onsdag 26 augusti 2020

Uppsamlingsheat nr. 2


Än så länge hittar man blommor på vår innergård, och de är i hyfsat gott skick också...


... Detta kan bero på att Trädgårdsgruppen sköter om alla växter på innergården. Älskar den här bilden. Gissa varför!


Det är inte bara Trädgårdsgruppen som var i farten igår, utan även klätteraporna från företaget Klätterapan. Killarna i de snygga orange t-shirts klättrade inte i träden i går, arboristerna ansade bara grenarna.

Får nog egentligen skämmas en aning här, för jag har uppenbarligen haft så mycket att skriva om att jag inte har besvarat Orsakullans frågor. Vet av erfarenhet att jag inte orkar läsa ”flera meter” långa inlägg. Å mina inlägg var ju redan relativt långa. Så istället satsar jag på ett uppsamlingsheat idag.

Intresse för fåglar
Nej, är inte intresserad ett dugg. Gillar inte ens fåglar och fjädrar. Men jag känner åtminstone igen koltrast, sädesärlan och måsar som även kan vara trutar;-)

Håkan Hellström
Who???? Vet knappt vem det är.

Musik
Vet inte riktigt vilken genre jag gillar. Är relativt tondöv, men vet åtminstone vilka artister jag tycker om. David Bowie, Neil Young, Eva Dahlgren, Bruce Springsteen, gruppen Crosby, Still och Nash samt Steve Earl.

Var tvättar jag?

När vi hade stambyte 2012 valde vi bort tvättmaskin i badrummet utan satsade på ett badkar istället. Så vi tvättar i en sprillans ny och välskött tvättstuga. Man slipper allt damm också när man viker tvätten;-)

Diskmaskin

Jo då, vi har två levande diskmaskiner. Maken och jag turas om att diska respektive att laga mat. Å jag föredrar absolut att diska, för det tar fem minuter. Matlagning tar betydligt längre tid, och jag är inte ens bra på det. Älskar att diska faktiskt:-)

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”.

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra, men de har i alla fall en röd tråd;-) DS.

22 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Jag tänker så det knakar, varför älskar du just den bilden....kanske för de bra ögonblicket du fångade på damen som just ska ta en tugga på sin smörgås eller vad det är hon äter. Rätt?

Jag vet knappt heller vem Håkan är :)

Kramiz
femfemman sa...

Vi möttes på en kommentar, ett omtyckande: David Bowie! Kul att mötas ibland. :) Fåglar? Hur kan man bara inte vara intresserad? Tror att det har med landsbygdsbo och stadsbo att göra. Jag är naturmänniska, en riktig lantis.
Håkan, klart att man vet vem det är. Han skriver bra texter, men kan inte sjunga. Anser jag. Diskmaskin, ja tack!

Geddfish ♥ sa...

Du älskar bilden med trädgårdsgruppen för att de är så färgglada, övervägande delen har röda tröjor på sig och så ser de så njutfulla ut ;)

Ja, du har ju läst mina svar på frågorna redan...och det känns som om vi är rätt överens i svaren :D

Nu ska jag vila mitt trötta tjutande huvud för i kväll. Ha det bra!

Ditte sa...

Visst är det fint med vackra blommor på innergården och även att ha en trädgårdsgrupp som tar hand om skötseln.En eloge till den.
Vi har också en fin innergård där blommor och växter byts ut men det är en trädgårdsfirma som har hand om det. Men finns det entusiaster är de också välkomna med sina bidrag.
Bilden med trädgårdsgruppen är toppen. Och att du verkligen gillar bilen kan jag förstå. DE ser ut att trivas, mat på gång,de äter eller tuggar och i alla fall 4/6 har röda tröjor. Säkert har jag missat något. Jo, grönskande omgivningar förstås. Och övervägande damer.
Ja, frågor och svar....????
Du fick i alla fall fundera.

Emma, Sol som sol? sa...

Härlig bild på rosenskära, cosmos.
Hellström är absolut inte min stil, lååångt ifrån.

Håller med om att tvättstuga har sina fördelar, det blir liksom gjort och inte lagt på hög. Men diskmaskinen är jag inte gärna utan då jag AVSKYR att diska.

Klimakteriehäxan sa...

Grattis, du har fångat Kakmonstret på bild!!! Ska kanske svara på Orsakullans frågor i dag, de passar mig tror jag.

Annika sa...

Vad vackra rosenskärorna är. DET är en favoritblomma!!
Jag är skitdålig på fåglar, men gillar dem. Många iaf. Men är usel på arterna.
Håkan H, så överreklamerad ...
Vill inte vara utan vare sig diskmaskin eller tvättmaskin.
Tror jag blev bränd på tvättstugor i min ungdom, tyckte inte om att gå dit ...
Nu är jag nöjd o glad över att tvätta hemma i min källare, hihi.
När jag bodde i lgh här i US som nygift hade vi tvättstugor där vi betalat med quarters i både tvättmaskin och torktumlare.

KajsaLisa sa...

Jättesnygg blomuppsättning, precis lagom rörig. Jo jag tror vi skrattar åt samma sak, hon som verkar hungrigast :) Abborist verkar vara ett livsfarligt jobb, sett när dom klättrar upp.
Det verkar alltid hända en massa på din innergård, med utsikt från balkongen.

Paula sa...

