fredag 9 mars 2018

Färgglad fredag

Jodå, det har snöat här större delen av dagen idag också. Med andra ord var det absolut ingen färgglad fredag. Men det som var riktigt positivt var faktiskt att det var som mest 3,1 plusgrader. Då vet ni väl vad som händer eller hur!? Det droppade från träd och balkonger – ljuvligt att lyssna på om jag ska vara ärlig:-)
Då jag inte lämnat mitt ide idag så lägger jag upp tre relativt färgglada bilder som jag tog/lekte med den här veckan.


Den här röda saken – tror att det är en ko, men är absolut inte säker kan man vinna om man deltar i en tävling som Semper arrangerar. Kon är en ”hoppko” för små barn.


Varför ligger olika godis alltid strategiskt placerade vi kassan i matvaruaffärer. Svaret är givet såklart. Pillade lite på innehållet i påsen. Godiset var hårt. Marmelad trodde jag var mjuk och säljs mig vetande i glasburkar.


Såg hos Gärdsmygen igår att hon lekt i Photoshop och skapat ”eldig snö”, som var otroligt läcker. Jag hade också lekt i programmet, och som ni ser är jag absolut inte i hennes klass. Men hon ”insisterade” att jag skulle lägga upp min bild. Om ni inte förstår vad ni tittar på, så ska jag förklara att det är kontinenten Afrika i limegrönt, en vattensköldpadda alternativt en rödspätta i lila och en fågel i orange. Så nu vet ni det. Hoppas ni fick er ett gott skratt;-)


Det är Gärdsmygen som är initiativtagare till ”projekt färg” den här veckan.

15 kommentarer:

Biggeros sa...

Ja, fantasin är det dock inte fel på. Jag ser bara färgglada klumpar=)
Däremot var kon i ögonfallande även marmeladen. En bra fråga; varför placeras godiset i avgränsning till kassorna?
För man kanske ska göra onödiga inköp=D

Ditte sa...

Tack för det pigga! Och jag måste säga att jag gillade din lek i "shoppen". Och med din lilla guidning så var det lätt som en plätt att att se vad de färgpigga sakerna föreställde. Tror jag klarat det även utan guidning.
Vad gäller hoppkon så antar jag att den inte kommer i storlek som pasar mig.
"Kassgodiset" har jag nu lärt mig att hoppa ver. Men ibland kan det bli lite lakrits på smågodisavdelningen. Men tonvikt på lite. Kan ju pigga upp, dock kanske inte färgmässigt.

Steve sa...

Det är internationella kvarter du lever i. Tänk vilken härlig svalka för Afrika att för ett ögonblick begravas i limegrön snö.

Olga T sa...

Men det är ju en liten gärdsmyg där i orange! Wow! Hinner nog inte med ett eget inlägg idag. Tack för att du visade snöhögen! :)

Paula sa...

Det var mej en rejäl snöhög, du hade nog fått plats med flera kontinenter där! Antarktis och Arktis har jag hittat, Europa,Asien Australien Amerika??? Kludda vidare med en bild till så ska du se att det får plats mycket mer. Fågeln liknar ingen art jag har vid fågelbordet, närmaste kanske den liknar domherren som försökt bleka kostymen...
Trevlig helg på sig

nalta norrland sa...

En "hoppko" fast en häst ;-) hade Elin då hon var liten :) den vann jag faktiskt i en tävling.

Marmelad, finns det alltså godis som heter marmelad... eller hittade Du på? Har aldrig sett eller hört... äter inte marmelad så det är okänd mark.

Trodde det var en lila pulka där i snön :)

Tack för Din omtanke <3

Susjos sa...

Härliga färgglada bilder, precis vad jag behöver denna tunga gråa dag! Tack för dem, nu kommer jag att sova gott.
Gillar dina färgklickar i snön!
Godnattkram!

ulla maria johanson sa...

Så uppiggande med färg. Tycker att den orangea lilla fågeln som är på väg bort från Afrika är mycket söt och dessutom ett vårtecken - flyttfågel på väg från varmare länder hit till norden.

Klimakteriehäxan sa...

Marmelad FÅR INTE vara hård! Inte godis av Polly-typ heller ...
Vad beträffar din snöhög så njaaaa ... men det är klart du ska roa dig! Fast Afrika såg inte ut exakt så sist jag kollade en karta. Under rådande klimatförändringar kan man förstås inte veta ... :-D

Anki sa...

Visst är det kul att leka med bilderna ibland! Härliga färgklickar och kul associationer! Snyggt jobbat!

Christian Lehmann Gisler sa...

Hahaha, jaha du...den där röda kossan: Vill Haaa!
Marmeladgodis är en favorit...
Snöhögen var kul....likhet med det du avsåg av avteckna i fotoshop...nja...sisådär.... :)

Eva Trillian sa...

Färg - det behöver vi så här års ... men snart ska väl naturen bidra med mer än vitt?

Ama de casa sa...

Såna där marmeladkulor var typ det enda (utöver äcklig sötlakrits) som fanns att köpa på Finlandsfärjorna mellan Skelleftehamn och Jakobstad när jag var liten. Gläää... Fast godis var ju godis...

Haha! Jag trodde du hade lagt frukter i snöhögen där för veckans utmaning hos Sanna :-D

Husbilen-Ellen sa...

Kul med färgklickarna och visst kom leendet!

Anni sa...

En lila rödspätta. I snö. Jag säger då det. :-D :-D