söndag 23 augusti 2020

Skyltsöndag #276

Dags igen för ännu en solig Skyltsöndag:-) Tre riktigt bra skyltar om jag får säga så själv;-) Hoppas ni håller med. Enjoy!

Var på väg till PostNords utlämningskontor hos Willys. Snett framför såg jag ett lass med äggkartonger, så jag nästan snubblade över den här skylten. Det är första gången att jag ser ”Utförsäljning” på annat än kläder skor och hemtextilier. Smart av Willys att rea ut eko-ägg med kort hållbarhet. Deras "drive" går under namnet "svinnsmart".


På den här etiketten som visar att plastskålen innehåller rökt kyckling är det inte mycket som är rätt. För det första ”bakdag”, konstigt med tanke på innehållet. ”Sinnnen” har ett ”n” för mycket och händerna ser ut som en förbudsskylt på en byggarbetsplats. ”OH MY GOOD” är rätt roligt, ”bowlicious” aningen långsökt.


Veckans höjdare: Jag vet att Klimakteriehäxan har ett stående inslag med den här skylten i sina Skyltsöndagar. Nej, jag tänker absolut inte plagiera hennes idé, men om jag minns rätt kom hon inte ihåg var hon sett skylten. Det kan jag svara på nu tack vare bästisen Yvonne (vem annars). Den mycket hoppingivande skylten står i en entré på Klarabergsgatan ovanför Sergels torg mitt i Stockholm.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

21 kommentarer:

femfemman sa...

Ja, antingen blir det bra, eller också går det käpprakt åt skogen. Det är bara att hänga med i vissa avseenden, i andra så kan man ju påverka.
Vilka falkögon du har, som kollar så noga på etiketter. Och visst blir det fel ibland. Mest retar jag mig på det ganska vanligt förekommande stavfelet VÄLKOMMNA.... Typiskt en gammal lärarinna....
God söndagskväll. Ska ni aldrig få regn, förresten. Här har det skurat hela dagen !

nalta norrland sa...

För det första så irriterar de mig när butiker å liknande inte använder samma datummärkning, först kör de med dag, månad, år och sedan år, månad, dag å sånt ogillas.

nalta norrland sa...

För det andra så den där skylten Allt kommer bli bra, den borde jag faktiskt ha uppsatt här hemma :)

LillaSyster sa...

Jag kan konstatera att det var dyra ägg, köper billigare på landet och garanterat färska. Nu håller ju ägg väldigt länge =) just nu ett stilla regn. Ha en bra kväll och en ny fin vecka!

Susjos sa...

Så den sista skylten finns på riktigt, härligt!
Och så har du verkligen falkögon som ser vad de skriver på etiketterna, fick titta både en och två gånger innan jag såg det!
Tack för att du fortsätter med roliga skyltsöndag!

byblixtra sa...

Bra att Willys säljer ut varor med kort datum. Tror inte heller att jag sett ägg på rea...

Ja, det var ju lite si och så med den där etiketten på kycklingrätten.

Sista skylten är bra och hoppingivande! Kul att din väninna hittade den.

Ditte sa...

Som vanligt ett fint skyltbidrag- Så bra att vi nu vet var sista skylten har sitt ursprung. Har ju sett den en hel del. Tacka bästisen Yvonne för att hon stillat vår nyfikenhet. Bra att den kom med här hos dig idag.
Visst är det bra att rea ut varor med "kort datum". Ser det ofta hos Hemköp och och ibland hos lokala ICA i Ringen. Och vad gäller ägg så håller de mycket längre än vad ett datum visar.
Vad gäller den "rökta kycklingen" kan man nog säga att den var just rökt på flera sätt. Sen undrar jag varför man inte skriver skål. Vi är ju i Sverige. Texten i övrigt är ju på svenska. Och kanske är den rökta kycklingen även ugnsbakad. Puh!!! Undrar hur man tänkt. Snarare inte tänkt.

Geddfish ♥ sa...

Toppenskyltat!
Jag är ju också en sån där som kollar alla siffror, datum, stavningar, ja i stort sett på alla sätt (där har du ett vanligt fel också, många skriver "i stort sätt" vilket är fel).

Jag köpte 6 ekologiska ägg med utgått datum halva priset i veckan. Ingen fara. Men jag saknar de bruna äggen jag köpte av körkompisen, 12 ägg för 20 kr. Vi träffas inte just nu då körerna ligger nere.

Ja, varför ska man blanda ihop språken på detta viset? Varken hackat eller malet.
Sista skylten är bäst och det är du också, BP som håller i detta roliga tema, tack!

Paula sa...

