söndag 11 mars 2018

Skyltsöndag #148

Skyltsöndag igen:-) Den här gången tänker jag kombinera skyltningen med Gärdsmygens ”projekt färg”. Jag menar, tre av mina fyra bilder innehåller ju färg, så jag hoppas att det ”godkänns”. Dessutom har Gärdsmygen beslutat sig för att fortsätta ett tag till med färgglada inlägg, vilket jag verkligen uppskattar. Hoppas fler hänger på!


Ja, dom här skyltarna har man sett några stycken av de senaste två veckorna. Kan dock inte påstå att ”stenarna” på skylten har det minsta gemensamt med den istappen (infälld) som avspärrningen och skylten avsåg. En ensam istapp som ser mera ut som en skiftnyckel alternativt en grillgaffel tycker jag.


Den här skyltningen är till alla er som inte bor i Stockholm och inte har en tunnelbana. För här kläs de blåa tunnelbanevagnarna ibland i andra färger. Här är det Boozt som gör reklam för sin klädkollektion.


Den här skyltserien gör reklam för Oatly i tunnelbanan. Skyltarna finns också separat på olika ställen i Stockholm. Tycker affischerna är otroligt roliga och annorlunda. Okej, de är svartvita, men de funkar som ”mental färg”, åtminstone för mig.


Mera färg då! Skyltdockor skyltar ju också. Den röda färgen kan man ju knappast missa, men klädkombon är nog en av de gräsligaste jag sett på länge, för att inte tala om tyget som kanske hade lämpat sig bättre för att klä ut sig under karnevalen.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.
Alla skyltare hittar ni här.

PS. Mellofinal igår. F*n så sur jag blev att jag fick vänta på den utmärkta serien Shetland i en kvart. Då svt inte annonserade att sändningen var försenad fick jag ju ”förmånen” att se såväl segerlåten som intervjuerna. Kan väl säga som så – Benjamin är ingen Michael Jackson och ”Dance you off” – nej, ska inte leka språkpolis heller – grrrrrrr. Men enligt det jag läst var det uppenbarligen ändå rätt låt som vann. DS.

26 kommentarer:

Ditte sa...

Tack för denna pigga och färgglada skyltning och jag ska ocks försöka bidra till det mer färgglada under nästa vecka.
Jag har i veckan sett ogange och röda tunnelbanevagnar med mellodekaler i veckan men tyvärr var jag för sen med kameran för att fånga dem. Men den du fick tag på från Boozt är ju också pigg.
Oatly satsar stort och på många tunnelbanestatiner. Kanske kommer det även på svenska....Och instämmer det svart.vita är helt ok här.
Sista bilden ger mig ett leende och jag antar att du menat så. Klädkombon känns lite udda. Men man syns ju.
Vad gäller "mellon" så var det inte vinnande låt som var den jag gillade bäst. Instämmer i din liknelse med M.J.

Femte året i Hjo sa...

Har missat Shetland, vilket kanske är synd. Vilken säsong är den inne på? Missade mellon också men det var avsiktligt. Apropå Oatley, dottern dricker. Men vad är det för fel på komjölk? Ganska mycket faktiskt, sägs det ibland. Stackars bönder.

Stare Ström sa...

Härligt att se all dina färgglada bilder!

anemonen sa...

En utmärkt skyltning från dig, och första bilden är det mer eller mindre ett stenras de varnar för hehe. Fast en istapp från hög höjd kan nog skada stort. Trots att jag gillar mode och lite blandade mönster är den kombon som du visar inget vidare alls så där håller jag med till hundra procent. Mellon ser jag inte på längre och Shetland var vi förtjusta i första omgången, men av någon anledning slutade vi efter avsnitt ett denna omgången. hmmmmm Nåväl jag har torka som vanligt denna gången med skyltar men man tager vad man haver och gör det bästa av det. Tack för du förvaltar fotokedjan. Du borde få en medalj tycker jag. Trevlig vecka.

nalta norrland sa...

Bra skyltat som vanligt.
Kläderna ser lite ut som en skyltning för Myrorna ;-) loppisfynd eller kläder bortskänkes.

Vet Du va den där skylten Du tänkte Me too är fotad på biblioteket och jag fotade den just för jag icke begrep sammanhanget.
Ska återbesöka biblioteket i morgon eftermiddag (om jag hinner) och då fråga personalen Vad Dem menade...

Shetland är för bra att missa... jag tycker denna omgång är nästan bäst :) eller så minns jag icke hur bra jag tyckte tidigare säsong var.

