fredag 16 mars 2018

Färgglad fredag

Om jag hade velat vara lat så hade jag kunnat hänvisa till gårdagens inlägg respektive kunnat använda de första två bilderna här igen. Men nu är jag ju inte lat utan lägger upp nya foton i stället. Kan dock inte låta bli att berätta att det återigen var 20 grader på vår balkong och att solen för första gången i år faktiskt värmde trots tre minusgrader. Å japp, det gick att sitta där en timme och läsa en bok utan att frysa. Visserligen påpälsad men ändå.

Gärdsmygens ”projekt färg” fortfarande pågår, hoppas jag att hon och ni är nöjda med mina färgglada bilder.


Kolla vad jag har hittat! ET bland gula citroner. Undrar om han hittar en telefon där för att ringa hem;-)


Solnedgången ikväll. Och den här gången var solen uppe större delen av dagen innan den gick ned.


Kan inte låta bli att visa er favokollegan Yvonnes färgglada paraply. Har faktiskt aldrig sett en sådan variant förut. Det smarta med paraplyet är ju att hon kan använda det som parasoll under sommaren också. Riktigt läckert tycker jag.


Det här var mitt färgglada bidrag till Gärdsmygens ”projekt sol”.

14 kommentarer:

Biggeros sa...

Haha, ET call Home!
Tänk att jag även kan se det BP=)
Otroligt gigantiskt och somrigt paraply i dessa tider. Bara det piggar upp en!
Trevlig Fredag!

Stare Ström sa...

Vilka härlig gul färg på citroner + ET! Ser ut som han vill ta en med sig. Ett färgglatt paraply kan göra vilken grå dag som helst glad.

Olga T sa...

Ha ha ha ha! Älskar den lille ET där framför citronerna! Självklart är jag nöjd med citronerna. Vill dessutom gärna ha ett sådant härligt parpaly som Yvonne :)

Emma, Sol som sol? sa...

Ett helt underbart parasoll/-ply! Så underbart! Det vi har i bilen är gigantiskt och alldeles RÖTT!

Den där figuren som ser ut att sjunga bland citronerna är rena dundermedicinen! Särskilt tillsammans med citronerna. Och härligt att se citroner som inte är picture perfect! Jag lovar dig alla är inte det. Plocka precis ned en citron som trodde den var en grape eller något. :)

Paula sa...

Det var det tjusigaste parapgy/parasoll jag skådat! Var i hela friden har din kollega fått tag på det? Vill ha!! Fast att ha paraply och hundkoppel är så opraktiskt så jag brukar nöja mig med regnjacka. Kommer det en plötslig och oväntad skur så springer jag in på biblan och lånar hem ett paraply, lika enkelt som att låna böcker! Har ET flyttat hem än?

nalta norrland sa...

OMG bästa bilden på lille ET bland citroner :)

Skönt Du fått se solen och kunnat sitta ute å läsa :)

Geddfish ♥ sa...

Gula citroner, bara älskar orden! Tänker mig en citronodling i Italien. Ja, jag har sett citronodlingar, så det är inte det. Men inte ET däribland, haha.
Ett underbart paraply, för dem som använder sådant. Inte jag. Jag kör med kapuschong.

Susjos sa...

Visst ser jag ET i ingefäran, cool! Å detta paraply, wow så läckert!
Snöade det inte i Täby idag, vi fick en rejäl "snöskur", men sen kom solen tillbaka! Rena rama Aprilvädret!

Åke sa...

Så förglatt!! Mina Norrskensbilder platsar ju nästan... Om norrsken och lite svar till dig: Fick ett 30 tal bilder igårnatt… väljer att visa den med flygplanet… Jag önskar jag kunde vara utanför på havet vid två öar eller så på ett ställe längre ut i skärgården… utmaningar du vet 😉 då blir det till skoter… men allt är så nyckfullt. Det blossar bara upp ibland… Längre norrut är det mycket starkare… och man kan aldrig passa in när liksom. Det gäller att hålla utkik. Funderar på att sätta upp en webbkamera för bättre kontrol, att klä på sig av och till, störa sömnrytmen och att det ska vara molnfritt är inte så lätt kombo. Naturen lever ett eget liv. Kylan sätter också begränsningar… hade förhoppning att grannen ville hänga på igår men han skulle upp tidigt som synn var… Utsövd? När man får sånna här träffar glömmer man tid och rum… dagen gick bra var uppe 06:00 men slocknade tidigt på fredagskvällen… Sallskaplig??? Jo tjena!!! …men funderar på att kika ut nu igen 01:10 🙂 Temersturen sätter också käppar i hjulen… -16 inatt också. Fingrar tar stryk ska du veta, trotts 26 timmar senare svider dom och har stora torrsprickor… Fiende nummer två är mörkret, jag har pannlampa på huvudet som släcks vid exponering, det ska vara så svart som möjligt. Exponeringstiden är 30 sekunder oftast sedan kommer vart man sätter fötterna så rätt skor är också viktigt, jag anväder skoterkängor för värmens skull dessutom. Alla inställningar på kameran är manuella. Dvs. jag bestämmer ISO, tiden på exponeringen och bländaren dessutom ska stativet stå perfekt. Mitt objektiv är valt med omsorg så stjärnorna också kommer med ända ut i kanterna. Använder ofta mitt 14 mm Samyang till norrsken men har ett 8 mm också i samma märke. En orginalbild är också mycket större. Ett måste är också fjärrkontroll, lätt att skaka kameran med osmidiga fingrar i kylan eller när handskarna sitter på. Bilderna är i ursprunglig storlek uppemot 10 000 k, jag bantar till max 300 dessutom. Bildens bredd orginal är 6000 som jag sänker till 640. Det var bara lite grönt inatt… så det är tur att jag bara behöver släcka gårdens all belysning (10 st lampor) men det sköter jag från en central med en säkring (jag har konstruerat det själv så) och knallar ut på bron och mina blå sätter blicken mot norr 🙂 Jag provar om en timme igen… Ikväll verkar dom största träffarna varit runt 22 tiden… när jag kollar in på Sveriges norrskensfotografer, men då sov jag på söta örat i min sköna varma säng 🙂

Anki sa...

Färgglatt och tjusigt paraply ... och så de gula citronerna - riktigt läckert! ET ... jodå jag ser honom också, men innan jag läste så såg jag en hund!
Härligt att solen varit uppe hela dagen!

Ama de casa sa...

Verkligen ett läckert paraply/parasoll! :-)

Gillar ET också - tur att han valde att vara där bland citronerna, för själv är han ganska beige och färglös... ;-)

Klimakteriehäxan sa...

Det där paraplyet är ju alldeles ljuvligt! (inget fel på citroner och solnedgång heller, förvisso ...)

Steve sa...

Finns det nåt som går dina uppmärksamma ögon förbi?

Med ett färgglatt parasoll i storstadsbruset så går man garanterat inte osedd förbi.

FREEDOMtravel sa...

Åh! ET! Älskar! :)