tisdag 27 mars 2018

Weekly photo challenge: Vecka 13 – ”Grovt”

Det första jag tänkte på när jag såg veckans tema “grovt” var konstigt nog bröd. Den andra tanken gick åt ”grov i mun”, men det är ju lite svårare att visa med en bild förstås. Alltså gav jag mig ut till min lokala ICA igår och jagade grovt bröd. Inga problem alls. Det roliga är att jag dessutom lyckades för en gångs skull med att inte bara ha en röd tråd i mina bilder utan två – bröd och surdeg:-)

PS. Man kan knappast kalla det här inlägget för fantasifullt eller vackert, men grovt och konstigt är det ju;-) Och färg till Gärdsmygens "projekt färg" finns ju faktiskt med också:-)DS.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera grova bidrag hittar ni här.

19 kommentarer:

Byblixtra sa...

Hihi..ja, grovt bröd finns det gott om och jag tycker att du löste uppgiften på ett kreativt sätt. :-)

Anki sa...

Min första tanke var något helt annat ... men grovt bröd är ju aldrig fel det heller! Bra jobbat!

Ditte sa...

Färgglatt är det! Och jag tycker du lyckades jättebra med veckans temaord och bilderna. God fantasi!
Och här var det då trådar av olika slag. Förutom de röda trådarne så kan man ju räkna in fibrerna bland trådarna.

Mias Mix sa...

Bra tänkt och bra tema! Men du brukar ju lösa det galant! Ja nu ska jag försöka vara lite mer aktiv i bloggvärlden. Men man undrar när tiden ska komma tillbaka. Tycker dagarna bara springer iväg, inte en lugn stund. Men nu har vi bara ett lass kvar i huset och sen kan vi koncentrera oss på ett ställe.
Imorgon bitti är det återbesök på sjukan för sonen så då får vi se om han får ta bort ena gipset. Återfall har han inte fått men har ju heller inte varit "bra" någon gång. Mår fortfarande väldigt dåligt även om han har lämnat rullstolen. Det tar också oerhört mycket tid och energi med all hjälp han behöver. Känns som om jag ligger tre steg efter hela tiden.
Hoppas det är bra med dig! Nu kommer ju den varmare och lite skönare årstiden som jag vet att du föredrar. Och jag längtar också efter att våren kommer på allvar.

Anita Malta sa...

Ett suveränt grovt och lyckat inlägg, iallafall för mig som älskar grovt bröd, fast det måste vara osötat ;-D Skickligt att välja ut just bröd med tanke på det stora urval som vår gemensamma vän Synonymer.se har!

Kul med det Färgglada temat som jag ser i ditt förra inlägg, snygga bilder och den härliga Våren på gång. Sen har vi Skyltsöndag som hängt med jag vet när + Sanna´s Weekly Photo Challenge och Citat på lördagar. Kanske att jag skulle vara lite mer aktiv och delta även "här hemma". Nu fick jag iallafall något att fundera över..😁

nalta norrland sa...

Jag tänkte SKYLTSÖNDAG????
Jo men YES jag tänkte helt osökt på skyltning :)

Susjos sa...

Smart med grovt bröd , jag vet inte vad jag ska hitta på för något grovt denna vecka, haha!!
Tack för fina ord i min blogg BP ♥

KajsaLisa sa...

Glada och grova bilder, du får som vanligt in än massa färg fast bröd är rätt enahanda. Snygg tolkning. Tänkte själv på bröd först, men det blev som vanligt en egen tolkning.

Helén sa...

Grovt bröd passar perfekt till temat! Det är också välidgt "Inne" så jag förstår att det inte var svårt att hitta bröd att fotografera.

Hanna sa...

Kul att se din tolkning av temat! :-)

Ama de casa sa...

En tredje tråd är "skylt" - snyggt jobbat! :-D

"LillaSyster" sa...

Min tanke gick också först till bröd, sen kom jag att tänka på barkbröd, fråga mig inte varför -och då föddes idén till mitt inlägg. Behövs ingen brandkår i ett äppelträd, hon klarade det galant. Det är värre när hon far upp 6 m i tallarna. Grannen fick hämta ner sin katt fr en tall med stege då en hund jagat upp den. Han var skapligt sönder klöst om ryggen då katten satte sig på hans rygg under nedfärden. Ha det gott!

Steve sa...

Grovt bröd gillar jag, "grov i mun" är jag dock inte. Din ICA-butik bidrar med mycket även om det inte kom med nån snygging från nån av diskarna denna gång.

Eva sa...

Kanske inte så fantasifullt eller vackert men en himla smart lösning på veckans temaord. Så enkelt egentligen. Det gäller bara att komma på det. Ett toppenbidrag! Eva på https://seniorvinklat.com/

Christian Lehmann Gisler sa...

Grovt inlägg vill jag lova......som tysk älskar man ju allt vad bröd heter, framförallt grovt, vräkte faktiskt i mig en halv surdegsbaguette igårkväll... :)

Olga T sa...

När jag handlade sist tänkte jag på dig och smålog. Det var när jag såg "ingefärsgubbarna". Skulle vilja se dig smyga runt och fotograferar i affären. Det är ett av de ställen jag själv har jättesvårt att tänka mig att fotografera på,men tycker det är så kul att du gör det. Tack för färg och länk också!

Paula sa...

Härlig tolkning! Är kolbullar grova tro? Hihi, beror väl på vad man har i smeten, men den jag såg i helgen hade både korn och råg o vete, hur grovt som helst...
Jag har hittat ett nytt favvobröd, ett grovt rågbröd som heter Levain. Först kom den i en vetevariant, sen i råg. Rågbrödet smakar härligt nötigt och känns såå nyttigt. Fint inlägg, har inte fått till temat i min skalle ännu, men det kommer väl....

Klimakteriehäxan sa...

Har inte åstadkommit nån grov bild. Batteriet i kameran var tomt ...

Vilt og vakkert sa...

Heisann, takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Kom hjem fra Liapåske nettopp, herlige godværsdager, fikk malt litt, men ikke så mye som planlagt.
Her viser du opp flott svar på ukas tema, grovt bakverk er noe som nærmest er sjølsagt.... fortsatt god påske til deg ;:OD)