Jag har aldrig sett rea på ägg, de har ju jättelång hållbarhet! Bowlen tror jag inte är värt slantarna den kostar...och jag håller med dig om att händerna ser ut som en uppmaning, stopp, kom inte hit! Förutom alla stavfel så låter innehållet otroligt lyxigt, unghöna förvånar mig dock, då är det en äldre fågel än en kyckling...ovanligt. Matvete har jag smakat men det föll mig inte i smaken. Inga grönsaker alls? hmmmm...
Åt du den? Fick den godkänt på innehåll och smak?
Alltid spännande skyltar hos dig, sånt som vi lantisar aldrig råkar ut för

KajsaLisa sa...

Ägg är ju svåra att frysa in så man får laga en massa pannkakor eller en jätteomelett.
Vissa människor skall nog inte göra förpackningar
Sista skylten är bara underbar :)
Länkar upp nu.

Åke sa...

Ägg på rea var inte dåligt. Men det här med att det ordrar sig... det tror jag inte riktigt på. Mycket kommer att ordna sig men inte allt.

Klimakteriehäxan sa...

Jojomensan, nog vet jag var jag tog min bild (och har skrivit det flera gånger också!). Skylten stod i ett fönster vid Sergels torg och det är nog vid det här laget ett helt år sedan jag plåtade den! Har inte tänkt på att kolla om den finns kvar, men det verkar ju så eftersom din kompis tagit i princip samma bild, på samma plats.

Klimakteriehäxan sa...

PS Faktum är att på mitt foto ser man var den är tagen p g a stenläggningen som är så typisk för Sergels torg!

Klimakteriehäxan sa...

plus att Kulturhusets lätt igenkännliga fasad speglar sig i fönsterrutan!!! :-D
Nu hoppas vi på en fin vecka!

Emma, Sol som sol? sa...

Bra med sänkta priser på varor som snart går ut. Det har de på Lidl och Carrefour med. Ibland passar jag på om det är något jag ändå planerat använda den dagen, bättre att jag köper än att butiken kastar, tänker jag.

Oh my good/god så många fel det kan bli på en gång!

Äventyret framtiden sa...

Det kommer att gå bra-skylten är en skylt som man inte kan få för mycket av i dessa tider. Men man kan ju också säga som man säger här på ön i havet. Bra går det men åt helvetet bär det. Fast så pessimistisk är jag inte alls, jag tror som vanligt på att allting går bra. På något sätt.
Äggrean är bra. Faktum är att ägg håller mycket längre än sista datumet säger, mycket längre men det finns gränser som måste hållas inom livsmedelsbranschen.
Ja, många fel kan det bli på en och samma gång, men lite kul är ju det också :)
Ha en fin måndag BP!

Anki sa...

Som alltid en snygg skyltblandning här hos dig! Rea på ägg?! De har ju mycket längre hållbarhet än vad som står på stämpeln, men ja, jag vet det får inte säljas efter det datumet så det är väl bra att de reas bort :)
Hm, den där maten i plastskålen ... nix - skulle aldrig köpa en sån. Handgjord - hoppas det tvättat händerna ordentligt - Etiketten är lite avskräckande - "Hit men inte längre!"

Svar 1: Kaktusplanteringen finns bara under sommaren - och nya motiv varje år. övrig tid bor kaktusarna i uppvärmt växthus - de är som du och gillar inte vinterkylan :)

Svar 2: Bron eller egentligen gångvägen fanns med i förra inlägget från stan. Det är den där gångvägen som en gång varit en vattentransportväg, ...
Den rosa skylten väcker fantasin, men jag gissade på fotvård och googlade på det, men någon sådan fanns inte på adressen - och inge sängbutik heller :)

tanthuset.blogg.se sa...

Jag hoppas verkligen att allt kommer att bli bra, det känns lovande :)
Svinnsmart....det gillar jag verkligen, blir ledsen när bra mat slängs, snål eller smart, tja säg det!
Kycklingen, ja vad säger man??? Bakad kyckling? Sousvidebakad? Äsch jag förstår inte ;)
Nu önskar jag dig en riktigt GLAD MÅNDAG!!

Ama de casa sa...

Trevligt med äggstrapris på äggen ;-)

Haha! Många fel på den skålen - snyggt observerat!

Ja, förhoppningsvis har den sista skylten helt rätt...

Snyggt skyltat, som alltid :-)

Christian sa...

Ägg - håller med, bra jobbat!
Oh my good - håller med å imponeras av ditt skarpsinne att upptäcka allt...
Höjdaren - sådana skulle de placera lite här å var!

Ha en fin vecka :)

Guldkryckan sa...

"Allt kommer att bli bra" lade jag in som profilbild hos en gammal vän för några år sedan på facebook.
I slutändan tyckte han att allt nog blir bra i slutändan oavsett vad som händer.
Är nog beredd att till den största delen hålla med.....tror jag.

Ägg går ju alltid åt, ska ju vara bra för mycket just med ägg, har inte kommit på vad ännu men gott är det ju oavsett ;)

Ha det fint Bp.