onsdag 6 december 2017

Veckans rubrik: Vecka 49 – ”Rikedom”

Då det är Anki - en mycket kär bloggkompis - som står för veckans rubriker den här månaden har jag bestämt mig att delta i hennes utmaning, förutsatt att jag kan komma på ett passande bidrag. Hennes temaval är nämligen aningen annorlunda, eller vad sägs om rikedom, utanför, kris och upplyst. Sista temat är enkelt, men resten blir en utmaning.

En slagning på rikedom i sysnonymer.se gav följande resultat:

förmögenhet, stora tillgångar, skatter, guld, penningar; mammon; riklighet, överflöd, ymnighet, myckenhet

Här kommer min tolkning. Enjoy!


De gamla enkronorsmynten som jag lämnade in på banken i en plastpåse för ett tag sedan kan knappast betecknas som en stor tillgång. De gjorde mig alltså inte förmögen heller, men de räckte till några restaurangbesök;-)


Äger man en lägenhet på Östermalm eller någon annanstans i centrala Stockholm för den delen sitter man absolut på en förmögenhet.


Täbys nya kommunhus kostade en förmögenhet, men det blev billigare än budgeterat. I stället för på 530 miljoner slutade notan på ”endast” 483 miljoner. Byggnaden är mycket omdiskuterad. Personligen tycker jag att den är ful och påminner om forna DDR. Därför väljer jag att visa er kommunhuset som spegling i Tibble kyrka i stället. Då blir det genast mycket finare;-)


Hos Anki hittar ni hennes bidrag till temat.

Mer information om vad som gäller för ”Veckans ”rubrik” hittar ni här.

PS. Stort, stort ONNEKSI OLKOON (GRATTIS) till Finland på Självständighetsdagen och 100-årsjubiléet!!! DS.

13 kommentarer:

Ama de casa sa...

En rolig utmaning som du klarade med den äran :-) Inte helt lätt, men då får man tänka lite utanför boxen, och det är du ju en fena på :-)

Jag fick en svensk krona av nya modellen av en kompis. Jösses... Liten och ynklig, ser ut som nåt av dom där skräpmynten bland eurocenten. Sen kan jag tycka att det borde ha blivit kostsamt för många ställen som hade automater och dylikt som var anpassade för enkronor.

Maria sa...

Rikedom för mig är just nu alla fantastiska människor jag har runt mig. Vänskap är en bra sak att vara rik på! Och några är ju sju så du måste ha haft en hel del kronor i den där påsen eller så hittar du billiga restauranger ;-)

nalta norrland sa...

Bra jobbat, tycker Du utfört uppdraget galant.

svar Självklart får J stryka å sätta upp gardiner när han nu vill ha julgardiner :) dessutom är han både händig och mångsysslare så det mesta kan han fixa... förutom matlagning ;-)

Paula i pörtet sa...

Hej, ett riktigt rik-ligt inlägg har du fått till, så många en-kronor! De nya mynten är ju värdelösa, har fortfarande inte klurat ut femmor, två o enkronorna...Jaja, rik på pengar blir jag aldrig, om jag inte vinner på lotto, det enda spelet jag deltar i. Men jag är mycket rik på erfarenhet!
Tack för att du visar ännu fulare byggnader än jag kan hitta hos mig!

Olga T sa...

Vilken svår rubrik! Men du tog dig an den bra. Vilken annorlunda kyrka!

Ditte sa...

Visst grattar vi Finland idag! Och en rikedom att de blev självständiga.

Kul att du är med i Ankis rubriker. Och vilken häftig premiär tolkning av temat du gjorde. Toppen. Ja, rikedom kan vara mycket det. Bilden där det ovackra kommunhuset speglar sig i Täby kyrka är magnifik.

nalta norrland sa...

svar Nix jag skrev inte att jag var utbränd - jag skrev att jag har problem att andas, djupandas, det jag skrev var att jag blir peppad av Tomas Gunnarsson och ett utdrag av vad jag läser om just andning.

Jag har under mina 20 år som kroniskt sjuk med värk och dåligt mående, självklart blir man stressad av att vara sjuk och behöva kämpa för att få hjälp... läkare, sjukskrivning, försäkringskassan etc haft problem att andas, det har gjort ont när jag djupandas pga värk, jag har haft svårt att slappna av pga värk och dåligt mående.

Tänk Dig att Du har skavsår och måste gå en viss sträcka, Du kan icke ta av skon och det gör ont, skaver, irriterar, men Du biter ihop å tar Dig framåt sakta men Du går... Du spänner Dig och Du försöker hitta ett sätt där skavsåret känns som minst... Är Du med?
Typ så har jag haft det mer eller mindre sedan januari -98,
så stressad ja, svårt att slappna av ja.

Visst jag mår bättre nu, det är härligt, men jag har ju inte blivit frisk... jag har en rädsla, en oro att det bara är "på låtsas" ren inbillning ;-)

Lång blev det... svårt att förstå kanske?
Men jag försökte i alla fall förklara ;-)

Nu ska jag gå ut med the dogs en kort kort sväng, minus 19 grader kallt, men de måste ju få gå på toa dem oxå ;-)

KajsaLisa sa...

Håller med, den var rätt ful :)
Justnu kommer jag inte åt min blogg, krångel med lösenordet, återkommer när det fungerar igen.

Anki sa...

Ååh så kul att du vill vara med just med mina rubriker! Tack för länkar och tack för ett intressant inlägg! Hm ... ganska många enkronor måste det ha varit om de räckte till ett par restaurangbesök :)
En ovanlig kyrka ... snygg spegling!

Steve sa...

Det är härligt att vara rik, även om det inte är på pengar.

Mias Mix sa...

Svåra teman men detta fixade du galant! Inte ofta det blir billigare än budget. Snyggt med speglingen, smart väl. Hoppas allt är bra med dig. Själv sitter jag på planet till Prag nu. Ha det gott! Kram

Femte året i Hjo sa...

En bostadsrätt i Sthlm sulle en ha, så en kunde sälja och flytta till Hjo. Med pengar på fickan. Eller i.
ONNEKSI OLKOON säger jag ock!

Anni sa...

Ett bygge som blev billigare än budgeterat? Kors i taket! Nästan så att de kan ta de sista pengarna och snygga till kåken lite ...