torsdag 22 mars 2018

En solig torsdag med enstaka färgklickar

Ni kommer troligen inte tro mig när jag berättar att vi har haft fem soliga dagar i följd här i stor- Stockholm. Idag var det hela 6 grader varmt utan antydan till blåst. Å då vet ni kanske vad nollåttorna i alla åldrar gör, förutom att luta sig mot en husvägg, sluta ögonen och suga åt sig varenda solstråle vill säga. Här ska ni få se.


Visserligen kan man diskutera färgmängden i den här bilden, men den får ändå vara med. Utemöblerna hos Monrads i Djursholm har kommit fram. Filtarna var lite slarvigt slängda, så jag slår vad att folk satt där innan jag och maken dök upp.


Bara några meter därifrån finns det en korvmoj och där sitter ungarna och äter korv med pommes frites.


Den äldre generationen plockar fram vårkläderna och fikar inomhus. Klokt!


Japp, det är vår nu sägs det. Bildbevisen talar för det.

Kanske ett aningen ”färgsvagt” inlägg till Gärdsmygens ”projekt färg”, men jag satsar på det ändå;-)

21 kommentarer:

nalta norrland sa...

Härligt. Så glad för Din skull :) Livet blir så mycket bättre när solen skiner å redan nu känner man att solen värmer, det gillas verkligen :)

Vårt väder är inte dokumenterat, vi har haft sol å blå himmel... jo jag var ut med Frost under förmiddan... men för övrigt har jag typ kört på i 110 å samtidigt mest gjort ingenting ;-)

Det är lite jobbigt nu... när jag började tro det skulle bli bättre dök komplikationer fram.

nalta norrland sa...

svar Jag har ju inget val, antingen köra på tills pannbenet slår i kaklet eller... ja vad har jag för val?
Mamma sa idag att jag icke fick krascha... hon såg å hörde hur trött jag var, för dem klarar ju inte sig utan min hjälp.

Jag tänker att det blir bättre...

Tack, tack för att Du är så omtänksam <3

Geddfish ♥ sa...

Härligt, nollåttor!
Idag hade inte 0510 så soligt, mer isigt, men det ändrar sig.
Härliga spontana bilder, som sprudlar av vårkänslor, tycker jag!
Tack, för din spontana kommentar om de spontanmålade naglarna hos Annette! Hon har massa kändisar som kunder och är gammal i gården, så visst är hon duktig, helt fantastiskt duktig konstnär.
Nu ryggläge.

ulla maria johanson sa...

Underbart med vårsol, vårkläder och att kunna sitta ute och fika. Bohuslän bjöd på mulet väder, runt nollan och hög luftfuktighet så det var inte lika inbjudande.

Unknown sa...

Det var precis vad jag gjorde på lunchen idag! Stod mot husväggen och lapade D-vitaminer! 😁

Olga T sa...

Det duger! Du visar ju inte snön!! Det låg ännu ett vitt täcke här imorse men det talar vi inte högt om... Färg, färg, färg antingen det är bleka eller starka färger.

Paula sa...

Sol, torra gator, vår, underbart! Men jag har sett foton från Stockholm med snö idag! Så ute i terrängen ligger det nog kvar en del...
Vet du hur jag har det? Jo, första halva kilometern kan jag åka spark. Sen kommer stora landsvägen...den ska gås över, den är helt torr, där kunde man tidigare bära sparken över och sen bara fortsätta glida. Så icke längre, nu är det snömodd upp till anklarna, massor av grus kommer fram efter vinterns sandning. Och vet du, snart kommer kylan och snön tillbaka, enligt prognoserna, och då blir det knaggligt halt och innesittarväder. Bläää

Åke sa...

Runt +4 låg vi på idag... men vi fick lite snö på morgonen... nu på kvällen är det -4 igen...

Anonym sa...

Jag läser din blogg varje dag! 😊
Men jag råkade logga ur Blogger och kunde inte kommentera och hamnade av misstag på Google+ när jag skulle logga in 🤔
Jag har inte känt någon inspiration för att blogga den här lååppnga tråkiga vintern. Men kommer nog igång igen till våren.
Stor kram! /Susanne

Anonym sa...

Så där ja! Nu är jag inloggad igen! 😁

Kolonilotta sa...

Nu så försöker jag igen!

Anki sa...

Inte så färgglada kanske, men härliga vardagsbilder från ett vårfagert Stockholm :) Härligt att kunna sitta ute och fika - det gjorde jag också :)

Tack BP - kul att du gillade mina experiment :) Den tvåfärgade består av vatten med röd karamellfärg, rapsolja och en TREO brustablett ... "solblänket" är bluff, den är fixad i PS! Den enfärgade är två halva TREO i ett glas vatten - färglagt i PS :)

Ama de casa sa...

Härligt att ni har haft så fina dagar nu! :-) Att folk passar på att sitta ute, det förstår jag fullständigt. Det där med att sitta ute och fika/äta det är nåt som vi som är uppfödda på dom nordliga breddgraderna verkligen uppskattar. Såg att detsamma gällde i exempelvis Vancouver - uteserveringar med "grislampor" och filtar, och svårt att få plats på dom trots att det var snö och minusgrader. Men sol! :-)

Åååhhh... Är det nåt som kan ge mig stora cravings så är det just korvmojar... Sååå gott!!!

Hoppas ni har ännu en fin dag idag :-)

Ditte sa...

Inlägget andas helt klart vår. Och 08- orna är snara till att lapa sol. fult förståligt. Och visst har du fått in en hel del färg här. Kan tänka mig att ni också njöt av dagen .

Biggeros sa...

Ja, de säger att det är vår=) Svenskarna är nog det folkslag som aödrig ger upp när det gäller vädret ( förutom engelsmän) De är Europas optimister. Man får verkligen passa på när det är sol☉
Ps. Du har även lyckats fånga en folktom bild. Jag är mästare på det. Trevlig solig dag!

Susjos sa...

Äntligen lite sol! Man njuter varenda sekund! Trots att jogga inte alltid är så kul- det var ju sol ute när jag var ute på min första joggingtur igår (och jag försökte njuta så mycket jag kunde mellan vattenpölarna!). Idag har solen inte varit framme lika mycket, men det är plusgrader ute, och snön smälter,hurra!!!

Christian Lehmann Gisler sa...

Samma här...är det våren månne? :)

Carita Liljendahl sa...

Inte mycket snö där inte!
Verkligen vårligt!

Annette sa...

Så härliga bilder med vårkänsla! Äntligen litet värme och sol. I morgon skall det bli + 9 grader! Då gäller det att passa på att vara utomhus och göra det du beskriver, sitta mot en vägg, i lä, med ansiktet mot solen :)

Apropå hundbett, så har jag faktiskt mer respekt för ettriga och ouppfostrade småhundar än för stora hundar. Små hundraser har ofta avlats fram för att vara grythundar, alltså att helt orädda rusa ned i ett gryt med räv eller grävling och skrämma upp den ur grytet, sådana självmordsförsök ägnar inte vilken hund som helst sig åt ;) Den jag blev biten av sprang fram och bet när jag hade vänt ryggen mot den, så det var ingen grythundstyp, snarare en fegis, och det känns ännu mer opålitligt.

Karins ordöverflöd sa...

Fem soldagar... wow, här har vi knappt haft fem minuter.
Men det kommer, det kommer....

Anni sa...

Visst var det några sköna våriga dagar, synd att det är kallare igen idag :-(