måndag 12 mars 2018

(Färg-)glad måndag

Tänker kombinera Caritas tema ”Glad måndag” och Gärdsmygens spontana ”färgprojekt” idag. För färg gör mig alltid glad. Till och med fluorescerande rosa gjorde att jag fick ett leende på läpparna idag, då stor-Stockholm helt klart hade gått in i dimman (igen). Alla bilder är dagsfärska.

(Färg-)glad tavla

Den här akryltavlan hänger på en undanskymd vägg på Danderyds sjukhus. Den skulle må väldigt bra av en vettig belysning, för den är en riktig ”gladtavla” tycker jag. Som sagt ljusförhållandena var urusla, så ni får ursäkta bildkvalitén och använda er fantasi i stället.

I väntan på bussen
Vid Danderyds sjukhus finns en mycket stor bussterminal. Där väntade inte bara jag utan en massa andra människor på bussen. Många bussar var försenade på grund av trafikstörningar. Gissar att dessa berodde på syndafloder som all smält snö ställt till med. Alltså vandrade jag runt i 10 minuter för att hitta personer som inte var klädda i svarta vinterkläder.

Tre tjejer och en kille
Bland gissningsvis drygt hundra personer hittade jag dessa tre och mig själv då. Tre tjejer och en kille alltså. Alltid nåt att glädja sig åt. Har aldrig förstått denna fascination över svart/grått/mörkbrunt under vintertid. Det är väl just då som man behöver färg. Men återigen inser jag att jag tillhör en väldigt konstig minoritet, men det är jag otroligt glad över:-)
Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Hos Gärdsmygen hittar ni alla som deltar i hennes ”projekt färg” som hon spontant uppfann för en vecka sedan och som verkligen har blivit en stor succé:-)

21 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Haha! Kolla in blicken på henne där som ser att du fotar!

Erkänner. Min jacka är svart, den med.

Ama de casa sa...

Jag håller med. Konstigt att alla klär sig så dystert när det är mörkt och grått ute? Förstår att du fastnade för den rosa, men var är bilden på dig? :-)

Den färgglada tavlan överst påminner om en (felvänd) färgglad streckkod :-)

(Jag har ett (inte helt angenämt) minne när jag var med och skulle fixa streckkoder på tidningssidor till tryckeriet på Skånska Dagbladet. När vi väl fick fram den så var den kursiv... HAHA! I nästa steg, när den äntligen blev rätt, då var en kille snabbt framme och skar bort den - "Men vaddå? Den där kommer ändå inte med i tidningen". Ja jösses... Streckkoden var tänkt att styra själva tryckningen av tidningen. Det gjorde den också. Till slut :-D )

Olga T sa...

Ja det var oväntat men roligt att många hakade på mitt färgtema!
Tavlan är läcker, snyggt med randigt tycker jag. Själv har jag mörka ytterkläder....troligen för att det passar till det mesta. Men du har hittat de som vågar vara färgglada i ytterplaggen. Roligt! Klart att du ska vara stolt över dig! Inte säkert att det är en konstig minoritet, utan bara en minoritet ;) Och dessutom en minoritet som lyser upp vår värld, och det är bra!

Eva Trillian sa...

Är det så att de allra flesta klär sig i murriga färger för att de inte vill utmärka sig? För det kan väl inte vara så att de allra flesta i vårt avlånga land inte tycker om färg? Det vore väl ändå allt för underligt?

Marina sa...

Så är det, himla svårt att hitta färgglada vinterkläder...och visst är det synd, det gör ju faktiskt tillvaron gladare med färg!

nalta norrland sa...

Tavlan WOW inte bara pga utseendet utan oxå då den hänger på ett sjukhus, offentlig utsmyckning brukar vara galet trist... tro mig jag har studerat sjukhuskonst alltför många gånger.

Kläderna, jo men yes svart är vinterfärgen framför allt.
Själv har jag en grön jacka... lite mellan jägargrön och militärgrön ;-) men jag är vanligtvis mer eller mindre svartklädd bortsett från jacka.

svar Nu har jag uppdaterat Skyltsöndag och berättat om den där skylten jag fann på biblioteket.

Tack för kramar å tack för att Du står ut med mitt gnäll å ständiga sjuk pappalägg...

Vilt og vakkert sa...

Heisann, la oss hylle farverike klær..... det må det være i en ellers så farvefattig årstid!
Jeg har røde støvler, lilla leggvarmere, vinrød parkas, gressgrønt skjerf og lilla eller turkis lue! Et levende farveskrin....

Paula sa...