Vilka fina blommor du fortfarande får njuta av! Här är det mesta utblommat. Varför gillar du bilden, jo för den tjocka tanten (kunde varit jag) glufsar i sig med stor aptit, eller, för att alla ser ut att ha så trevligt!
Finns det något djur du gillar? Inte hundar, inte katter, inte fåglar...
Håkan Hellströms storhet går mig fullkomligt förbi, jag tycker inte han kan sjunga, han gnäller igenom sina låtar...Bowie, Dahlgren, Springsteen gillar jag också, där ser man. Och jag är fast i Idol-träsket! Jättehärliga deltagare i år,,,,,också.
Oh du har badkar...min önskelista ser ut: 1/bastu, 2/badkar 3/isvak...tihi

nalta norrland sa...

Gillar blommorna men även de övriga bilderna då det är sol å ser så sommarlikt ut, härligt.

Om typ 1 1/2 timme ska vi vara på Sjukan jag å Elin, blir nästan spännande ;-) vad de nu ska hitta på med Elins tå... hugga av den känns som ett rimligt val ;-)

Igår badade jag badkar för första gången sedan 3 juli, ja det var ju då jag blev hundbiten... utan badkar vill jag inte vara.

Anki sa...

Rosenskärorna är såå vackra ... de liksom svävar i luften!
Delar en del av din musiksmak, men såklart har jag en del andra favoriter också :)
Diskar gör jag gärna - och vi har inte heller någon diskmaskin :)

tanthuset.blogg.se sa...

Varför gillar du bilden?? Tja, färgerna? Gemenskapen? Damen som stoppar i sig med glädje ;) ? Jag gillar den för det ser så härligt ut där i solen...och för de andra sakerna :)
Håkan Hellström har jag ingen som helst relation till....förutom att jag är glad över det!
Hoppas din torsdag blir härligt fin och inte alls tråkig!

Ama de casa sa...

Här är vi lite tvärtom... Vi hann välja bort badkaret för en dusch när vi köpte lägenheten (fast tvättmaskinen har vi ändå i köket). Sen gillar jag inte alls att diska, men får inte plats med en diskmaskin i köket, tvättmaskinen är typ ivägen. Haha!

Håkan Hellström är söt, men kan inte sjunga.

Varför du gillar bilden? Ja, det måste ju bero på att det är en härlig mataction i den och att flertalet av grannarna sitter i fina, röda kläder :-)

Ama de casa sa...

PS: Måste passa på att be om ursäkt för mina flera meter långa inlägg. Fast det brukar vara fler metrar med bilder än med text i alla fall.

Gunnel sa...

Varför du gillar bild nr, 2 vet jag inte riktigt. Själv hade jag valt bild nr.3 Vilket passande namn på en arboristfirma. Trevlig helg

Anni sa...

Det hedrar dig att du inte vet vem Håkan Hellström är. Du har inte missat något.

Hans namn borde inte ens nämnas i samma inlägg som Bowie och Brucie.

Anni sa...

Och så passar jag på att be om ursäkt för mina meterlånga inlägg ;-) men de består oftast mest av bilder så du kanske överlever.

Vad gäller stenhögen jag klättrade upp på så har ju stenarna legat där sedan bronsåldern, inte sjutton ska de väl ge sig på att rasa just när jag klättrar?

Anita Malta sa...

Blombilden är jättefin, ser nästan ut som vissa flyger fritt i luften. Tror mig kunna gissa varför du älskar bilden på Trädgårdsgruppen. Haha... säger inte varför ;)

Kan man ogilla fåglar? Skulle vara duvor isåfall som ibland kan vara lite störande, annars har jag svårt att hålla med. Måsar som kraxar vid havet och småpippifåglar som sjunger i skogen måste man tycka om, sen är det gott med grillad kyckling :)

Håkan Hellström vet jag faktiskt vet det är och när det gäller dina favoriter håller jag med om Eva Dahlgren (på 80-talet)och Bruce Springsteen.

Vi har diskmaskin men den diskar så dåligt att vi måste diska innan vi låter maskinen skölja och torka.

LillaSyster sa...

Jag bara älskar min diskmaskin, kan inte tänka mig att vara utan. Tar mindre vatten än handdisk. Och diska är så tråååååkigt.

Christian sa...

Vilken härlig blomsterbild!
Nä...vem gillar fjäderfä.....
HH är han som inte kan sjunga/sjunger falskt ...
Bowie å Young är bra, Bruce så där, resten kan jag vara utan/har jag inte lyssnat på...
Vi har haft tvättmaskin sen dottern föddes, vardagslyx!
Diskmaskin har vi haft i många år, samma som ovan, inte minst när man har/haft gäster!
Gillar de glada pensionärer (?) som fikar för fullt....(är det därför du gillar bilden?)

Carita Liljendahl sa...

Jag börjar sakna Orsakullans utmaningar och Veckans ord likaså... men vet inte när jag ska hinna med dem...
Nå... det är kul att kolla dem på vänners bloggar!

Nira Shalom sa...

Hej, jag är Nira Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år slog han upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av min kärlek till honom, Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att trolla för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade trollformulären, och han sa att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var klockan 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom, det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. e-post: babawalewiseman01@gmail.com du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
1) Love Spells
2) Förlorade kärleksformer
3) Skilsmässor
4) Äktenskapstavlar
5) Bindande stavning.
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) bot för någon av de sjukdomar som du lider av
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en hållbar lösning
via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +2348136951551 Viber +2348136951551