söndag 24 december 2017

Skyltsöndag #137Det är Julafton idag, och i år råkar den sammanfalla med Skyltsöndagen. Alltså börjar jag med den här skylten som jag i och för sig visat förut men inte med samma ”budskap”.

God Jul till alla er mina fina och trogna läsare. Önskar er att ni får fira julen precis som ni känner för, varken ni föredrar att göra det ensamt eller i sällskap. Alla är vi olika.

Nu är det ju ändå Skyltsöndag och jag hoppas att några vill skylta trots att det är Julafton. Å här kommer min saliga blandning med en absolut höjdare i sista bilden. Enjoy!


Det är inte bara Odd Molly som har kört med ”dagens julkampanj” sedan första advent. Här är ett exempel. Det går som sagt riktigt dåligt för klädbranschen.


Täby Centrums ”Unexpected”-kampanj är som alltid riktigt fyndig. Å vet ni vad, jag följde den till punkt och pricka i år. Okej då, jag skippade julkapparna.


Då jag är inte speciellt julig av mig får den här rullande skyltkampanjen också vara med. Det måste ha inträffat innan vi var påtänkta;-) Kolla ni som är sportnördar;-)


Åsså veckans höjdare! Älskar den här skylten i bussen mot Odenplan. Så himla… upplysande och logiskt;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

14 kommentarer:

Steve sa...

En härligt salig blandning. England har aldrig vunnit EM i fotboll, däremot i ishockey.
Den sista skylten är obetalbar, men den första är trevligast.

Stare Ström sa...

Haha! Den sista skylten är precis så informativ som man vill ha! Helt underbar!
Ha en God Jul du också!

Klimakteriehäxan sa...

Försenat p g a förseningar. Ja den är svår att protestera mot! Julen kom i alla fall i tid. Tack för dina glada tillrop och ha en riktigt fin helg!

Ditte sa...

Tack för fyndig skyltning!
Flera leenden blev det här. Sista skylten är klockren! Och som du skriver "logisk".
Ja, varför laga en massa mat när det mesta finns att köpa. OM en inte just vill förstås. Vi gjorde "Herr Jansson" och köttbullar och sedan slog jag till på att göra äppelmos. Bara för att det var roligt.
Lax och sill inhandlades, liksom skinkan.Och det blev vår jullunch. Sent i kväll blir det hummer och champagne.

Ja, klädbranchen verkar behöva en paus. HUr mykcet behöver man? Hur mycket vill man ha?

Undrar om det stämmer att den som vet mest vinner mest.Dock verkar inte England vunnit något EM i fotboll däremot i hockey.

Önskar dig en fortsatt God Jul.

Anki sa...

En som vanligt helt suverän skyltning! Den snygga julhälsningen känns hjärtevarm och fin - läckert! Haha ... ja tänk att England vunnit hockey-VM - det kunde man inte tro.
Sista skylten är fantastisk - verkligen en upplysande skylt!
God fortsättning!

Ama de casa sa...

Odd Molly-skylten får mig att tänka på hur oerhört modemedveten jag är. En tjej på jobbet för många år sen hade på sig en tröja som det stod "Odd Molly" på med stora bokstäver. Jag frågade:
- Är du med i en klubb, eller?
Haha! Jag trodde det var en egenupptryckt tröja... Mig impar man inte så lätt på med att bära märkeskläder :-D

Den sista skylten är hur bra som helst! Säger ju allt, liksom :-) En gång mitt i pendeltågseländets åttiotal satt jag fast för miljonte gången på ett stillastående tåg, då en röst i högtalarna väldigt informativt låter meddela:
- Stoppet beror på stopp.
Haha! Sen blev vi omkörda av tåget som gick en halvtimme senare...

Tack för att du fortsätter med den härliga Skyltsöndagen och god fortsättning på julen!

Klimakteriehäxan sa...

Så här på juldagen har jag kompletterat med länken hit, du hade inte lagt ut nåt när jag publicerade strax efter midnatt - och i går hade jag, hör och häpna, inte datorn påslagen en endaste sekund!!!

Anita Malta sa...

Den finaste och mest värdefulla skylten är den första medan den sista är riktigt kul. Fast kanske inte kul för de som fick vänta.
Önskar dig en riktigt skön fortsatt julhelg!!

Susjos sa...

Tack för fina skyltar och varm kram till dig kära bloggkompis!
Sista skylten är underbar, och minsann tror jag att det är just buss 67 som går utanför här i Frösunda, som jag satt länge på mot Skansen i våras då jag skulle på Tyrol å Mamma Mia!
God fortsättning på julen!!!

Eva Trillian sa...

God Jul!
Önskar dig en fortsatt skön jul :)

Husbilen-Ellen sa...

Trafikinformationen var absolut en höjdare!

Åke sa...

Kul skyltning! Du är fantastisk 🤗 Nu ska vi se om detta går fram?

Mias Mix sa...

Haha den sista är suverän 😃 Och England är väl inte så vidare på hockey men tydligen bättre än i fotboll, vem kunde tro det!
Om vi hade firat julen som vi velat hade vi flytt iväg, bara min man och jag. Nu firade vi 15 Pers bara för barnens skull. Men framför allt sonen var jättenöjd och med tanke på förra julen är det det enda som betyder något. Har haft sån ångest för hur han ska ta julen men det gick så bra. Puuu nu kan jag pusta ut.
Önskar dig God fortsättning! Kram

christian sa...

Hahaha....England.... :) :) :) LOL