onsdag 5 augusti 2020

"Uppsamlingsheat"Fullmåne för några nätter sedan. På dom här bilderna kan man åtminstone urskilja månen och molnen;-)


"Krigsråd" inför den stundande "onsdagsboulerundan".

På onsdagar brukar jag ju lägga upp en blandning av olika teman. Idag är inget undantag. Tänker köra ett uppsamlingsheat med Orsakullans frågor. Då jag har bloggat sedan februari 2008 och många av mina följare har hängt med från början, så är mina svar liksom inget nytt för er. Men några nya läsare har ju kommit till på senare tid. Och ni känner mig ju inte så väl… än;-)

Djur och barn
Har ungefär samma känslor för djur som för barn. Är inget fan av djur, då jag mest är rädd för dom oavsett storlek. Undantag finns dock – sköldpaddor, igelkottar och ekorrar. Ärligt talat är jag inte barnkär heller, och det gäller också för maken. En himla tur att vi var överens om den saken redan från början;-) Dock har jag inte det minsta emot att njuta av fina och roliga bilder på både djur och barn.

Vardag
Som pensionär har man betald semester 365 dagar om året. Inte dumt alls om ni frågar mig. Speciellt om vädret är så fint som just nu i nollåttaland:-)

Surströmming
Som de flesta av er redan vet så älskar jag surströmming.

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”.

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra;-) DS.

17 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Vilka spännande månbilder! Fint fångat! Och som vanligt, älskar att se Grindtorp!
Några säkerhetsavstånd verkar boule-personer inte ha... :-(

Geddfish ♥ sa...

Häftiga bilder på fullmånen och molnen även om jag inte urskiljer månen så skarpt.
Boulegänget, är de ett hushåll? ;) De står så tätt :D men en ljuvligt härlig bild, haha.

Jag njuter av att vara panschis. Dock inte av vädret, vi har sämre här.

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Det där med surströmming skiljer oss åt ;D. Fast det är ju någonstans tur att smaken är som baken, för annars skulle livet vara bra tråkigt :D. Sedan så bra när man träffar en likasinnad partner när det kommer till barn och djurfrågan. Vet många som gått isär på grund av att man velat olika på den punkten :/.

Äventyret framtiden sa...

Augustimånen är nästan smått förförisk; på något sätt. Här på landet ackompanjeras skenet av det de flesta kallar syrsor men som är vårtbitare. Nå, det gör detsamma vem som håller i stråken när månen lyser. Fina bilder; också av boulegänget som i och för sig står väldigt tätt i tider som dessa men de är ju på sätt och vis en familj vid det här laget. Surströmming har jag ätit ett par gånger men troligen har jag inte ätit rätten på rätt sätt...ingen storfavorit är det tillsvidare men åt gjorde jag i alla fall. Kanske det krävs lite träning? Hur var det för dig? Tränade du mycket innan du blev kär i den strömmingen? ;)
Tack och lov så är vi alla olika och bra är det att man kan avgöra hur man själv vill ha det i livet. Med barn eller utan barn, husdjur eller inte husdjur. Var och en på sitt sätt.

Ditte sa...

Tycker du fick till spännande moln och månbilder. Och även bilden från "krigsrådet" var intressant. Undrar om de kom till något. Å andra sidan är det en mer världslig fråga.
Vad gäller surströmming så är det ingen favorit men jag har testat små smakbitar under jobbresor till Höga kusten. (En klämma som deleats i cm tjocka bitar och jag har testat två. Men de åkte upp och ner ett bra tag.)
Vad gäller barn så tycker jag om mina egna döttrar och barnbarnen och många andra också. Men de barn som inte har någon som helst fostran och fått lära sig hur men beter sig har jag svårare för. Å andra sidan är det ju föräldrarnas fel. Men jag har jobbat med barn och ungdomar mellan 7 och 16 år i ca 40 år. Så en god grundläggande känsla finns.
Eller fanns.

Emma, Sol som sol? sa...

Boulegänget är tydligen en stor familj. Inga avstånd där inte...

Ama de casa sa...

Undrar egentligen hur länge sen det var som jag började stalka dig? Men jag tycker ändå att jag "känner" dig rätt väl vid det här laget :-)

Som det har blivit på sistone så tycker jag att krigsrådet är lite väl närgånget...

Nu är ju inte jag pensionär, men jag säger som en före detta kollega när hon gick i pension: "Min kropp har inte direkt nåt jättestort behov av arbete" ;-)

Klimakteriehäxan sa...

Jag tänkte också fota månen, men det blev visst inte av ...
Jag älskar inte alla barn och alla djur, men många. Dock är det helt klart att alla inte är lika lätta att älska!
Däremot avskyr jag surströmming.

Annika sa...

DET var roligt för mig som ny läsare att ta del av frågor och svar!!
Inga barn för dig alltså :-)
Inga djur heller :-)
Djur är inte min grej heller, faktiskt. Älskar iofs katter, men är allergisk. Ugglor avgudar jag, som du vet. MEN, ja ... jag har aldrig ens sett en levande sådan.

