söndag 3 december 2017

Skyltsöndag #134Hade ju lovat att visa er NK:s julskyltning 2017 – en perfekt röd tråd till min Skyltsöndag alltså för en gångs skull:-) Bildernas kvalitet är minst sagt undermålig, men jag skyller på dåligt väder, massvis med folk (speciellt förskolebarn som passerade) samt att jag faktiskt gillar speglingarna av husen från andra sidan av Hamngatan;-) Om ni kollar här och här så ser ni att ”läget” är nästan oförändrat i området, och att jag koncentrerade mig i år på exakt samma ”objekt” som ifjol och 2015. Hahaha!

Fanny och Alexander
Årets julskyltning hos NK är inspirerad av de klassiska julscenerna från filmen Fanny och Alexander av filmskaparen Ingmar Bergman. Läs hela historien på NK:s hemsida här. När jag såg skyltningen förstod jag genast varför jag aldrig orkade med mera än femton minuter av filmen. Japp, jag försökte två gånger, men misslyckades båda gångerna. Hoppas dock att några av er, speciellt ni som inte bor i Stockholm njuter av utsmyckningen.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.
Alla skyltare hittar ni här.

PS. Såg att även Klimakteriehäxan har skyltat med NK:s juldekoration. Kolla gärna hos henne, då hon inte bara delvis bekräftar mina tankar utan för att hon lagt upp detaljbilder från skyltningen. DS.

15 kommentarer:

Anders W sa...

Oj, vad roligt med riktig julskyltning. Knappast vad jag upplevde i Visby! Tack för bilderna!!!

Eva Trillian sa...

Fanny och Alexander är en film jag minns med fasa ... vet inte om det är för att jag tyckte den var dålig eller för att vissa hemska scener etsat sig fast. Varför i hela friden valde de DEN av alla filmer som tema? Finkultur? Luktar FISförnämt - och lite otäckt!

Paula i pörtet sa...

Hej, alla år när jag jobbade på Nordea på Hamngatan hade jag första parkett när det var julskyltning. Himla kul tradition även om jag annars skyr julen. Vad tycker jag om årets skyltning. Tja, inte helt i min smak, ska det va så ska det va, kanske hade jag haft överdådigare, mer glitter åt folket. Framför allt mer åt barnen. Fast barn nuförtiden kanske gillar just denna stil, inte fåglarna vet jag. Men så trist att inte Stockholm har någon snö, fast det var väl rätt väntat. Bilden på familjen Trapp är från filmen så där kan du leta förgäves efter mig. Men jag var nog om inte minst så nästintill. Den yngsta hade en ganska stor roll medan vi där i mitten fick vara ganska anonyma...
Trevlig adventsafton, nu ska jag se på svenskamerikanerna

Geddfish ♥ sa...

Jättefin julskyltning!
Jag klickade tillbaka till dina andra NK skyltningar, och jodå, jag kommer ihåg dem.

Filmen om Fanny och Alexander, ja den såg jag en gång när jag var på kurs i Borås. Vi var några stycken, och ja, jag led.

Ha det fortsatt fint!

Ditte sa...

Tack för att jag kom med på denna julskyltning. Har i massor av år sett den, men misströstar om att det blir så i år.
Fanny och Alexander har jag sett och dessutom hela. Men jag behöver inte se om den...
Ska titta in till Klimakteriehäxan och se hennes julskyltning, men jag tcker du fick till det bra. Det är svårt med glas och belysning för det är lätt att det blänker.
Tittade på ett par av dina länkar och vi har vid ett par tilläfllen fångat "samma" skyltning. Nästan oundvikligt om man bor i huvudstaden.

Klimakteriehäxan sa...

På dina bilder tycker jag ändå att det ser riktigt fint ut ... jag var som jag skrev besviken och blev inte inspirerad att fota. Har nog lagt ut bilder på NK:s skyltfönster tjugo gånger eller nåt, ibland är de superfina! Som jag minns det var "Fanny och Alexander" en bra men väldigt lång film, med Jan Malmsjö i en vidrig roll ...

Susjos sa...

