torsdag 7 december 2017

Fantasieggande


Ni vet ju vid det här laget att jag har en väldigt välutvecklad (och konstig) fantasi. Just därför vill jag gärna bjuda er på tre bilder jag tog igår och en bonusbild från idag. Den sistnämnda kräver dock ingen fantasi;-)

Vilken idé
Ja, vem skulle komma på idén att ta närbilder på och av ett övergångsställe om inte jag. När jag såg mönstren på de vita ”remsorna” visste jag att där fanns mycket att ”hämta” i form av äkta gatukonst. Och jag hade rätt. Kolla bilderna och låt fantasin flöda. Personligen tycker jag att där finns hur mycket läckert som helst att upptäcka.

Bonusbild

Kan inte låta bli att visa upp den här bonusbilden tagen idag hos min lokala ICA. Leveranser av fisk med mera sker på torsdagar, så jag brukar kolla läget just då. När den entusiastiska killen bakom disken fick syn på mig utbrast han:

- Kolla! Vi har fått in riktig bläckfisk från västra Atlanten idag. Den är mycket större än den vanliga som du brukar köpa. Du måste bara testa den här!

Klart jag nappade. Den ligger och kokar i saltvatten just nu:-)

12 kommentarer:

Ama de casa sa...

Haha! Ja, det ska vara en bloggare till att gå i närkontakt med övergångsställen (och andra lustifikationer) på gatan utan att ha ramlat eller så :-D Känner igen beteendet från mig själv :-)

Så det blir Benny Bläckis ikväll - gott!

Geddfish ♥ sa...

Oj. Jag gillar bläckfisk, men här såg jag alla löständerna ;) ja, mina associationer till bilden, men det blir säkert gott i din gryta.

Sen får jag beundra din tid till att studera övergångsställena. Jag var nog lite stressad på dem, trots duktig guide. Min blick gick i höjden med kameran.

Jag är så nöjd över besöket, får nog göra om´et innan jag glömmer bort hur man gör.

Anita Malta sa...

Hahaa.. du är helt underbar! Jodå, jag tittar och tittar på dina fantasieggande bilder och kommer att tänka på arkeologi!!! Vad kan man utläsa från detta men jag blir inte klok på vad jag ser utan snarare lite vimmelkantig. Tror jag ser avtrycket av en sko eller fler. HAhaa.. inte från forntiden iallafall :-D

Hoppas Bläckisen blev god! Älskar bläckfisk och det mesta som finns i havet, bland fisk och skaldjur alltså, korallerna och sjögräset låter jag bli ;-) Fast jag blev lite nyfiken på den entusiastiska killen bakom disken, hade inte han också passat bra på bild :-)

Sorry för dåligt gensvar, har inget i försvar men jag är usel på att kommentera medan du tar dig tid att skriva något postivt till alla mina inlägg, och det under flera års tid!!! Du är bäst och jag ska skärpa mig. Fanny tar tid men inte all min tid. Kram bästa bloggvännen! ❤❤

Ditte sa...

Vilka häftiga bilder du tagit på övergångsstället. Toppen! Jag hade aldrig gissat det. Har tittat länge och fantasin har snurrat runt. Vilken struktur och vilka mönster. Hade gärna sett dessa på en canvastavla hemma hos oss. I alla fall en av dem. Oklart vilken.

Och en eloge till din lokala ICA handlare som påkallar uppmärksamheten när det gäller en ny bläckfisk som kommit in. Kul att du testade och hoppa spå ett utlåtande. Gillar ju bläckfisk...

Susjos sa...

Va? Är det övergångsställets vita streck du fotat? Wow, så mycket mönster det fanns där! Såg också tänder som Gerd associerade bläckfisken till vid den första anblicken, hoppas den var god!

Anki sa...

Haha ... det finns bara en BP ... vem annars skulle fota de vita strecken på övergångsstället? Här kan man nog titta hur länge som helst och upptäcka nya detaljer hela tiden - skoavtryck, stjärnor, trilobiter, olika insekter och minsann även en segelbåt :)
Bläckfisk har jag aldrig ätit och vet inte om jag vill heller - snyggt porträtt blev det i alla fall!
Svar: Kroppkakor gillar vi både Lasse och jag och Lasse brukar göra något som kallas "potatisklimp" - en lokal variant där man kokar palten för sig och steker fläsket bredvid. Jag vet inte om den heter något annat någon annanstans, men hur som helst så äts likadant som vanliga kroppkakor - väldigt gott!

Steve sa...

Ett riktigt BP-inlägg vill jag påstå.
T o m mera än hur mycket som helst hade det där övergångsstället att erbjuda.
Hur påverkas man av att äta en så grym bläckfisk?

nalta norrland sa...

Dubbla poäng i bästa bild denna vecka :)
Gillar verkligen Din gatukonst *tummen upp*

Den där bläckfisken... nää huvva ;-) *kattmat möjligtvis*

Monica sa...

Ja nog är det fantasieggande alltid, lite ljusare bakgrund
så kunde jag tänka mej att tapetsera med mönstret:-)
Fisk är inget jag springer benen av mej efter, torsk
är nog det enda som slinker ner.
Rikedom, ja du på pappret är man ju mångmiljonär men
verkligheten ser ju hel annorlunda ut.
Livet med gubbe och hundar är för mej mer värt än all
världslig rikedom.
Ha en skön andra advent:-)

Olga T sa...

Fantasi är bra!! Det blev härliga bilder, men sista bilden är bäst fast jag egentligen tycker det är lite äckligt.....kanske därför jag gillar den..?
Hoppas det blev gott!

Anni sa...

Vilken trevlig ICA-handlare du har som gör dig uppmärksam på bläckfisken! Personlig service är bra grejer!

Anders W sa...

Kul idé! Vilka mönster.