Surströmming .... nej det går inte ... hehe ...
Bara lukten får mig att vill springa till skogs.

Visste inte att du var pensionerad. Skönt förstår jag.

OCH månen, den är finfin nu!!!


KUL läsning, mera tack!!
:-)

Paula sa...

Häj på däj i sista skälvande minuterna av onsdagen. Fina himmelsvyer bjuder du på, och så lite boule på det...
Jag har följt dig så länge så jag vet att du inte är någon djurvän av större mått, jag tror dock att det har mycket med omständigheter att göra.
jag gulligullar inte med barn, de är för mig från en annan planet, trots att jag producerat ett barn själv o har en hel del barnbarn osv. Men där skiljer jag förstås väldigt mycket på mina och andras, mina barn och andras ungar typ. Jag är så här i efterhand tacksam över att jag skaffade barn innan jag begrep bättre...för min dotter har lärt mig mycket mer om livet än jag har lärt henne. Utan henne hade jag förmodligen blivit odräglig...

Anki sa...

Spännande och riktigt häftiga bilder på månen!
Jag har följt dig sen 2013 tror jag - det var då jag var med i utmaningen "100 hus 2013" minns du?
Haha, det känns som jag känt dig ännu längre och vet nog det mesta av vad du nämnt här :)
Ha en bra torsdag, världens bästa BP!

femfemman sa...

Sånt här är spännande. Personer med helt motsatta uppfattningar, vilket du och jag har i dessa fall. Vilka diskussioner vi kunde ha. Tycker inte att det är ett dugg intressant när man är helt överens.
Månbilder-det är häftigt, skulle vilja få till en sådan snygg som din. Lyckas alltid.
Barn- livets mening! Barnbarnen, dem fick vi vänta på, men nu har vi ju tre. Så roligt!
Djur-är inte som gillar med djur, men tycker om djur. Både vilda och tama. Har två katter.
Pension- är ju just nu min ångestgrej. Delvis för att lönen är lite dålig.
Testat surströmming en gång. Vedervärdigt!
Utmaningar i sociala medier-inget för mig.
Nyföljare, som jag är, så blir det kul att fortsätta att läsa dina tankar.
Min blogg, sedan 2009, är mer en offentlig dagbok.
Ha en fin dag!// Anna-Lena

Herr Nilssons Fru sa...

Jag har visserligen bloggat sedan 2005 med något års uppehåll senare år, men har säkert missat massor om dig eftersom jag inte är i bloggvärlden varje dag. Minns inte heller vilket år jag började följa dig men en hel del vet jag :)
Fina bilder på månen. Du vet jag har en egen måne som ligger i gräset :) Gillar formen på era hus. Vi har något område här också, alltså i stan inte ute hos oss, med sånna hus högt upp på ett berg, så man ser de på långt håll.
Folk börjar samlas i era trakter ser jag, inge avstånd där inte på Boulegänget. Här ses vi men håller oss på avstånd från varandra, de e inte över skiten. Är du inte med och spelar? Jag är ju tokig i spel :)
Kramiz ha en fin torsdag

Geddfish ♥ sa...

Haha, jag älskar dina antaganden och ihopröranden när det gäller mina närstående! Det kan inte vara så lätt, med min stora och utspridda familj.

Nej, det var inte Borås-Peter som kom på MC till mig nyligen, han cyklar bara (även runt Vänern men inte i år, då han tog Blekinge ist tillsammans med sonen Wictor).
Det var Joakim, Jessicas make från Dalsland, som tog en MC-tur runt Vänern, sov i hängmatta och utforskade naturen, samtidigt som han tog utomhusfika hos Sarah i Gönäs, Thomas i Örebro och mig i Lidköping.

Så under pandemin har Jessica och Joakim varit här nu i sommar och jag varit hos Sarah en sväng. Ha det bra, BP!

Freedomtravel sa...

De verkar roa sig med boulen, trevligt! :) Men hur går det med den sociala distanseringen ...? Får erkänna att jag själv också tycker att det är svårt hela tiden, även om vi försöker. Djur älskar jag! :) Nästan alla sorter, ormar är nog undantaget. Barn respekterar jag. Jag är inte "barnkär" på det sättet och tycker att det är ganska tråkigt att umgås/leka med små barn, men lyssnar gärna på vad barn har att säga :).

Susjos sa...

Vi klurade på jobbet om fullmånen, var det kanske därför det föddes 8 barn den natten? Men vid fullmåne brukar det vara många vattenavgångar bland de gravida!

Har följt dej ett bra tag BP, tror att du inte var pensionär då i början , utan jobbade, så visst känner jag dej lite genom bloggen. Surströmming har vi absolut gemensamt!
Ha det gott!

byblixtra sa...

Kolla, nu börjar bilderna bli bättre! :-)
Den överta gillar jag där belysningen från innergården finns med.