Jag tackar för NK:S julskyltning, då behöver jag inte åka in och se den! Helt oeky skyltning kan jag tycka, det behöver ju inte alltid vara supermycket glitter och fluff fluff om du förstår vad jag menar!
"Fanny och Alexander" har jag sett och minns den både som en fantastisk bra film , och med skräck,,,precis som Klimakterihäxan skriver... Jan Malmsjö i en hemsk roll!
Måste kolla in dina tidigare NK skyltningar!
Kram!

KajsaLisa sa...

Jag har inte hunnit kolla deras fönster än, snyggt att du fick till det nästan utan reflexer. Önskelistan i första bilden var kreativ.

nalta norrland sa...

Förr i världen ;-) då var jag alltid hos min 08a syster när det var dags för NKs julskyltning, YES jag tyckte då det var otroligt fint och annorlunda.

Jag vet inte om det blivit sämre nu eller om jag blivit för gammal ;-) eller kanske det är svårt att känna atmosfären då jag ser Dina bilder, kanske hade det varit helt annat om jag stått där utanför...

Men jag gillar att NKs fortsätter traditionen :)

svar Jo Du med barn i huset finns liksom inget alternativ, det ska pyntas, vara tomtar och gran, typ bara å gilla läget ;-)
Jag med värsta julångesten vill ju helst icke förstöra Elins glädje över jul. Det räcker ju att jag mår skit när det börjar dra ihop sig mot julafton.

Monica sa...

Inte mycket till julfirande här heller sedan mammorna
är borta Jacobs helt och min mentalt, ungar och barnbarn
har spridits för vinden så det blir bara lite skinka, sylta
och annat godis.
Bockarna vill jag ha på framsidan här så fina tycker jag även
en bekymrad nalle kan jag förbarma mej över.
Har inte sett så mycket av julskyltningen men morgonrundan
lyses upp av grannars julbelysningar, riktigt mysigt i mörkret.
Hur funkar digitalsystemet i parkeringshuset i Täby, här är det
bara problem man blir inte utloggad när man åker ut och folk får räkningar på hundratals kronor fast dom inte stått där.
Vi har slutat handla i centrum man ska inte behöva ha en massa problem och sitta i telefon halva dagen för att tala om att bilen inte står kvar :-( :-(
Ha det bra

Anki sa...

Tack för en härlig julskyltning ... riktigt snygg tycker jag!
Fanny och Alexander har jag faktiskt sett och jag såg hela och vad jag minns så gillade jag den :)

Ama de casa sa...

Det är väl lika bra att erkänna direkt... Jag har inte heller sett Fanny och Alexander. Börjat ja, men aldrig orkat se mer än starten. Måste säga att han Bergman aldrig har impat på mig. Jag ser det mer som hyllningarna är mer som "Kejsarens nya kläder". Är man finkulturell så måste man nog gilla honom ;-)
Men smaken är bekant som baken. Och det är väl tur att inte alla tycker lika, för det skulle bli trist :-)

Din skyltning gillar jag dock - kul att få se NK's berömda julfönster även i år :-)

Annette sa...

Jag såg faktiskt julskyltningen hos NK när vi var i stan, men vi var tvungna att rusa förbi för att hinna till kyrkan. Jag har blandade minnen från filmen Fanny & Alexander. Många egoister och hemska människor i den, men också många jag tyckte om. Skyltningen var sådär tycker jag, jag gillar inte figurer som ser ut som de är gjorda av vaddkulor. Men bra foton! Snitsigt att få till foton utan blänk eller reflektioner i glaset som gör att man inte ser vad som är innanför fönstren.

Carita Liljendahl sa...

Bland de bästa och vackraste skyltningarna jag sett på LÄNGE!
Underbart, särskilt med de flygande notpapperen.

Anni sa...

Fanny och Alexander är en fantastisk film, jag har sett både den långa och den korta versionen samt Dramatens uppsättning. Om du inte orkat mer än femton minuter har du inte sett hur den överdådiga glädjefyllda julen övergår till det fasansfulla tyranneriet. Åh, den är så stark och så otäck!
Julskyltningen ska jag se, när jag hinner förbi.