måndag 11 december 2017

Glad måndag

Som ni ser har jag varit väldigt noggrann med att göra alla mina läsare glada idag. Bilderna är valda med omsorg och borde passa alla mina läsares olika smaker och preferenser. Tycker jag lyckades faktiskt riktigt bra om jag får säga så själv;-) Enjoy!


Då jag har några läsare som gillar handarbeten så tänkte jag att dessa sockor kunde vara en inspirationskälla. Speciellt ett par gjorde åtminstone mig glad, de grönvita paret – Hammarbys färger ni vet;-)


Även om jag själv ogillar snö och is intensivt så vet jag att många av er därute i blogglandia vill ha en vit jul/vinter. Varsågoda! Fem centimeter nysnö på vår innergård. Det lär bara vara början om man får tro SMHI. Jag väljer att ignorera prognosen tills vidare;-)


Vid Akademibokhandeln i Täby Centrum upptäckte jag de här två kvinnorna. Hade inte den blekaste vem de var, tills jag såg skyltarna som berättade att det var Viveca Sten som signerade boken ”Iskalla ögonblick: tio skärgårdsberättelser” och hennes dotter Camilla som gjorde reklam för sin senaste bok ”Sjörök”. Har läst nästan alla böcker av Viveca, men hade aldrig känt igen henne från bokomslagen. Blev faktiskt glad att se henne irl och inte photoshoppad. Varför hon har tre punkter på näsan vet jag inte heller - måste vara skuggor från belysningen;-)


Sist och helt klart bäst i det här bidraget till ”Glad måndag” är den här seabass, som jag som vanligt hittade hos den lokala ICA. Alltså ärligt nu – när såg ni en fisk senast som sjunger för full hals och genrepar inför onsdagens Luciatåg;-)


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

16 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Sveriges färger, AIK:s också... fy-fy :-)
Och Hammarbys - yes!

Ditte sa...

Tack för toppenbilder som glädjer och piggar upp. Vad gäller sockarna så borde jag ju vurma för de grön-vita. Och jag gör det, men inte enbart direkt för "Bajens skull". Färgerna var/är fina.
Själv kan jag inte sticka, men har fått fina handstickade sockor av elever, deras föräldrar och vänner. Dock inga i grönt och vitt.
Snön är fin men jag kan avvara den. I Stockholm brukar det bara bli moddigt och brunt. Men i Täby kansk eden håller sig vit.

Kul att du träffade på Viveca Steen och hennes böcker läser jag gärna.

Bilden på den sjungande fisken är urläcker! Kanske kan du spela in sången nästa gång du hör den. Men minen på fisken är obetalbar även om just sången inte når mina öron.

Ama de casa sa...

Tack för alla härliga bilder! :-)

Haha! Mig lurar du inte! Klart att det var dom rosa sockarna som du gillade bäst :-) Härligt färgglada var dom allihopa.

Snön såg himla fin ut! Men jag nöjer mig med att titta på bilder av den, vill inte gärna ha den här hos mig...

Dom där tre punkterna på Vivecas näsa har du säkert photoshoppat dit själv - erkänn! :-D

Haha! Älskar din humor! Fast jag tror nog att den där firren sjunger "Till haaa-a-a-avs, ti-ill havs" och längtar tillbaks...

KajsaLisa sa...

Din innergård känns lite deprimerande, men strumporna var glada. Nu har jag nästan fått igång bloggen.

Maria sa...

Han sjunger nog O heeeeeelga naaaaatt med sin bästa baryton :-)
Och sockorna hade jag kunnat tänka mig att få i mina mjuka klappar. Om jag får några vill säga ;-)

nalta norrland sa...

Fiskar som sjunger... jo men det har jag hört förr ;-)
På lokala korvmojjen så har de en plastfisk på väggen å ifall man trycker på en knapp så sjunger fisken :)

Så där lite snö... har hört att 08a land ska få mycket snö i morgon ;-)

Sockar på rad, helt osökt kom jag att fundera på om Du kan sticka?
Jag kan... jag har bevisat det, sedan never in my life, stickning är inte min grej.

Glad måndag... Jo men visst :) en helt okey dag.

Geddfish ♥ sa...

Ett obetalbart inlägg, eller vad ska jag säga, mina mungipor behövde inga gummiband för att åka i höjden!
Däremot bad körledaren oss att se lite gladare ut, när vi övade svåra stämmor, haha och sjöng om barnens tindrande ögon inför tomten...
Fisken, asså. Han sjunger ju heeelt klart Oh helga natt!

Steve sa...

Håller med dig, fisken som ger hals tar priset. Kan det vara "Till havs", den sjunger? Längtar nog tillbaka till sitt rätta element.

Susjos sa...

Färgglada sockor är kul denna gråa vinterdag! Men att handarbeta, det är inte min grej!
Jag är ju ingen snöfantast, men nog lyser det vita upp lite den mörka årstiden!
Cool bild på fiskarna! Hehe!

Anki sa...

Färgglada sockor och sångglada firrar - vilken himla glad måndag! En glad måndag på alla sätt och vis har nu övergått till en förhoppningsvis glad tisdag!

Eva Trillian sa...

Riktiga, handstickade sockor, det är svårt att slå som omsorgsfull julklapp :)
Författarna är mig okända :) vilket inte förvånar mig ;) de är ju svenska ;) kanske skulle bättre mig på det planet.

Stare Ström sa...

Vilket bra luciatåg! Kanske kan kombineras med sockorna?

svar: Ja, vad i all världen gör man med hallon redan färdigfrusna på kvisten?! Idag snöar det också. Och töar.

Annette sa...

Jag är ganska glad för snön, men inte att behöva köra bil i det här väglaget. Apropå Viveca och Camilla så är Camilla Vivecas dotter, bara en liten parentes. Och de har tillsammans skrivit Djupgraven och Sjörök, den bok jag skrev om nyligen i bloggen och som är för barn/ungdomar. Jag skall förresten snart skriva om det fenomenet, att vuxna läser ungdomsböcker, så tack igen för kommentaren hos mig om att låta våra tjejer läsa de böckerna, den kommentaren gav mig ett uppslag om ett blogginlägg :)

Husbilen-Ellen sa...

Visst blir man glad av de färgglada sockorna och att snön är i Stockholm och inte här. Sjungande fisken var absolut en bra avslutning på temat glad måndag.

Anni sa...

Själv såg jag förstås direkt djurgårdsstrumporna!

Anders W sa...

Vilket värmande collage ;-)