söndag 16 augusti 2020

Skyltsöndag #275

Skyltsöndag igen, den tvåhundrasjuttiofemte i ordningen. Helt otroligt egentligen att detta tema fortfarande är så populärt och att det alltid är någon ny skyltare som hänger på. Hur roligt som helst! Tusen tack för att ni är med:-)

Veckans skyltskörd är – vad ska jag säga – annorlunda och en aningen konstig. Bra det! Jag menar bloggen heter ju ”Konstellerkonstigt” så…


Den varma och soliga sommaren i nollåttaland har fört med sig att hur många lägenhetsägare som helst har beslutat att glasa in sina balkonger. Har sett minst tio olika firmor som håller på med inglasningar bara i "mitt" område. Sakkes är en av dom. Reagerade på namnet och den läckra färgkombinationen i logotypen.Det här är tavlor. Ja, det ser ni ju. De skyltar med en utställning av verk som elever på Täbys kulturskola har åstadkommit. Kan inte bestämma mig om jag gillar tavlorna eller inte;-)


Det var 28 grader varmt när jag fick syns den här skylten hos ICA Nära i Näsbydal. Märgben går ju an, men bara tanken på nötblod gav mig kväljningar. Dessutom har jag inte den blekaste vad man som privatperson gör med nötblod. Svartsoppa görs ju mig vetande på gåsblod och äts i november.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

LillaSyster sa...

Jag har bestämt mig..... och jag är inte så förtjust i de tavlorna, sorry konstnären.
Vet inte heller vad man ska ha nötblod till, blodpudding?
Underbart ute även idag, men nu har jag gått in, lite att fixa med inne och packa jobbväskan till imorgon. Men sitt du uppe halva natten och njut av sommaren, när det mörknar på har du säkert några ljus att tända. Ha det gott!

Susjos sa...

Ja, det var läckra färger på bilen, just i din smak!
Nja tavlorna var inte riktigt i min smak ...
Ja, vad gör man av nötblod, undrar också om det är blodpudding?

Tack för att du fortsätter att förvalta roliga skyltsöndagen!
Kram!

Äventyret framtiden sa...

Jag är nog inte särskilt förtjust i konsten jag heller men intressant är den. Jag stannade till ordentligt vid varje tavla och försökte komma underfund med vad man ska komma underfund med. Jag fortsätter försöka...
Nötblod går förmodligen till blodbröd eller pudding skulle jag tro. Inget för mig, fastän jag har lagat blodpudding av blod för hundra år sedan eller så. Kanske någon vill steka blodplättar av nötblod? Nä, nu lämnar jag blodet o märgen...
Tack BP för skyltar och för att du håller i skyltningarna!

femfemman sa...

Ja, vad gör man med nötblod. Inte blodpudding iaf. Och förresten är blodpudding vintermat för mej. Jag gillade tavlorna.Ha det gott i värmen! // Anna-Lena

Ditte sa...

Bra skyltat även denna söndag. Och varierat.
Undrar varför man glasar in balkongerna nu när det är så varmt. Tycker i stället man skulle vilja öppna allt som går. Men man tycker ju olika.
Firmanamnet här fick mig att tänka på den japanska drycken "sake". Verkligen snygg färgkombo i loggan.
Vad gäller tavlorna kanske man , i varje fall jag, skulle behöva de den fler gånger. Men de går ju att tolka , se, på flera olika sätt.
Vad gäller både märgben och nötbllod avstår jag.Blodmat äter jag inte alls. Vet att jag någon vinter kokat buljong/fond och då använt märgben. Men det var ett tag sedan.
Söndagsskyltningen är så rolig och kul att så många är med.
Balkonghälsningar i den sköna kvällen.

Geddfish ♥ sa...

En himla bra skyltblandning! Sen om man gillar konsten (det tål att granskas några gånger) eller inte, så var det ett bra uppslag.
Skylten med nötblod är ju som den är. Jag har aldrig gillat blodmat och är uppvuxen med detta ogillande, men har smakat både blodplättar och blodpudding och okey, går att äta, men men... men det hör ju inte till skylten som sådan..
Märgben är nog jättefint till soppa, kan jag tänka mig.
Ha det så himla gott och vilken underbar helg! Jag har bott i solstolen, tror jag, haha.

Emma, Sol som sol? sa...

Konstnären till tavlorna känns lite ... skadad. I alla fall om man tolkar verken så som jag gör. Men vad vet jag, kanske det är på detta sättet konstnären håller sig frisk i skallen, målar av sig ångesten och stressen.

Oj, länge sedan jag var med på Skyltsöndag! Har nog faktisk en del att visa men glömmer bort det. Nåja, fenomenet lär inte sluta i första taget.

Klimakteriehäxan sa...

De där "konstverken" av Täby-ungdomar påminner starkt om det Basquiat gjorde. Hans bilder säljs i dag för miljontals dollar, så vem vet när pengarna börjar rulla in på er kant? (fast kanske måste konstnären dö först, jag vet inte?)

Paula sa...

