söndag 4 mars 2018

Skyltsöndag #147

Av förklarliga skäl (läs: snö, kyla, ingen buss- och lokaltågtrafik) blir det bara en enda färsk skylt den här veckan. Fick ju till och med ställa in min lunchdejt med favokollegan Yvonne både i tisdags och i onsdags på grund av snöovädret. Stockholm lär sig nog aldrig, eller rättare sagt – det vore väl en bra idé att utrusta bussarna med vinterdäck någon gång Arriva!
Med andra ord så fick jag gräva i mitt osorterade arkiv till den här Skyltsöndagen. Enjoy:-)


Täbys parkeringsgarage levererar alltid, oavsett årstid. Inte att det spelar någon roll att det finns en hund ombord när jag krockar med bilen. Men då jag är extremt hundrädd så lägger jag kanske mera märke till den här uppochnervända skylten och håller avstånd.


Ja, inte vill jag bi mosad! Skylten sitter faktisk på alla tunnelbanestationer i Stockholm. Fast den sitter vid grindarna mot tunnelutgångarna. Konstig placering kan jag tycka…


Nuheten här var riktigt fyndig tycker jag. Den väckte åtminstone min uppmärksamhet på golvet framför bröddisken hos den lokala ICA. Men vad f*n är en Kramsnölimpa???? Vill varken krama snö eller en limpa faktiskt.


Veckans höjdare: Jag gillar Norrtälje som ligger 65 kilometer norr om Täby. Under sommaren alltså. 676-dubbeldäckarna tar pendlare därifrån till Stockholm och Östra Station/Tekniska Högskolan på 45 minuter – när det inte är glashalt på vintern vill säga. Med den här fyndiga skylten vill Norrtälje kommun uppmuntra fler att flytta till staden.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

Ditte sa...

Förstår din ovilja att ge dig ut. Men jag tycker du lyckats väldans bra med skyltningen ändå. Jättebra skyltning! Arkivbilder är en skatt. Men märkligt att man just i Stockholm inte skulle kunna ha vinterdäck på bussar. Hur gör man i Sibirien och andra kalla trakter?

Hundskylten lägger man i alla fall märke till, men jag vet inte om man direkt tänker på att det finns det om man kör på den bakifrån.Däremot kanske om man tänker kapa den.
Tänkte också på t-bansskylten som sitter knasigt till.

Någon kramsnölimpa har jag inte sett. Den "nuheten" har gått mig förbi. Eller också har den varit försvinnande god.

Visst är Norrtälje en fin stad. I alla fall sommartid. Och en "flyttbuss" är fyndigt. Har åkt 676an många gånger, men alltid återvänt hem igen till Söder. Blir fler turer i vår och perfekt att resan kostar två kuponger på ett SL kort.

Tack för lite uppmuntrande skratt dessutom!

Geddfish ♥ sa...

Norrtälje är ett oskrivet blad och Södertälje minns jag svagt. Alltid kul att utforska.
Nej, inte får en lust att gå ut i dritväder. Jag har nu emellertid varit ute både igår och idag, men ingen större njutning idag.
Kollar gärna dina skyltar på lager.

Kramsnölimpa, haha. Jag är allergisk både mot köpelimpa och kramsnö. Men uppfinningsrikedomen är stor!

Skyltar uppoch ner eller bakfram, ger alltid uppmärksamhet!

Ha en go söndag och nu ber vi om vår!!

FREEDOMtravel sa...

Kramsnölimpa??! Jadu, det var faktiskt en nuhet för mig ;)

Olga T sa...

Har de gott om bostäder i Norrtälje tro?
Hund i bil och barn i bil -skyltar har jag funderat över. Man ska väl bete sig likadant oavsett vilka som finns i bilen?
Står gärna över Kramsnölimpa. Är inte förtjust i den bagarens bröd.
Det finns oerhört många konstiga skyltar vid tågstationer och perronger!

Paula sa...

Reklam är kul, när det blir bra. Kramsnölimpa, nä, långsökt tycker jag. Men som du säger,bara den får uppmärksamhet så har ju företaget fått valuta för pengarna. Mitt favoritbröd heter Levain och det kan jag inte ens uttala...pinsamt när man måste fråga efter det i butiken.
Ja just, det var du som var hundrädd. Du ska inte komma hit, här går nu tre lösa hundar på gården, huva! Nu i veckan hade vi många turister i en del av lägenheterna men ingen verkade hundrädd, och hundarna går inte fram till främmande- Men jag har full respekt, om någon säger till att man är rädd, då kopplar jag omedelbums min pälskling.

Susanne sa...

Märkligt namn på en limpa

Emma, Sol som sol? sa...

Men kopplar ingen limpan? Jag som sitter här i Spanien kopplar! :) Barn som varit ute i kramsnön och byggt snögubbar under sportlovet kommer in i värmen med rosenröda och frostnupna kinder, vill ha varm choklad och en ostmacka att doppa i chokladen, allra helst en Skogaholmslimpa - alla barnfamiljers stapelvara!

Jag är inte uppvuxen med Skogaholmslimpa men vet många klasskompisar som är det, jag har inte köpt många limpor av den sorten själv. Men just nu efter snart fyra år i Spanien skulle det sitta bra med något annat än dessa vita baguetter som finns här.

Maria sa...

Jag har aldrig varit i Norrtälje- borde kanske ta en sån där flyttbuss dit och kolla läget nån gång!
Jag gillade nuheten och tror att Emma är inne på rätt spår!
Tack snälla för allt beröm jag blev överöst med för dagens skyltning- är faktiskt ganska nöjd själv! Och eftersom min blogg tydligen har blivit en skyltsöndagsblogg så får ju just det inlägget hålla hög klass ;-)

nalta norrland sa...