Mello, Benjamin Ingrosso och Michel Jackson, jo jo eller... nä bäst var han icke, men bättre än det som var sämre ;-)

Paula sa...

Varför fick inte jag se såna roliga tågvagnar i somras?
Däremot har vi samma budskap på din första skylt, jag skulle inte vilja ha den istappen i skallen! Oatly är alltid speciella i sin marknadsföring, kanske är det smart att inte vara den som är färggladast och skriker högst? Jag fick leta och tänka innan jag såg avsändaren...
Glad söndagskväll,

Olga T sa...

Istappar och snöras lär man få se upp med när det våras. Boozt reklam gillar jag skarpt!! Riktigt läcker. Oatly har en kul stil på sina produkter och jag har provat havredrycken. Den är god :) Du får med beröm godkänt för färgen i dina inlägg!

Olga T sa...

Glömde skriva att jag också tycker att klädkombon är riktigt gräslig. Mycket märklig egentligen.

Emma, Sol som sol? sa...

Kjolen. Den hade jag gärna haft till en feria! Men det är här, det ...
Oatley. Nä, de har inte haft hjälp av en byrå. Näääää ... inte alls.
Boozt. Gillade bakgrunden. Av allt man kan lägga märke till. :)
Istappar. Jag ser en sådan där deformerad damfot från ett annat sekel.

KajsaLisa sa...

Usch för första bilden, men positivt att skiten ramlar ned, hoppas det smälter bort också.
Sexiga bilder på mat måste jag träna på. Sen med hänvisning till första bilden skyltdockor som inte har dunjackor och toppluvor känns hoppingivande.
Länkar upp dig nu.

Marina sa...

Kul med färg! När det gäller mellon så har jag fortfarande bara sett en deltävling och det räckte och blev över!

Susjos sa...

Godkväll från en sliten mellobrud!
Du lyckas fint med din skyltning som vanligt. Gillar också de färgglada t-bane tågen!
Oatly har också lyckats med sin reklam,haha! Kanske man ska prova deras havredryck, gillar ju havre!
Nej, klädkombon är inte min stil heller, även fast jag gillar rött :-)

Kul att du fick se vinnarbidraget igår, som jag ju gillar, trots, eller kanske just därför att hans musik påminner om M Jackson! Vi hade en del diskussioner om detta igår! Att det blev försenat i tv-tablån igår berodde på att Renaida fick sjunga en gång till, hennes medhörning hade inte funkat när hon uppträdde först, så hon fick efter alla bidrag sjunga en gång till, sjysst av svt! Men såklart lite trist att du fick vänta på Shetland...

Susjos sa...

Svar: Visst ska vi till Lissabon!!! Flyg och hotell är bokat, biljetter fixade till båda semifinalerna, värre är det med finalbiljetter-där har vi "bara" fått tag i genrepsbiljetter! ;-D

Anonym sa...

Va´ ska man säja? Skyltdockan längst till vänster ser ut
att vara i 8:e månaden. Hela fönstret är groteskt IMHO.

Men måste säja, att jag drog på smilbanden, när jag tittade in.

Ruth i Virginia
-engelska övertar svenska språket- :(

BP sa...

Svar till Ruth: Hahaha! Håller helt med dig angående skyltdockan till vänster, men kombon av plagg på den i mitten tyckte jag var ännu värre. Kvalitén på den kjolen skulle jag kalla för "flimsy" om jag vore snäll, vilket jag i det här fallet inte är;-)

"In my humble opinion" så tycker jag att du är som vanligt helt rätt ute här:-) Huvudsaken är ju att du fick ett leende på läpparna, meningen med min blogg ju - enligt headern alltså. Också i verkligheten:-)
Kram och stort tack för din kommentar:-)

Åke sa...

Du är ju enastående som radar upp skyltar på skyltar, riktigt galant med färg dessutom. Den där svartvita tycker jag ger att budskap man stannar upp vid och riktigt tittar på när det gäller sv. Reklamfskaparma är duktiga idag liksom du som upptäcker allt :) Reklamen en annna får se här ute på ön är på bussarna eller det på Supermarket :) Nu vet inte jag om du såg Melodifestivalen? Vi var bortbjuden på lördag, där gick tv:n så det var bara att titta... och precis i början dök det upp en skylt: Täbys Nya Loppis. Mina tankar gick till dig direkt!!! En fin altinerad Skyltsöndag du bjuder oss på och vist är det förglatt med för mina blå då :) Jag ska se om jag inte kan klämma in några färgglatt inlägg... solen gav sig så till känna hela helgen...

