måndag 3 augusti 2020

En väldigt glad måndag

Det var en strålande glad måndag idag:-) Hela helgen var förresten helt i min smak med underbart väder, sol och mellan 22 och 25 grader. Ingenting att klaga på här alltså.

Gladast
Gladast blev jag dock över ett mejl från Byblixtra. Å gissa vad mejlet innehöll! Jo, fem fina nya bokmärken. Hon hade till och med upplagt och beskurit märkena på ett väldigt proffsigt sätt. Tusen tack tjejen, du räddade ytterligare fem ”bokmärkslördagar” åt mig:-)

Varmluftsballong
Oddsen att man tar en såhär bild är inte så stora med tanke på min fototekniska talang. Men den här bilden är såååå himla bra. Ballongen landade inte på taket, även om det ser ut så;-) Det är förresten exakt samma ballong (identiskt ”registreringsnummer”) som Ditte visade häromdagen.


Resten av bilderna är dagsfärska och gjorde åtminstone mig glad:-) Enjoy!

Pride flaggan svajar i vinden även idag. Den borde göra det hela året enligt mig.


Fika på innergården med två grannar. Hunden Jonna får egentligen inte äta sötsaker, men min upptinade Dr. Oetkers cheesecake med jordgubbar lät matten honom smaka.


Varje bostadsrättsförening med lite självaktning har odlingslådor och bi-hotell nuförtiden. Det här hotellet som hänger aningen snett kom upp förra veckan. Har dock inte sett nåt med vingar i närheten än.


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

20 kommentarer:

femfemman sa...

Glad måndag på dej! Ni må ha ett fantastiskt sommarväder där i Stockholmstrakten. Halmstad levererar oxå, om än med lite bloggare temperatur. Men det hindrade inte barnbarnen att ta ett dopp i havet i kväll.
Bihotell är trevligt. Vi har två. Men inte så många gäster detta år. Kanske är så i dess tider.

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Åh vilket lyx! Klart det skulle smakas, lite sött får man ju låta sina kära ges ändå :D. Antar att du blev populär efteråt?

Guldkryckan sa...

Ballongbilden där var ju fantastisk, inte så ofta man får möjlighet att ta en sådan bild över huvud taget pga att de knappt seglar förbi där man just befinner sig.
Rätt person på rätt plats krävs ju, i detta fallet dig ;)

Instämmer, den flaggan borde vaja året runt.SV: Stambyte kan jag vara utan, jag lovar ;)

Ha det bäst nu.

Ditte sa...

Visst har vi haft en fin helg. Bara att tacka och ta emot. Och visst blev det även en fin måndag.
Kul med ballongen som nu passerade hos dig.Såg den här i helgen och även förra veckan. Tack för länken! Har ju inte varit så många ballonger i sommar.
Instämmer helt att "Prideflaggan" skulle vara mer synlig hela året.
Kul med rapport från din innergård. Och extra roligt med ert nya bihotell. Har inte sett ett liknande hos oss. Inte ännu.
Önskar dig en fin kväll. Här är det balkonghäng som gäller.

Herr Nilssons Fru sa...

Ja idag var en glad måndag men glada bilder, fast i en luftballong skulle de aldrig få upp mig...hua. Har däremot en kompis som åker då och då - galen. Men de var kul du kunde fånga den på en fin bild.
Oh fler bokmärken - de var glatt.
Kramiz

Emma, Sol som sol? sa...

Nämen! Har BP också börjat vänslas med grannarna på gården. Så trevligt!

Fint insektshotell. I dag har jag håvat upp två döa cikador ur poolen. De är inga hejare på att flyga.

Klimakteriehäxan sa...

Har verkligen undrat om de där insektshotellen funkar??? Hur vet de små rackarna att det är deras, s a s?

Geddfish ♥ sa...

Ja, jag får ju hänga med strålningen på glad måndag även om den vart lite annorlunda. allt vad jag företog mig blev bra till slut, men vädret, det fick jag stickvis fånga på balkongen.
Toppeninlägg!

