torsdag 27 augusti 2020

Tråktorsdag


Det Döda Torget vid Täby centrum är fortfarande dött, men kommunen har åtminstone satsat på rätt läckra blomsterarrangemang, "liggstolar" och färgglada bord och stolar.


Japp, även en bärfis(?) verkar vara på en shoppingrunda.


Ett enda ganska otippat nytillskott inne i Täby Centrum, Buttericks.

På sätt och vis var det en tråkig torsdag. Det är absolut inte vädrets fel. 20 grader och mestadels sol kan man knappast klaga över. Tråkigt blev det först inomhus, nämligen i Täby Centrum, där jag gjorde en stor och lång (shopping-)runda idag. Utan munskydd, handskar och handsprit förresten. Sprit fanns precis överallt, inte bara på Systembolaget;-)

Stängda restauranger
Sedan i juli har jag i och för sig besökt den lokala ICA och postutlämningen hos Willy’s regelbundet, men hade inte gett mig på en rundtur i centrumet. Det gjorde jag alltså idag. Väldigt deprimerande måste jag säga. Tyska matkedjan Vapiano och den grekiska Kolgrillen, där maken och jag varit stammisar har slagit igen. Det kryllar inte precis av bra restauranger i Täby.

Igenslagna butiker
Skulle gissa att minst en tredjedel av Täby Centrums butiker har fått slå igen på grund av Covid-19. Exempel G-Star Raw, Bose, Gerry Weber, Indiska, Flash, MQ (Marqet) och många fler. Så tråkigt, även om jag själv bara bidragit med inköp hos G-Star Raw och MQ.

Tröstshopping
Alltså fick jag trösta mig själv med såväl ett besök hos Akademibokhandeln och Rituals. Det jag egentligen gick till Täby Centrum för, glömde jag. Skulle visst hämta ett paket hos Willy’s. Oooops!

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Under mina två timmar i centrum såg jag fyra kvinnor med ansiktsmask. Två hade asiatiskt utseende och två var minst 85 år gamla och gick med käpp. DS.

8 kommentarer:

Ama de casa sa...

Bärfisen (eller vad det nu var) såg ut att ha en sån där konstgjord gräsmatta över sig :-)
Trist att så många har slagit igen... I Torrevieja har dom flesta verkat ha öppnat igen, men här i inlandet ser det kärvare ut. Vi gör vårt bästa för att gynna turistnäringen.

Här har alla ansiktsmasker. Dock sitter många nere på hakan (även min). Jösses vad varmt det är att ha dom på! Hakar ned den på hakan när det inte finns några andra i närheten.

Ditte sa...

Visst är det trist att så många butiker och restauranger fått bomma igen. Har inte riktigt sett detta så mycket i här på Söder utan det har tillkommit flera. Vet att Kolgrillen funnits i några varianter här men vet inte om det är lokalt den lagt ner. Vapiano i Skrapan finns i varje fall inte längre men kanske i City.
Ett nytillskott fick ni ju, Buttericks.
Akademibokhandeln tittar jag gärna in i och ofta med köp som resultat. Likaså också hos Rituals.

Vad gäller masker ser jag nästan inga här på Söder och inte i City heller. Minns när vi bodde i peking 2007-2010 var det en dle som bar mask men det var mot luftföroreningar. Likaså såg jag detta i Bangkok.
För egen del håller jag avstånd. En mask fungerar inte nu i mitt ansikte. Skinnet är alltför tunt.

femfemman sa...

Käpptanter med ansiktsmask borde muntra upp lite. Tråkigt med nedlagda butikskedjor/restaurangkedjor.
Nu har ju det inget med veckodagar att göra. Toppentorsdag-både jobb och spinmix!

Klimakteriehäxan sa...

Ser väldigt folktomt ut på dina bilder. Sorgligt är det med utvecklingen av butiksnäringen. Innerstäder och gallerianläggningar blir öde, folk mister jobb. Och de få ställen som håller öppet har också motigt. Men MQ har öppnat igen i stan, nu som MarQuet. Vapiano trodde jag gick bra! Grekiska kolgrillen har vi nära, "vår" är fortfarande öppen.
Snygg bärfis.

KajsaLisa sa...

Visst är det tråkigt med alla butiker som slår igen, samma i alla Centrum. Döda torget gjorde skäl för namnet idag. Men Butterix är det det folk menar med mask, lösnäsor?
Tack för länken.

Anki sa...

Lätt gjort att glömma vad men egentligen skulle göra ... har en förmåga att glömma sånt också :)
Trist med alla företag som gått under p.g.a denna pandemi - tråkigt för alla, men värst för de drabbade.
Ja, du har alldeles rätt, det är en bärfis, eller rättare sagt en bärfisnymf (en icke färdigutvecklad bärfis)

Geddfish ♥ sa...

Det är lite så i Lisch också, igenslagna butiker. Att Resia slog igen, förstod jag. Men här är matställen poppis och det byter lite ägare och försöker igen.
Någon shoppingrunda har det inte blivit hos mig, det är trångt i klädaffärerna och jag behöver inget.

Jag var hos nya frissan 15 juni, så det är faktiskt 10 veckor emellan klippningarna nu i C-tider, tiden går fort!
Att jag inte besökt Annette beror också på att hon träffar så himla mycket folk och det är lite mysigt trångt, men det vill jag inte skriva inne hos mig, då hon ibland läser min blogg.

Ha en fin fredag!

nalta norrland sa...

Butiksdöden slår till hårt efter detta Covid19 angrepp, tragiskt och sorgligt när butiksfönster gapar tomma, är lever både klädaffären och konditoriet på konstgjord andning, marknaden då de brukar dra in nästan 3/4 delar av årsinkomsten blev det ekonomiska bortfallet som gör skillnad.