Heej, jag gillar färg lika mycket som du och begriper inte dem som hänger enfärgade tråkiga gardiner på vinter och på sommaren har fullt med blommor på dito, blommor finns ju nog av utomhus då! Jag syns väl på byn med spräckliga haremsbyxor och thermokjol och glad mössa. Det är så härligt att bli gammal och excentrisk, man bryr sig inte ett dugg om vad andra tycker.
Ohygieniskt säger du? Om djur i sängen...Ja kanske har du rätt, men katter är renligaste djuren som finns och min hund är som en katt vad gäller smuts.Hon slickar sig ren precis som en katt. Men i ärlighetens namn jag har aldri blivit sjuk och är inte överdrivet petig....Dammråttor har jag också gott om i hörnen

Klimakteriehäxan sa...

Gjorde exakt samma reflexion som du i dag: varför har vi inte glada färger i dessa urbergsgråa dagar? Jag hade iofs bara röd halsduk, men det var i alla fall ett litet försök!

Susjos sa...

Färgglad tavla på DS, helt okey!
Å jag håller med dig, varför är våra jackor/kappor så mörka på vintern? Jag köpte en cerise tunn täckjacka för några år sedan, insåg att vi var flera "damer" i 50-års åldern so gjorde det just då,så jag blev verkligen inte ensam om den,tvärtom! Haha!! Nu skulle jag vilja ha en orange täckjacka!
Tack för de glada färgerna denna verkligen grådimmiga måndag!

Steve sa...

En gråare måndag var det länge sedan jag upplevde så idag passade dina färgklickar extra bra.

Ditte sa...

Grått var det idag. Stocholm gjorde sitt bästa i de nyanserna. Kan meddela att jag har en röd halvlång cashmirjacka och i kväll när jag gav mig ut på stan var dte flera som tyckte att jag piggande upp dagen.
Men mycket svart, brunt och mörka äfrger är det på stan. Tänkte på det både på bussen och tunnelbanan.
Akryltavlan är verkligen ett lysande exempel på uppiggande konst.
Att du sedan delar med dig av lite färgglada ytterplagg piggar upp det också.
(Men jag måste tillägga att jag även har ett par svarta vinterjackor men idag fick de vila sig. Dock har jag pigga halsdukar som livar upp det dystra.)

Anki sa...

Den randiga tavlan är verkligen läcker! Jag tillhör nog dem som ofta har mörka kläder ... jag vill ju inte sticka ut och helst önskade jag att jag vore osynlig, men jag gillar när andra har färgglada kläder!
Undrar vad personen tänker där på första bilden ...
Visst är det jättekul att Gärdsmygens tema blev så populärt och perfekt att kombinera med t.ex. Caritas Glad måndag :)

Marie i Skrifvarstugan sa...

Gillar verkligen de starka färgerna. Jag blir glad av det. Du har fångat fantastiska fina färger !:-)

Geddfish ♥ sa...

Jättefin fångst på kolorerade motiv och personer!
Klart tjejen inte ville bli fotad, haha!
Jag har blandat i mina vinterjackor/parkas. Nån i färg och nån i svart. Det har oftast varit pris och kvalitet som styrt inköpen.
Men, som du vet, består jag av FÄRG.
Glad tisdag!

Monica sa...

Själv tillhör jag gruppen som gillar svarta
jackor, rött är nej nej här.
Blicken i bild ett från busskön är bäst
undrar vad hon tänker.
SVT har jag ruttnat på för länge sedan hur
många gånger har man inte följ en bra serie
som dom rätt var det är dragit in en vecka
för att sända något annat skit.
Att klaga lönar sej inte är som att tala med
en femåring, ingen sport att prata omkull dom
och jag har fått dom mest löjliga förklaringar.
Eftersom jag bandar Shetland så slapp jag
spektaklet mello
Ha det bra :)

Carita Liljendahl sa...

Det var en bra kombination!
Jag skulle så gärna vara med i fler utmaningar än Gemsweekly och skyltsöndag och min egen glad måndag, Färgprojektet låter kul - men just nu inser jag mina begränsningar med mångt och mycket :-)

Christian Lehmann Gisler sa...

Det jag i första hand undrar över är väl vad du gör på undanskymda platser på Danderyds sjukhus...... :) :) :) LOL
Strong att leta reda på färgklädda msk, och du vet ju att det är helt i in smak!

Stare Ström sa...

En sån tavla blir man glad av att se!

Husbilen-Ellen sa...

Nog behövs färg alltid!!

Anni sa...

Visst är det tråååkigt med alla svarta vinterkläder? Sedan går alla svartklädda människor hem till sina beigebruna bostäder.
Vad är det för fel på färg? Man blir GLAD av färg!