Nu går jag mot strömmen, jag gillade den första, den svarta tavlan.Det är nånting med ansiktena där som fascinerar mig, men för en djupare tolkning så fick jag nog sitta här o glo ett bra tag till. Min systerson heter Zacharias och kallas Zacke, så det var min association på balkongfirman. Eftersom man ska hålla sig hemmavid så tror jag många vill förlänga balkongsäsongen långt in i höst, något som ju är möjligt med inglasning och infravärme.
Blodpalt är min gissning angående nötblodet, märgben är ju godis både i grytan och till jyckarna.Svårt numera att få tag på, liksom överhuvudtaget kött med ben. Så synd! Tack för fina skyltar och för att du fortsätter hålla liv i det roliga temat

Åke sa...

Vad jag minns av dina hus är det många lägenheter... högt.. därav så många firmor som måste liksom ställa upp för det tar tid. Hoppas att ni alla får inglasat nu, tänk så fint det blir mot hösten. Anna numer min granne bodde mins jag så man såg galoppbanan... kan ha varit kring 2000 jag var där. Barnens skyltar var väl sisådär men den gula stack ut. Det här med matlagning är inte min grej... mer än att jag vet att förr vid dåliga tider fick man ta reda på allt från vad gården producerade. Då var det inte fråga om att inte tycka om då fick man svälta. Min mor växte upp så, men hon tog inte med sig in det i vår uppfostran... men hon berättade. Nu är jag tillbaka efter sommarlovet. Trevligt att du styr upp skyltsöndagar.

KajsaLisa sa...

Underbara tavlor från Kulturskolan gillar dom verkligen Nötblod, tja kanske för dom som skall spela in en skräckrulle :)
Hemma igen, hann med både Gems och Skyltsöndag idag.

tanthuset.blogg.se sa...

Sacke kallades min morbror men det kan ju inte vara hans firma, han är sen länge död!
Konstverken, nja inte riktigt i min smak men en detalj reagerade jag på, en ganska bra bild av Einstein....men om det är meningen att det ska likna honom, det vet man ju inte!
Nötblod köper jag lite då och då faktiskt, fast jag gör inte blodpudding utan bakar paltbröd på det....här uppe görs det blodpalt också men det har jag aldrig gjort :) Blodbröd, som är ett sorts tunnbröd finns det, det är vanligt och en del gör pannkaka på blod *ryser*
Nu önskar jag dig en riktigt glad måndag! Kram på're

Anki sa...

Njae ... om konstverken tycker jag inte, i alla fall inget jag skulle vilja ha på mina väggar.
Nötblod ... ja, jag har aldrig köpt eller använt det, men efter att ha googlat så ser jag att det används som grisblod, alltså till blodpudding och paltbröd ...

Svar: Firman, som Calle dessutom är delägare i, köper sina arbetskläder med loggor någonstans ifrån och då köpte han en i Charlies storlek :)
Tack själv för att du fortsätter förvalta det hela!

Ama de casa sa...

Snyggt skyltat! Men konsten var mer konstig än konst om du frågar mig.
Konstigt också att glasa in balkongerna när sommaren är så varm nu. Då vill man väl hellre att det fläktar? Men jobben beställdes kanske under juli då när det inte var det bästa vädret om jag minns rätt.

Nötblod borde man både kunna göra blodkorv och blodpudding av. Annars går det ju att köpa den färdiga varan istället för blodet. Betydligt enklare :-D

byblixtra sa...

Lite otippat att glasa in balkongen en varm sommar men som några skrivit så förlängs ju säsongen under höst och vår. Men fina loggor och färger på bilen.
Kan inte heller riktigt bestämma mig om jag gillar tavlorna eller inte.
Läste att Paula skrivit blodpalt om användningen av nötblod. Jag vet att man brukar koka märgben och ha blodpalt till men inget som jag äter kan jag säga.


Christian sa...

Ja du det var mig en rolig blandning, nötblod kanske man använder till blodpudding eller blodkorv....
Tavlorna är för röriga i min smak, men loggan på bilen är lite snygg, det håller jag med om.
Däremot förstår jag inte riktigt varför man ska glasa in sin balkong när det är varmt, blir ju värsta bastun.....

Herr Nilssons Fru sa...

Jag gillade tavlorna, fram för allt den andra i färg. Kanonfräck. Tänk att man kan köpa blod från nötdjur och få gratis människoblod om man behöver. De har jag fått en gång för många år sedan, där förändrades hela livet :) Har inte en susning vad man använder sånt till - blodpudding kanske?
Kramiz

Anni sa...

Jag säger som Christian, varför glasa in balkongen denna varma sommar? Jag tror snarare att det är för att man varit hemma mer än vanligt som man inser att en inglasad balkong är användbar för att förlänga säsongen. Går det att öppna tvärdrag i den här värmen så är det ju okej.
Den vanligaste användningen av nötblod är förmodligen när man gör sökspår åt jakthundar, dvs lägger ut ett spår för att de ska lära sig att hitta det skjutna viltet. Sedan går det att använda till matlagning, precis som många av kommentarerna ovan gissar. Köpeblodpuddingen är ruskigt söt, så jag anar att man kan fixa till en osötad variant när man gör den själv.

Carita Liljendahl sa...

Ja, den sista skylten... vad ska man säga. Samma känsla som du fick, fick även jag... Men bra som bidrag här!
Och skyltsöndag är en av de bästa bland många bra utmaningar på bloggen.
Kollade nyss att jag själv har 265 bidrag, så jag har ju varit med nästan sedan du började :-)