måndag 17 augusti 2020

Glad måndag

Minns faktiskt inte när det inte var en glad måndag, och det är ju strålande, eller hur!? Även idag var en toppen måndag, 27 grader och sol och… ja, kolla själva:

Den killen njöt för fullt av tillvaron och sin pipa. Har nog inte sett en person röka pipa på minst 10 år. Gillar lukten av piptobak.


Här var det kalas på G - igen. Sällskapet gjorde det man gör på spanska stränder nämligen paxa solstolar. Här var det borden som gällde. Såg inte när personerna anlände, men dukarna fastsatta med stenar fanns på plats redan klockan 11 på morgonen. Sällskapet som endast bestod av damer var kvar klockan 18:00.


Inte att jag hängde på låset direkt hos den lokala ICA idag, men det kändes nästan så. Frågade killen i fiskdisken om de sålde surströmming och var den fanns i så fall.

- Vi fick leverans av årets surströmming idag faktiskt, svarade han.

Bingo, bra tajming där BP:-)


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

20 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Ett så vackert inlägg en glad måndag. Färgerna är så fina, glada...och du är förstås väldigt glad nu när du har surströmming.
Njut och ha det bra!
ps. det är längesen jag såg någon röka pipa jag också.

LillaSyster sa...

Hu, surströmming en gång och aldrig mer. Men tillbehören är goda =)

Geddfish ♥ sa...

Jag har också lite goa minnen av nytänd pipa, fast jag har aldrig rökt det själv. Men samma med cigaretter, en nytänd kan lukta gott, sen luktar det as ;)

Vad fiffiga de är, de där som bokar bord på er innergård! Sannerligen populärt och gratis film för dig, hihi.

Surströmming, längesen nu. Men du ska veta, min gamle svärfar, han ville helst ha förra årets surströmming. Gärna spickefläsk, på gränsen till härsket också.
Glad måndag!

Freedomtravel sa...

Pipa ser man inte ofta! Surströmming är ju en delikatess för vissa (inte för mig). Blev rätt chockad när vi förra året gick in på en mataffär i Arninge och de hade provsmakning av surströmming. Kan lova att det luktade i hela affären ;)

Ditte sa...

Håller med dig om att måndagarna, precis som andra dagar, brukar vara glada och trevliga. I detta fina väder inte minst.
Ja, om man inte kan "reservera borden" mer formellt så är det ju lika bra att boka dem. Först till kvarn. Och det var ju damerna. Säkert hade d jättetrevligt.
Såg att du fått tag på surströmming från Höga kusten och Skagsudde. Hoppas på lyckad smakupplevelse. Där brukar jag göra ett besök undre mina jobbresor. Men inte i år. Tyvärr.
Visst hade du bra tajming! Absolut. Väntar så småningom på en recension av de sura strömmingen.

Emma, Sol som sol? sa...

Han ser onekligen ut att njuta av stunden där på bänken!

Paula sa...

Men oh, borde ha gissat att du hann bli först! Spar du godingen eller är den redan öppnad och avnjuten? Hur var det nu, vad är det du vill ha för tillbehör, det varierar ju lite från person till person och vilka traditioner man har. Jag har inga traditioner men har ändå vissa favoriter, som mandelpotatis, hårt tunnbröd, rödlök och gräddfil. Något mer? Jo en nubbe eller två är bonus.

KajsaLisa sa...

Håller med, piprökare borde vara K-märkta. Vilken skön stil han har riktigt avslappnad. Surströmming var länge sen.

Klimakteriehäxan sa...

Bara en sann entusiast vägrar släppa sin pipa! Visst luktar det gott om (en del) piptobak. Det gör det inte om den där otäcka rödgula burken du visar.

femfemman sa...

Glad måndag, positivt och bra... Och idag är det glad tisdag. Piprök, ok, men jag gillar cigarettrök bäst. Luktar så gott, när den är ny.
Surströmming... huvaligen!
Ser väldigt trevligt ut med de dukade borden.
Ha en fin och glad tisdag!

Ama de casa sa...

Försöker tänka efter när jag senast såg nån som rökte pipa. Kan faktiskt inte komma på det, var nog väldigt länge sen.
Det där med att paxa stolar och bord gillas inte... Här paxades rutor på stranden ett tag och sen gick folk och åt innan dom slog sig ned på stranden. Tror att det kanske har upphört nu när trycket på stränderna är högre och det bildas köer emellanåt.

Surströmming har jag bara ätit här en gång, smakar inte alls lika bra i värmen. Men grattis till dig och din fina tajming :-)

Eva sa...

Hoppas surströmmingen var bra. Det är en av få rätter jag klarar mig helt utan. Gillar piprökaren. Luktar gott med piprök. Cool stil!

Gunnel sa...

Oj, vad jag blev sugen på surströmming nu. Tyvärr är det bara jag och min dotter som gillar det. Karlarna i sällskapet håller sig till matjessill. Så mesigt! Kram

Kina sa...

Piprök och ibland cigarettrök kan faktiskt lukta riktigt gott utomhus på sommaren. Det tycker säker mannan på bilden också.
Hoppas surströmmingen smakade bra. Jag har en burk kvar i kylskåpet sedan förra året, så vi får väl ta den först.
Ha det bra!

nalta norrland sa...

Min morfar rökte pipa så piprök luktar morfar :)

Surströmming... nej tack.

Fint väder över hela Sverige igår tydligen, skönt med sol å blå himmel.

Hanneles bokparadis sa...

paxa bord och stolar... gillar inte, vissa lägger sina kläder på stolar på caféer fast det är kö... tomma bord med bara kläder ☹️

Christian sa...

Cool gubbe....har rökt pipa i mina ungdoms dagar "Borkum Riff whisky alt. cognak" var det som gällde å jag håller med god å mysig doft!

Susjos sa...

Pappa rökte pipa, och visst är det något speciellt med piprök.
Åh, surströmming...det vattnas i munnen!
Ha det gott!
Kram

Anni sa...

Piprök har onekligen en speciell doft, lite sötaktig. Min morfar rökte pipa, men jag har faktiskt en vän som gör det nu också.
Stanken från den sista bilden - eller i alla fall innehållet i burken på bilden - den är då värre än något annat. Jag har provat att äta en gång och gör inte om det.

Anki sa...

Piptobak luktar gott och får mig att att tänka på min morfar :)
En bra måndag övergick till tisdag - och nu är det redan onsdag! Ha en bra ny dag!