bara tillägga att Yvonne ansvarar för allt tekniskt i det yvonnska hushållet. Hon brukar, precis som jag, inte läsa instruktionsböcker. Hon hittade bilderna om hur man tömmer dammsugare när hon slängde kartongen…

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

10 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Hahaha, tack för den glada konversationen! 🙂
Ja, det var en annorlunda konstruktion på en skaftdammsugare.
Jag har haft två Electrolux och har nu en Bosch. Så jag KAN tömma en sån behållare 🙂
Ingen idé att köpa för dyra, för batteriet är begränsat. Därför är jag inne på den tredje (bra att veta).
Glad måndag på dig 🙂

Ditte sa...

Kul med en ny apparat. Och snygg design piggar upp- Och den verkar leverera. Om man vet hur man gör när den ska tömmas. Men erfarenheten ger ju träning. Visst!
Kul att ta del av er mejlkonversation. Ofta får man ju kvalitetsmässigt det man betalar för. Säkert så även här.
Kanske blir det en liknande för din del.

Susjos sa...

Trodde såklart att du hade köpt en sladdlös dammsugare! Nåt som jag funderat på, men så provade jag att hålla i en sådan på elgiganten, och insåg att de är ganska tunga att "köra", men nu blir jag nyfiken i alla fall, ska bli kul att höra om Yvonne trivs med sin?

Ha det gott!

nalta norrland sa...

Är så jäkla oteknisk att jag imponeras av alla som kan byta dammsugarpåse eller som Din Yvonne lista ut hur man tömmer en dammsugare utan påse.

Om det var praktiskt möjligt skulle jag vilja a n robotdammsugare men då den inte fixar trösklar och höjdskillnader så får det vara.

Idag bjuder jag på mat ;-)

Ama de casa sa...

Haha! Nu fattar till och med jag bättre vilken del man ska sikta på dammet - tack för den första bilden :-D
Men andra bilden... Varför har dom satt texten upp och ned? ;-)

Tur att den suger! Ja ifall man väljer att tömma ut hälften av dammet på golvet igen :-)

Härligt inlägg!

Paula sa...

Jag kom i kontakt med påslösa dammsugare för flera år sedan när jag jobbade på Post-i-butik och städning av lokalen ingick i arbetsuppgifterna. Gillade den inte alls. Behållaren var ju inte ren då man satt tillbaka den...
Nu har säkert tekniken utvecklats liksom allt annat. Och jag är säker på att Dyson uppfyller många moderna människors krav på enkel behändig dammsugning. Jag har sonderat marknaden för husdjurs-dammsugare, ja den ska alltså inte suga upp hela husdjuret utan päls som ligger och dräller på golv och i möbler, och konstaterar att det är en hel vetenskap....Få se vad det blir, planer finns.
Jag tycker en film på Youtube är tusen gånger bättre än en skriven instruktion!

Emma, Sol som sol? sa...

Har också en påslös dammsugare. Vet hur man tömmer men det händer inte alltför ofta. Det händer liksom inte alltför ofta att den fylls.

Med Yvonnes verkar smidig. Min är en klump att dra runt på.

femfemman sa...

Kul att se hela dammsugaren. Nu förstår jag den. Har en av enklare slag, Den är bra, me önskar en Dyson. En riktigt bra alltså. Skönt att slippa tunga dammsugaren med långa sladden.
Vädret får du gärna skriva om... nu har vi väl sol i hela Sverige.Ska bli lite svalare här idag, bara drygt 20 grader. Perfekt väder för utomhusaktiviteter.

Herr Nilssons Fru sa...

De är ju bra att de inte behövs påsar, för de kostar ju :)
Men som jag skrev i fredags, snygga är de inte i mina ögon men säkert den bästa hand dammsugare på marknaden enligt de som har den. Ja okey, den blå färgen o de konstiga designen
är rolig. Oh ditt sätt att berätta om den o din kompis är kul o gör en glad. Idag är det glad tisdag.

Kramiz

Christian sa...

Själv har jag ju lite svårt att associera städredskap med en "glad måndag"..... :)