måndag 4 december 2017

Glad måndag

Veckan kunde inte ha börjat bättre. Okej då, det kunde ha varit plus- i stället för minusgrader, men man kan ju inte få allt här i livet;-)

Som sagt en perfekt start på denna vecka. Först en lyxig lunchdejt med favo kollegan Eva i Vasastan. Då vårt ”stamställe” hade måndagsstängt föreslog Eva Brasseriet Melanders vid Vasaparken. Är i vanliga fall inte så förtjust i Melanderskedjan, men idag drog vi två vinstlotter.

Lax och tonfisk?


Evas lax med bland annat grönkålschips och dillpotatis vid sidan om var en fröjd för både ögat och magen. Vet inte om man kan säga samma sak om mitt val som ser ut som tonfisk men är fläsklägg. Det serverades med rotmos i en separat minigryta som jag glömde fota. Hade inte ätit denna svenska klassiker på år och dag, så det valet ångrade jag absolut inte.

Sol hela dagen

Att sedan solen sken hela dagen och den här bocken vid Mörby Centrum visade klart och tydligt vad han tyckte om mig gjorde ju inte saken sämre direkt;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

20 kommentarer:

Marina sa...

En bock som förhoppningsvis blir mer långlivad än en annan känd julbock lite längre norrut som brukar ha svårt att klara sig till jul...

Ama de casa sa...

Nu kanske du slipper söka efter den där "Grön ko - Fläsklägg med rotmos". Förmodligen kommer den att ramla över dig nu när du äntligen har fått käka den gamla klassikern :-D

Härligt med sol - det hade vi också idag :-)

Stare Ström sa...

Verkar ha varit sol i hela landet! Rotmos har jag inte ätit på hur länge som helst. Det måste jag göra något åt! Ser läckert ut.
Och kul att se NK:s julskyltning.

Annette sa...

Ni äter så gott jämt (fläsklägg med rotmos ♥), jag saknar enkelheten att ta mig till stan när jag ser dina mat- och stadsbilder. Vi försökte förresten äta på platsen du och Anni rekommenderade när vi var på konserten i Sankt Görans kyrka, men de skulle stänga om tio minuter, så vi hittade ett sushiställe istället som också var riktigt bra.

Femte året i Hjo sa...

Ledsen, men jag skulle ha valt Evas rätt. Men men, fläsklägg och rotmos hade nog gått ner också. Rotmos är toppen, men ser inget på bilden.

Olga T sa...

Vände han bort huvudet?? Sicken en.
Ja, idag var det härligt väder! Bra för livsandarna. Maten ser ju så god ut så. Mmmm :)

Olga T sa...

Och, NK:s julskyltning var kul att du visade.Tyckte det var intressant att det finns en till som inte är Fanny och Alexander - fan.

Ditte sa...

Sicken glad ochb pigg måndag. Och sol dessutom! God mat, trevligt sällskap och Stockholm. Klart en blir glad. Att sedan se en julbock som är grön piggar upp yttergigare.
Jag ror bocksn blev lite blyg, Tror bara inte han är mediatränad.
För egen del har jag vilat mig "i form" och skrivit jobbrapport från heögens resa. Men det var roligt så jag faller in i den glada måndagen.

Geddfish ♥ sa...

Jag gillar båda rätterna, men kanske jag hade valt fläsklägg och rotmos, då jag inte lagar det så ofta nuförtiden. Lax och spenat mm, blir det desto oftare, älskar lax i alla former.
Snyggt och glatt upplagda rätter!
Bocken var också snygg, där den stod och funderade...

Susjos sa...

Ja, det var ju lite sol idag ja, solen sken in på våra väldigt smutsiga fönster! När jag sen väl åkte till Åkersberga så var det skymning...
Fläsklägg med rotmos var det längesedan jag åt, kanske fick man det i skolan?
Gillar det,men skulle nog valt laxen i alla fall, mums så gott det såg ut!
Å vilken snygg grön bock, upplyst och allt!
Ser ut som du verkligen hade en glad måndag!

nalta norrland sa...

Tyvärr ogillar jag Ditt matval ;-) jag föredrar Amas korv me mos å räkmacka :) rotmos kan absolut icke räknas som människoföda.
Yes jag tycker icke om...

Tur att smaken är olika :)

Har Ni skaffat Er en typ Gävle-Bock i 08a land :D Grön å grann :)

Susanne sa...

Får masa mig iväg dit någon lunch för det där såg smarrigt ut

Anki sa...

En riktigt glad måndag med både solsken och god mat! Rotmos med fläsklägg blir det här på torsdag om jag håller mig till veckans planering :)

Steve sa...

Tyvärr inga maträtter för mig frånsett rotmos och tonfisk då som jag gillar. Inte tillsammans dock.
Bocken såg i a f glad ut. Hoppas att han klarar sig bättre än Gävlebocken bara.

KajsaLisa sa...

Så jättegott ut, sen undrar jag vad man har för jultraditioner i Mörby, har den inte brunnit än :)

Monica sa...

VIP kund det var inte illa :-)
Rotmos och fläsklägg det är mums det.
Bocken en storfavorit här.
Ha det bra

Biggeros sa...

Det är en fröjd för ögat att se på ditt matinlägg. Jag gillar båda rätterna. Det var bata länge sedan jag åt Rotmos. Ja, förhoppningsvis blir inte denna bock bränd på bål. Han/ hon såg lite blygsam ut....

Eva Trillian sa...

Sol och god mat- verkligen inte illa!
Rotmos. Det var länge sedan. Tack för mattipset :)

Carita Liljendahl sa...

Mycket läckert upplagt!
Sol blir vi alltid glada åt.
Länkar till din blogg hos mig :-)

Anni sa...

Men fatta. Jag åt också rotmos och fläsklägg i måndags! Men på Chalmers Lindholmen! Det kommer nog i något inlägg när jag hinner. Gott var det i alla fall, väldigt väldigt gott!