tisdag 6 mars 2018

Weekly photo challenge: Vecka 10 – ”Frukt”

Kan inte låta bli att än en gång ge Sanna en komplimang för valet av fototeman det här året. Idag är det till exempel ”frukt” som gäller, och då tar man sig ju till ”Frukt och Grönt” hos den lokala ICA. Man ser liksom på utbudet med helt andra ögon, och gud så mycket jag lärt mig idag om frukter som jag inte visste att de fanns. Helt suveränt! Å självklart delar jag med mig av mina nyvunna kunskaper till er:-) Då jag även hänger på Gärdsmygens färgglada ”projekt” den här veckan kunde temat frukt inte kommit mera lämpligt. Enjoy!


Lokaltidningen

Innan jag gav mig ut kollade jag innehållet i lokaltidningen som låg på hallgolvet. Där hittade jag frukt i ett helt annat sammanhang. Vilket flyt!

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera fruktiga bidrag hittar ni här.

PS: De färgglada pinnarna jag visade igår är ätpinnar för till exempel sushi. Används med fördel av barn;-) DS.

23 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Vad roligt med de där frukterna, vilken otrolig butik ni har som verkligen informerar, inte bara lassar upp ... Föredömligt! Hoppas det bär frukt också. :)

Olga T sa...

Spännande! Aldrig hört talas om Flygmango.Undrar om vi har sådant här i min lilla stad? Men min lilla stad fick ju utmärkelse av White Guide igår som årets matstad!! Så kanske man kan hitta en flygande mango här också ;) Inte heller hade jag hört talas om nadorcott eller citronplommon. Lärorikt!
SV: Visst såg jag mångder av bananer som växte på Madeira! Men jag tyckte allt att de växte på träd.

Paula sa...

Men oj, jag kände inte igen en enda frukt här! Det var värst...Nu är inte jag någon fruktoman, jag gillar grönsaker bättre, men nog är det otroligt så många sorter som finns ändå.Det väcker också lite andra tankar, ska man skeppa alla dessa exotiska frukter hit till oss tvärs över hela världen? Miljömässigt ingen höjdare.. Tack för alla fina bilder, clementiner och äpplen kan slänga sig i väggen.
Nu har jag lekt i redigeringsprogrammet, det var riktigt skoj!

nalta norrland sa...

Bara okänd frukt, kanske är fruktutbudet helt annorlunda i 08a land :)
Gillar bilderna.

Paula sa...

Nej nej nej jag är inte duktig på photoshop. Försökte lära mig det förmånga år sedan men min hjärna klarade inte av alla olika lager på lager man skulle använda. Jag redigerar bilder i pixlr.com, i deras expressapp, finns även som app.Hur lätt som hels...testa vet jag

Olga T sa...

Sv:Tack för info! Kul att fler blev inspirerade. Jodå Paula har jag besökt och hon mig. Är så fascinerad över hennes landskap och nyligen pratade vi om sparkar:)

Geddfish ♥ sa...

Jag är en fruktansvärt fruktad fruktoman, som gärna tar mig en fruktstund!
Genialt inlägg, med både färg och lockelse.
Fruktutbudet är naturligtvis bäst i varmare länder och på plats.
Ha det fint!

Ditte sa...

Tack för ett toppenbidrag på alla sätt. Färgglatt och med mycket matnyttigt. Citronplomman visst jag inte ens att de fanns, och heller inte kvitten äpple. Jag hade för mig att bara kvitten är en egen frukt som visserligen liknar ett äpple men inte är det. Vet att kvitten finns mycket o både Spanien och andra medelhavsländer och används mycket till mamelader. PÅ spanska heter kvutten "menbrillo" och den marmeladen serveras ofta till olika ostar. Jättespännanden med ett kvitten äpple. Undrar just hur de smakar. Får hitta ett och testa. Nadorcott har jag inte sett här alls men har smakat den i Spanien. Kul med provsmakning!
Flyg.mangon är också en ny bekantskap för mig. Ska även leta efter den-
Stort tack! Jättekul läsning och jättefina bilder. KLart uppiggande alltsammans.
Och sista frukten som ska skördas gillas också. lite annorlunda men säkert god den också. PÅ sitt sätt.

Helén sa...

Det var ett väldigt bra inlägg som jag lärt mig en massa nytt genom. Spännande med Flygmango och Nadorcott!! Misstänker att det inte är lika lätt att hitta dessa frukter i de fåtal med matbutiker vi har i norr men jag ska hålla utkik och se om jag kan hitta någon av frukterna i ditt inlägg och provsmaka.

Anki sa...

Härliga foton på färgglada och spännande frukter hos dig idag! Jag har aldrig hört talats om Flyg-mango, citronplommon eller Nadorcott-clementiner! Vilken bra affär du har som informerar och bjuder på smakprov! Är ändå lite frågande hur miljösmart det är med dessa långa transporter ... men det är ju en helt annan sak!

Ama de casa sa...

Det var väldigt många fruktiga nyheter för mig där - tack för det :-)

Härlig tolkning av veckans tema!

Anonym sa...

Bättre respons på frukttemat kan det väl knappast bli. Du har verkligen lyckats fånga det mesta och lite till. Vilken ICA-handlare du har. Måste vara ett rent nöje att handla i den affären. Mycket lärorikt. Rubriken om basketlaget blev ju pricken över i:et så att säga. Bra jobbat! Eva på https://seniorvinklat.com/

"LillaSyster" sa...

Här var det lärorikt! Massa nytt som jag inte hade en aning om och en frukter jag aldrig har hört talas om. Bloggandet berikar verkligen, på så många sätt! Tack för en alldeles underbar tolking! Ha en fin eftemiddag. Kram

Susanne sa...

Nu har även mina fruktkunskaper utökats ;)

Stare Ström sa...

Tack för trevlig info! Flygmango är kanske värt att testa. De andra är inte så mycket att ha i jämförelse med hur de smakar på plats.

Christian Lehmann Gisler sa...

Nä nu blev jag clementinsugen .... och DET tillhör inte vanligheterna kan jag säga! :)
Det här med färgglatt kontra vit eller ännu värre svart återkommer jag snart till i ett "nygammalt" blogginlägg! :)

Musikanta sa...

Stämmer precis det du säger om att man ser världen med andra ögon när man har ett fototema att fundera över. Dessutom kanske man lär sig en hel del nytt, som du skriver.
Ingrid

Steve sa...

Din lokala ICA-butik är föredömlig. Rena lärosätet för kunderna som får vidga sin kunskap om de varor de handlar.

KajsaLisa sa...

Får nog besöka din ICA affär, citronplommon låter spännande. Flygmango var ju också kul.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, her var det mye interessant informasjon! Fruktkunnskapen bare utvides og utvides, veldig nyttig!

Karin sa...

Citronplommon har jag aldrig hört talas om, låter spännnade.
Min dotter har ett citron äppleträd, och de är verkligen goda!
Kram Karin

Byblixtra sa...

Citronplommon var nytt för mig. Kul med ny kunskap om frukt men gissar att de sorterna inte kommer till Norrbotten. Men ska hålla utkik i butikerna.

Anni sa...

Din ICA är ett under av kunskap och sortiment. Jag har inte hört talas om någon av frukterna förut, jo mango såklart men inte i flygversionen.
Citronplommon lät väldigt, väldigt gott!