Kramsnö det vet jag vad det är :) även om det varit ont om kramsnö denna vinter ;-) kramsnö är snö som går att göra snöbollar, snögubbar, snölyktor etc av... alltså "klubbsnö" som vi oxå kallar denna perfekta snö.

Skogaholmslimpa, försvinnande god ihop med varm choklad efter en dag ute i snön eller varför inte som matsäck vid utflykten :)

Hund i bil skylt har jag aldrig sett i verkligheten, däremot skulle jag kunna tänka mig ha en sådan skylt på Folkvagnen :)

nalta norrland sa...

svar Visst har Sverige tagit mot många flyktingar,
men det jag vänder mig mot är detta snack att flyktingarna har det så bra i sina hemländer och ska skickas tillbaka,
trots krig av olika sort, svält och katastrof.
Afghaner skickas till Afghanistan trots de aldrig satt in fot i det land som sägs vara deras hemland trots de är uppvuxna i flyktingläger i t ex Pakistan...

Visst ska vi ta hand om dem som kommer hit på ett humanitärt och rättvist sätt, att skicka tillbaka barn som bott i Sverige i flera år eftersom deras föräldrar inte uppfyller de krav som vi - Sverige - ställer på dem som ska få uppehållstillstånd.

Inte är det "gör mot andra som Du vill andra ska göra mot Dig".

Yes nu blev det ett väldans långt inlägg här i kommentarsfältet.

ulla maria johanson sa...

Kul skyltning trots snöhinder. Inte heller jag förstår vitsen med Kramsnölimpa även om nuheten var fyndig.

Jag besökte Stockholm under helgen för att gå på föreläsning och leverera tavlor. Vi tog tåget upp och hann med att åka tunnelbana, buss och taxi. Fascinerades av att man inte skottat utan bara öst ut sand och salt. Undgick med en hårsmån att bli träffad av fallande is från tak och förstår nu till fullo att vintern är svårare där än här.

KajsaLisa sa...

Norrtälje håller på att bli en förort,dom bygger en massa bostäder men många kommer att vara beroende av Stockholm för att jobba.
Kanske som vill man skall ta ut hunden om bilen hamnar upp och ned.
Länkar upp dig nu.

Anni sa...

Men det är väl inte bara i Stockholm som bussarna inte har vinterdäck - det gäller i hela landet! Norrtäljebussen verkar ha gått bra i snöovädret, min 81-åriga kollega åker den för att kunna jobba i butiken. Gissa om jag tyckt synd om henne denna vecka? Helt i onödan visade det sig, hon hade inte alls haft problem. Värre för mig som skulle åka pendel ...

Tunnelbaneskylten sitter såklart vid tunnelutgångarna för att hindra folk att gå in i tunnlarna. Nuförtiden tycks folk inte förstå skyltens innebörd, så pendeln är ofta försenad p g a folk på spåret, speciellt vid Södra station. Gissar att de sover i tunnlarna.

Skogaholmslimpa har jag aldrig gillat och gillar den inte mer när den kläs i kramsnö. Urk.

Hoppas att hunden inte sitter uppåner?

Stare Ström sa...

Kreativt namn på en limpa. Låter som att den är ännu mera degig än vad den normalt är. Avstår.

Anki sa...

Kul skyltar ... bra att man har sitt arkiv att ta till ibland :) Kramsnölimpa ... hm då blir den redan mjuka, degiga Skogaholmslimpan ännu kladdigare!
Snyggt skyltat som alltid!

Åke sa...

Visserligen gillar jag dom där hundskyltarna och smart att vända den upp o ner men man ska alltid hålla avståndet, har säkert många fått lära sig i denna vinter. Spårområde... man kanske inte ska gena ut ur tunneln... Kramsnölimpa!!! Det är väl kärlek det :) Tänk att bygga snölyktor uti blötsnön och medtaga en termos choklad till limpan men sin käraste ;) Flyttbuss 676: Jag vill inte flytta, föresten är de 392.8 km och tar mig 4 h 23 min att ta mig till Norrtälje. En trevlig vecka till dig och hoppas vädret tillåter lunchdejter nu igen :)

Annette sa...

En dekal fäst rakt på lacken..! Och dessutom upp och ned... Skylten under får mig att tänka på vad som dök upp i mitt Facebookflöde hos Uppsalapendlarna förra veckan, så ruggig bild: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215726587938241&set=gm.10155146846856456&type=3&theater&ifg=1

Norrtälje bygger som sagt ut med många lägenheter. Undrar om det kommer att hjälpa. Det är ju fint i Norrtälje, men det ligger ju så i utkanten, anser till och med jag. Det tar mig lika lång tid att åka till Uppsala som till Norrtälje, så jag är nästan aldrig i Norrtälje. Trist att det blir så.

Ama de casa sa...

Nu har jag också snöfall. Såpass mycket och med dålig sikt så jag skonar armar och ben och gav upp rätt snabbt i backarna idag :-) Åkte nästan till liftarna stängde igår, så jag var värd en break idag :-)

Skogaholmslimpa har jag inte ätit på år och dar, däremot beställde jag en Hönökaka från gänget som jag njuter av till frukost. Den typen av "sötbröd" är kanske inte det nyttigaste men guuu vad gott! :-)

Snyggt grävt i arkivet! :-)

Christian Lehmann Gisler sa...

Bild 1: världen är ju upp och ner så varför inte hundarna
Bild 2: jag tycker det ser ut som om det är en som försöker stoppa tåget
Bild 3: inget konstigt, det står ju "tillfälligt nytt namn"
Bild 4: fyndigt

Klimakteriehäxan sa...

Kramsnölimpa - delar din förundran! Och din förtjusning vad beträffar bussen till Norrtälje. Snabbt och lätt.