Paula sa...

Men, nu blir jag imponerad, du har närmat dig en hund! Och inte nog med det, även bjudit denna på godsaker, oj. Jag menar, jag har full förståelse för att inte alla är överförtjusta i djur, det var jag själv aldrig t.ex som barn, och alla är vi olika, o jag har ju accepterat att du inte är någon större husdjursdiggare....desto härligare att du delar med dig! 'Bihotellet är kanon, har sett många i år, o de behövs

Anki sa...

Kanonbild på ballongen ... och de andra är också bra! Trevligt med en fika - och såklart måste även en fyrbent granne få smaka! :)
Prideflaggan ska absolut vaja varje dag!
Insektshotellet har hyresgäster i alla fall i 8-9 rum. Om du kikar på bilden så ser du att några hål är igenmurade och det är de som nu är bostad till nästa generation :)

Ama de casa sa...

Den är verkligen läcker den där ballongen! :-)
Det är kanske så att dom måste sänka priserna på det där hotellet? För att locka gäster, alltså... Introduktionserbjudanden brukar kunna hjälpa ;-)

Härligt och glatt inlägg!

nalta norrland sa...

Insektshotell ja det är bra, gillar att Er utegård är så väl underhållen och att Ni faktiskt använder den som samlingsplats.

Vädret är dock icke underhållande ;-) igår när jag körde hem från Lycksele + 10 och ihållande regn, så grått, mulet och dimmigt att det var mörkt.

nalta norrland sa...

Boken Jamåhonleva av Roslund läste jag förra året, jag läser (köper) vanligtvis de nya böcker som kommer ut av de författare jag gillar och mycket sällan blir det pocket.

tanthuset.blogg.se sa...

Ja det var sannerligen en glad måndag! Jag tycker det ser ut som om några av "lägenheterna" i bihotellet är tillbommade ;) då kanske dom är bebodda redan!
Fina bilder på en glad måndag, ha det fortsatt gott nu, BP!

Susjos sa...

Snygg luftballong, och trevligt att hunden fick smaka!
Bihotell är säkert bra, har inte sett något här på våra gårdar?
Visst är vädret njutningsbart nu! Önskar att även morgondagen kan bli lite soligt,men nejdå, molnigt ska det tyvärr bli!

Freedomtravel sa...

Bilden med ballongen är underbar! :) Gillar oxå bihotell!

Paula sa...

Kanske var det litte sent påtänkt med insektshotellet nu i augusti. Tror du inte de redan i våras fixade bon åt sig? Var du så nära Jonna-hunden? Imponerande, mina hundar har aldrig fått godsaker med socker i, med ett undantag, de brukade få en slatt glass på sommaren ibland. Blinka tyckte dock inte om glass, konstig hund.
Ballongfotot är verkligen häftigt, o så skoj att ni fotat samma ballong, visserligen bor ni i samma stad Ditte och du men det skiljer väl några mil. Undrar hur många personer som får lyfta i ballongerna i dessa distans-tider? Men korgarna är väl rätt stora. Jag skulle kissa på mig, o inte kunna uppskatta de vackra vyerna utan jag skulle krampaktigt hålla mig i korgkanten ända tills jag åter fick fast mark under fötterna.

Christian sa...

Nog blir man glad av dina bilder, men hur kunde du få en sån perfekt ballongbild, det ser verkligen ut som om den precis landat! :)
P.S. Hunden är söt...

Carita Liljendahl sa...

Här fanns mycket att bli glad för! Insektshotellet, tummen upp!
Varmluftsballongerna, minns dem från mina år i Stockholm.
Pride! Tummen upp! Söta hundar likaså!
Och tack för att du är med i Glad måndag!

byblixtra sa...

Det ser ut som att det varit gäster i bi-hotellet för en del rör är "stängda" och ibland kan man se att en insekt har krupit ut ur det vita men det ser ganska tätt ut på flera av dem, så de har kanske inte blivit något av de insekterna.