onsdag 19 augusti 2020

Solig onsdagsmix


Den här färgglada och rymliga kassan fick jag av bästisen Yvonne för några år sedan. Den här sommaren har den kommit väl till pass.


Inget ont som inte har nåt gott med sig. Under den här coronasommaren har sittgrupperna på innergården utnyttjats så flitigt att det ofta inte fanns plats för fler personer. Vad gör man åt det då? Jo, man (läs: HSB) bygger en helt ny mötesplats för de boenden. Bänkarna och borden är skitsnygga, vilket inte riktigt framgår av bilden. Det var motsol.

Dags igen att komma ikapp Orsakullans frågor denna varma och soliga onsdag som återigen bjöd på molnfri himmel och 27 grader:-)

Evenemang
Orsakullan vill veta om alla inställda evenemangen den här sommaren har påverkat mig. Nej, faktiskt inte, då jag/vi inte surrar runt på stan och/eller besöker konserter i vanliga fall heller. Men en sak kan jag säga, att jag under den här coronasommaren har umgåtts med mina grannar mera än jag någonsin gjort förut.

Tom eller full tvättkorg
Tvättade i lördags, så tvättkorgen är nog halvfull.

Komedier
Nej, komedier är ingenting för mig. Vill gärna citera maken här som brukar säga ”humor doesn’t travel” och det gör den verkligen inte.

Drömmar
Orsakullan vill också veta om jag minns mina drömmar eller om jag har drömlösa nätter. Visst drömmar jag ibland, men inte alltid. Vet att mina drömmer är actionfyllda (undrar varför), men jag minns aldrig hela innehållet i en dröm.

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”.

17 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Väldigt fint ordnat på er innergård och det har jag sagt förut.
Här är fint men det blir inte den grannsammanhållningen av någon anledning. Om man ser vilka som nyttjar de fina grupperna, så är det mest utländska (ja, familjer som umgås mycket mellan generationer).
I min trapp finns ingen jag skulle kunna fika med, fast de är trevliga. Men jag har ju gamla f.d. grannen Sonia, hon backar inte ;)

Den kasse som jag fick av dig har jag använt superdupermycket, sååå bra!!

Idag har varit en bra dag och även igår. Så jag kan nöjd stänga mina blå när så dags är.

LillaSyster sa...

Färgglad påse och så fint ni har det på innergården =)

Elisabeth sa...

Läcker kasse och fin plats gjord både för distans och möten!

Ditte sa...

Vilken pigg, snygg och glad kasse. Perfekt till mycket. Jättebra att HSB ordnat med fler sittplatser på innergården. Så även hos oss. Jättebra. Och även hos oss är dte många som gärna sitter ute och samlas. Himla bra att vi har så bra bostadsrättsföreningar som använder pengar vettigt.
Vad gäller evenemang har jag missat några men det är helt ok.Men trevliga saker har vi gjort ändå.
En strålande dag idag också och nu skönt balkonghäng. Njutbart.
Trevlig kväll.

Herr Nilssons Fru sa...

Oh vilken UNDERBAR kasse! Vill ha.
Kul att du fått umgås jättemycket med dina grannar. De har faktiskt jag också, men jag har bara en. Vi ses varje dag och går två raska promenader genom skogen - de e gott.
Kramiz

Klimakteriehäxan sa...

Tummen upp för den färgglada påsen. Kasskampen, du vet!

Emma, Sol som sol? sa...

Ni verkar ha en otrolig bostadsrättsförening där folk utnyttjar det som finns och att det dessutom anpassas ännu mer.

Susjos sa...

Så kul att ni fått flera sittplatser på gården. Den färgglada kassen är supersnygg!
Jo, jag har missat en hel del evenemang i vår, trist men förståligt!
Och komedier, nej det är nog som din man säger! "Humor doesn´t travel"

Gunnel sa...

Kul med en färgglad kasse. Så fint det blev på uteplatsen. Jag ser att borden står en bit ifrån varandra så de som bestämt har verkligen tänkt till. Komedier är inget jag brukar kolla på. Jag föredrar lite spänning. Kram

femfemman sa...

Snygg kasse. Tygpåsar är användbara. Ett enkelt sätt att få med det men behöver.
Jag bor ju på landet,där det är en bra bit mellan grannarna. Sommartid brukar man oftast träffa på någon, då man är ute och promenerar...På vintern är det sällsynt.
Drömmar är flyktiga, men förekommande. God onsdag på dej!

tanthuset.blogg.se sa...

Så fint ordnat med de nya sittplatserna, inte illa av HSB minsann! Att umgås med grannarna är väl kanske inte alltför vanligt i storstäderna, så där har Coronan varit positiv....
Kram på dig och så önskar jag dig en fin torsdag!

Ama de casa sa...

Vilken jättefin kasse :-) Snyggt gjort av HSB att utöka sittplatserna - eloge till dom!

Det evenemang jag missat är tapasmaran som blev inställd i april. Men jag har fått tapas ändå, så det är inte värst synd om mig ;-)

Just i skrivande stund är min tvättkorg HELT tom! Tvättmaskinen snurrar och snart är det dags att hänga tvätten. Men det är ju bara en tidsfråga innan det landar saker i korgen igen, tvätten är en never ending story... Nej. Nu pep tvättmaskinen och ropade på mig :-)

Eva sa...

Jättetrevligt med möblerna på gården. Verkligen innovativt av HSB i coronatider!

Emma Engström sa...

Vad roligt ändå att du fått närmare kontakt med dina grannar?! Man får se det bra trots omständigheterna :D

Äventyret framtiden sa...

Intet ont som inte har något gott med sig som det heter. Jag upplever att folk plötsligt har fått en helt annan tid för varandra än annars även om avstånd hålls men ändå.
Så snyggt ni har det ordnat med utemiljön hos er. Riktigt hemtrevligt ser det ut. Kan gott tänka mig att sitta där och bara vara, läsa en bok osv.
Kassen är tjusig och glad av sig och gör mig glad också.

Paula sa...

Så kul att du umgåtts mer med grannarna, på gott och ont...
Men visst är det en fördel att ha lite hum om vilka man delar hus eller kvarter med...
Sen har vi samma åsikt om komedier. De är inte roliga, jag har inte samma humor som de som gör komedier. Samma med böcker, jag gillar inte feel-goodböcker, allt är så tillrättalagt...
Det såg lite öken ut där på er nya mötesplats, lite grönt hade väl inte skadat?

Carita Liljendahl sa...

Smart med de nya sittplatserna utomhus - snygga!