Anki sa...

Som det brukar vara hos dig ... en alldeles utomordentlig skyltning och dessutom en prima kombo med Gärdsmygens färgglada bilder!
Oatley`s svartvita reklam blir intressant tack vare frånvaron av färg ... konstigt ... :)
Jag kollade på Shetland på Play igår istället - orkade inte vänta!

Geddfish ♥ sa...

Jag har och hinner inte bloggvandra just nu, kanske kanske, men jag måste ju besöka förvaltaren ;)
Färgrikt och det gillas!
Kläderna vill jag dock inte ha, även om jag gillar rött.
Du är en mästare att hitta kul vinklar!

Steve sa...

Skiftnyckel eller grillgaffel, du kan tolkas in det mesta i vad du ser.
Skyltdockorna i sig är om möjligt värre än klädkombon.
Mellofinalen avstod jag.
Tack för tunnelbanebidraget till oss lantisar.

Anita Malta sa...

Börjar från slutet och håller med om Mellon fast serien du nämner har jag aldrig sett. Nej, Benjamin är absolut ingen Michael Jackson men säkerligen duktig på sitt. Tror vi är lika när det gäller Mellon förutom att jag tittar och du inte, om du nu absolut inte måste. Hemma hos oss är det faktiskt maken som vill se medan jag sitter brevid och mest beklagar mig över den ena artisten efter den andra och ovanpå allt detta så ska det röstas!!! Nej, har aldrig orkat med att se hela tillställningen utan går oftast helst och lägger mig och läser istället.

Är det vårmodet vi ser exempel på där i skyltfönstret så tar hon i mitten priset. Alltså, nej inte på mig och nu känner jag att jag börjar bli tråkigt negativ så jag scrollar upp och ler åt dessa färglösa men fyndiga skyltar.

Sen har vi tunnelbanan som ser riktigt up to date ut. Snyggt och stilrent. Tittar sen på skylten "Risk för snöras, istappar" men min blick kan inte slitas från det där gråa grejen därbakom som i mina ögon ser inklippt ut vilket den naturligtvis inte är, men vad är det för synvilla!!!

Conclusion, ett härlgit, kul och färgstarkt inlägg àla BP :-D

Biggeros sa...

Ja, jag tänker direkt på Jerez Feria när jag ser den röda flamenco kjolen =D
Jag gillar även en färgklick på tunnelbansvagnarna. Något att fästa de blå på. I Sevilla såg jag ett antal fina färggranna reklamslogan. Tyvärr missade jag att föreviga tillfället=(
Någon mellofantast är jag dock inte. Jag brukar däremot se på Eurovision. Så jag låter det var osagt om den som vann var den sanne vinnaren......
Däremot gillar jag Shetland som serie. Jag älskar ju engelska kriminalserier.

Christian Lehmann Gisler sa...

hahahaha ... istappar....ser ju ut som stenras :)

Ama de casa sa...

Åh! Den kjolen skulle jag vilja ha... ;-)

Istapparna på första bilden ser mer ut som meteoriter... Men dom kanske faller länge? Då blir det så har jag hört ;-)

Älskar att du fortsätter med skyltsöndagen. Jag har ju börjat kombinera den med Sannas utmaning. Varför inte spä på med Gärdsmygens också? Fast det blir nog lite för mycket för mig :-)

Carita Liljendahl sa...

Egentligen är det ju lite positivt med "risk för snöras" då man vet att det blir vår!
För övrigt ser jag fram emot att komma till Täby Centrum 2-5 april, för då hittar jag säkert en del nya skyltar!

Husbilen-Ellen sa...

Kjolen hade ju en härligt glad färg, men håller med om att det hade passat bra på karnevalen i lördags!

Anni sa...

Det tog en stund innan jag insåg att det var du som klippt in istappen i första fotot. Jag fattade inte vad det var jag såg! Ett mordvapen, helt klart!
Dagen före Melodifestivalsfinalen såg jag en t-banetågvagn dekorerad i mellofärgerna, den var onekligen färgstark. Blir glad av lite nytt stuk på vagnarna, även grabben i gult piggar upp!
Men Oatlyreklamen orkar jag inte med, den ger mig migränkänsla när jag sveper förbi. Den kanske är fyndig om jag orkar läsa.
Om klädkombon säger jag inget mer än usch.