fredag 23 mars 2018

Färgglad fredagsmixKan inte klaga idag heller, över vädret alltså. Sju plusgrader och två timmar sol efter klockan 14:30 får väl godkännas. Däremot kan jag bara beklagande följa nyheterna och lyssna på vad som hänt i Paris och Kabul idag. Dessutom kan jag inte låta bli att följa de olika akterna i ”Facebook-affären”. Ger mig själv retroaktivt en klapp på axeln, då jag från dag 1 vågat vägra Facebook.

Gärdsmygen har inte bara uppfunnit ”projekt färg”, utan det är även hon som gett mig den fina kylskåpsmagneten. Dessutom har hon skrivit ett mycket intressant och tänkvärt inlägg om just hennes åsikter angående ”Facebook-affären”.

Så visst behövs det färg idag med:-)


Färgkombon orange och gult är inte helt fel...


... inte här heller. Om blommorna inte hade stått så högt upp hade jag kollat vilken sort som "gömmer" sig bakom de färgglada pappret. Men jag hade nog ändå inte vetat vad jag tittat på;-)


Det hade kunnat bli en röd, jag menar - orange/gul - tråd i det här inlägget om det inte var för den här bilden. Finn ett fel och berätta för mig hur folk tänker, om de gör det överhuvudtaget. Ibland undrar jag...

17 kommentarer:

nalta norrland sa...

Först måste jag säga att jag sa det samma till min far idag ;-) om folk tänkte och i så fall hur dem tänkte... utanför Sjukstugan är det parkeringsförbud eftersom ambulans och sjuktransport måste kunna ta sig fram, trots detta parkerar folk till å med bredvid förbudsskylten då de icke orkar gå så där tjugofem extra meter.

För det andra så håller jag med Dig att sjukvården skiljer sig makalöst mellan Spanien och Sverige och antagligen även mellan Åsele och Stockholm.

För det tredje så Nej tyvärr blev min far hemskickad då läkaren ansåg honom må efter omständigheterna okey...

nalta norrland sa...

Nu så ska jag kommentera Ditt färggranna blogginlägg :)

Orange är en svår färg, men ibland riktigt snygg,
jag gillar färg och skulle gärna se mer färg runt om i samhället.

Förhoppningsvis ska jag till i morgon lyckas finna något färgrikt att fota, kan kanske göra något skoj i morgon om jag har tur.

Carita Liljendahl sa...

Vet du - tro det eller ej, så jag har också börjat "vägra FB" - inte helt och hållet, på grund av jobbet, men jag håller mig borta därifrån rätt mycket eftersom där finns så mycket hets, negativ energi och sånt som skapar stress för mig.
Vi väljer ju själv hur vi vill ha våra liv, ganska långt i alla fall - klart vi kan bli sjuka och inte kunna göra så mycket åt det - men i stort sett!

Geddfish ♥ sa...

Tack för färgrik tråd! Trots allt är den ju det! Nästan. Utom Facebook-skylten, som är blå.

Jag var skrajsen för Facebook i början, men gick med för att mina barn ville att vi skulle hålla extra kontakt där, eftersom vi bor många mil bort ifrån varandra. Jag är en sparsmakad facebookare men är med i olika "låsta" arbetsgrupper.
Storebror ser dig överallt ändå. Man har mobilen med platsangivelser. På gott och ont.
För den som lever ensam eller inte tar sig ut, tror jag att FB kan vara ett underbart socialt forum.

Anki sa...

Färgglatt som sig bör denna vecka :) Finn ett fel ... jag fann två! Fel vagn på fel plats - och den rosa bakgrunden skär sig mot de röda vagnarna :)

Anki sa...

Jag igen ... FB - jodå jag är med, men bara på grund av ett par grupper som är bra och som jag inte vill sluta följa. Annars är jag inte ett dugg aktiv.

Annette sa...

Facebook har jag ledsnat på, men det är bra till att ha gruppsamtal om man skall planera en träff med flera, och så följer jag nyhetssidor där. Ibland länkar jag dit, men det är knappt någon respons om man inte lägger upp bilder på djur och/eller gnäll, så jag har som sagt ledsnat.

Blommor som finns innanför det gula omslaget köpet jag häromdagen, påskfint. Snygg matchning med ostarna och omslagen!

