lördag 1 augusti 2020

Första augusti och (sista?) bokmärket

Bokmärke
Idag är det nog sista gången ni får se ett bokmärke här hos mig. Riktiga eller fejkade bokmärken – jag har helt enkelt inga kvar att visa. Nu kan det ju i och för sig hända att någon förbarmar sig över mig - det har ju hänt förut, och då blir det en fortsättning.Multifunktionell olja
Dagens fejkade bokmärke är ytterligare ett varuprov och innehåller som ni ser en torr olja för ansikte, kropp och hår. Å då oljan redan är multifunktionell får den alltså härmed en funktion till;-)

Första augusti
Orsakullan undrar om jag anser att augusti är en sommar- eller en höstmånad. Med tanke på att vi hade 24 grader i skuggan och strålande sol idag så börjar augusti ju helt perfekt, som fortsättning på sommaren alltså. Även om kvällarna har blivit märkbart kortare så är augusti ändå en sommarmånad för mig.

24 grader och sol. Perfekt för lek och bus med pappa på gräsmattan. Observera att barnen och pappan är väldigt anonyma för en gångs skull;-)

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”.

16 kommentarer:

Ditte sa...

Vad gäller Emelie Schepp så har jag läst både "Vita spår" och "Märkta för livet". Och jag hade ett vykort då som bokmärke. Har gott om dem. Men din tomma oljeförpackning fyllde säkert samma funktion.
Visst har vi haft en härlig sommardag i Stockholm. Augusti för mig är nog mest en sommarmånad men med vissa inslag av höst. Kvällarna blir mörkare men jag håller i sommaren ett tag till. Egentligen på länge som möjligt.

Ditte sa...

Hos dig går det att kommentera utan vidare men hos Emma och en del andra med Blogger är det knepigt. Hos en del måste jag vara inloggad på Google för att kunna kommentera och hos andra ska jag vara utloggad därifrån. Puh!

Hanneles bokparadis sa...

perfekt väder, oljor är svårt, vet aldrig vad jag ska ha dem till... mat, kroppen?? Nästa vecka har jag också bokmärken :)

Geddfish ♥ sa...

Emelie Shepp är en bra författare. Har dock endast läst en bok "Märkta för livet", ren tillfällighet.
Ja, jag har väl inga riktiga bokmärken kvar heller. Kör med annat och ingen fyller på hos mig, nej då.
Bra ögonblicksbild igen, anonym, men säger mycket.
Ha de så bra!

femfemman sa...

Bokmärken använder jag inte. Hundöron funkar bra i egna böcker.Nu kommer den sista sommarmånaden.Ofta den bästa. Varmt och gott... badvattnet är uppvärmt och det är iallafall ljust till klockan nio. Ha en fin augusti!

Herr Nilssons Fru sa...

Sorry har inga bokmärken att sända :)
Augusti är helt klart en sommarmånad. För mig är sommaren juni, juli och augusti. Augusti är nästan alltid fin, hoppas den är det i år också.
Kramiz

tanthuset.blogg.se sa...

Så fiffigt att hitta på ännu en funktion för oljan, du är inte dålig du! :D
Faktiskt så har vi också haft sommar idag, det var riktigt skönt ;)
Ha så gott, så skyltar vi morron!

tanthuset.blogg.se sa...

PS
Svar: Jag tror samerna har ännu fler årstider än jag :D Dom har visst 50 ord för snö också!! Nämen BP, självklart äter vi så mycket färskpotatis vi kan men vi har satt ganska mycket, för att ha senare i höst och förhoppningsvis en bit under vintern! Så dom kommer per automatik att bli större.... och surströmmingsburken står i kylen, redo att öppnas <3 Det du!

Emma, Sol som sol? sa...

Augusti är väl en sommarmånad! Kan vara hur fint som helst. Här tog vi iall fall i dag klivet in i industrisemestern. Vet inte om den ännu finns men vi konstaterade att ljudnivån i kväll inte var särskilt angenäm med vinden som ligger på från Tivolit.

Ama de casa sa...

Torr olja? Det lät märkligt i mina öron... Sen tycker jag att det var väldigt snyggt av dig att hitta en bok som matchade bokmärket helt perfekt också :-)

Augusti är högsommarens högsäsong hos oss eftersom det är spanjorernas främsta semestermånad och många åker då ut till kusterna. Jag fasar något inför vad som komma skall, speciellt i dom tider som råder nu.

Eva sa...

Den där Nuxe-oljan är helt fantastisk och doftar ljuvligt. Anonymiteten på den sista bilden kan man inte klaga på.

Klimakteriehäxan sa...

Augusti är definitivt sommar!

nalta norrland sa...

Med tanke på att juli månad var mer en höstmånad än sommar så kan väl augusti typ inte bli mycket sämre ;-)
Augusti är skolstartsmånad och lite höst är det allt... när sommarlovet är över så går vi mot mörkare tider.

LillaSyster sa...

Har läst alla Schepps böcker-så bra! Du ska se att det löser sig med bokmärke. Ha en bra söndagkväll

byblixtra sa...

Ge inte upp, bokmärken kommer i mejlen. :-)

Gillar första bilden med "bokmärket" som sticker upp ur boken.

Eva Trillian sa...

DU har bloggat bokmärken länge nu - det känns ju rätt naturligt att man når fram till sista till slut ;) Läser i kommentarerna att fler är på ingång, postledes - så kanske är det inte sista blogginlägget om i ämnet ändå! :)