Verkligen tråkigt med det som fortsätter att hända i världen med terrordåd. Jag har inte läst hur det gick med polismannen som bytte plats med gisslan, men vilken hjälte. Tänk att det finns så osjälviska människor i vår värld, det är rent fantastiskt. Hoppas, hoppas att han klarar sig.

Ama de casa sa...

GAAHHH!!! Folk kan inte ens parkera kundvagnar... Samma här på Carrefour, där man kan parkera dom röda vagnarna i dom blå men inte tvärt om. Folk har en förkärlek för att proppa igen med dom röda så det inte går att sätta in blå där.

HAHA!!! Skulle leta upp ett inlägg där jag bevisade hur illa folk beter sig när dom ska parkera kundvagnar, och då hittade jag det här inlägget:

https://amacasa.wordpress.com/2016/07/04/ama-kundvagnsrebellen/

Man lever inte alltid som man lär, helt klart.
:-D

Det var det här inlägget jag letade efter egentligen:

https://amacasa.wordpress.com/2013/09/12/dagens-i-landsproblem/

Nu ska jag sluta upp med att länk-bomba dig :-)

Ha en toppendag!

Ama de casa sa...

PS: Jag gillar också gult och orange i kombi, gärna med inslag av rött också. Men jag förstår att den huvudsakliga anledningen till sista bilden var den fina, rosa väggen :-D

Klimakteriehäxan sa...

Om Facebook: jag var avog inledningsvis, men nu är jag där och rätt så aktiv också. Har den vägen fått kontakt med riktigt många som jag annars inte vetat något om på mycket länge. Inser att det finns många negativa saker invävda, men stannar kvar ett tag till eftersom jag tycker att det positiva hittills övervägt.

Steve sa...

Jag har heller aldrig nappat på FB. Avstod i o f s av andra skäl än de som nu är på tapeten, men är ändå nöjd med att jag avstått.

Fel? I din värld är väl rosa alltid fel, allra helst i kombination med orange.

Christian Lehmann Gisler sa...

Stiliga påskfärger du fotat, man blir glad och ostarna lovar gott....
...Strongt med din FB-vägran, själv har jag en hel del glädje av det, och vad gäller personlig info....jaha du, tror att våra personnummer redan gjort det mesta vad gäller info :(

Ditte sa...

Här är en till som vågara vägra Facebook. Har aldrig haft den och har aldrig saknat den. Har läst gärdsmygens inlägg och stämmer helt in här.
Har aldrig förstått nyttan. Man kan ju ringa till ingen kostnad alls om man vill ha kontakt med andra och det finns ju mail och brev.
Och vad gäller grupper, låsta sådana på Facebook, så kan man med rätt kunskaper ta del av dem.

I Peking parkeras kundvagnarna rätt per automatik. Och skulle man göra fel så påpekar någon vänligt hur det ska vara. Här är man inte direkt ensam vid kundvagnarna.

Färgglatt var det hos dig idag. Och visst piggar färgen upp.

Olga T sa...

Skrattade nu åt Dittes kommentar att kundvagnar placerar sig själva i Peking! Wow! Har läst alla andra kommentarer och har en del synpunkter. Som att den ensamme har nytta av FB. Tjaaa... Vet att det kan vara motsatsen också. Man kanske inte mår så bra av att sitta i din ensamhet och se vad alla andra hittar på och var de är. Att arbetet skulle typ tvinga dig att vara med i FB... Nej! Våga vägra ännu mer. Vi har så gott om informationskanaler ändå. Vad gäller färgerna i ditt inlägg är jag mycket nöjd! Gult och orange!! Mumma! En kundvagn har väl hamnat fel va?

Eva Trillian sa...

Gult och brandgult är väldigt påskigt och uppiggande :) Gillas!

Anni sa...

Och jag är stolt över att ha hållit på min integritet på Facebook sedan jag gick med. De har inte mycket info om mig alls, så visst kan man vara med utan att avslöja sig. Men de flesta är så naiva och inser inte vad de lämnar ut.

Brittisk ost tycker jag om, inte många som vet hur goda de brittiska ostarna är. Den cheddar svenskarna äter är ju ofta gjord av Arla ...

Husbilen-Ellen sa...

Jag gillar varma färger. För45 år sen var det inte ok med rosa och rött, men nu är det ok. Verkar som jag/vi vänjer oss varefter. Kombinationer ett år, är ute nästa. Varma färger gör mig gladare!