måndag 18 december 2017

Glad måndag

Som de flesta av er vet var jag på vift i lördags och det var på Stjärnjul i Filadelfiakyrkan jag hamnade. Evenemanget firade förresten 25 år i år. Ganska så imponerande måste jag säga.

Gästartisterna Emmi Christensson, Nisse Landgren, Jörgen Mörnbäck och Lester Rector hade jag (som vanligt) inte hört talas om, men jag är säker på att flera av mina läsare vet vem de är.

Stjärnjulkören
Anledningen att jag besöker showen nästan varje år är såklart favo kollegan Yvonne som sjunger i Rönninge Show Chorus. Precis som tidigare år uppträdde kören med egna låtar, men även tillsammans med Entertainmen. Kan försäkra er om att det var en otroligt mäktig show med drygt 200 sångare. Här kommer några bilder som kvalitetsmässigt inte är något att hänga i julgranen (det var väl fyndigt eller hur!!?), men jag tycker att de definitivt platsar som bidrag till ”Glad måndag”. Enjoy!


Rönninge Show Chorus och Entertainmen med Emmi Christensson.


Konstigt nog blev den här inzoomade bilden den bästa av alla kort jag tog. Å det var lika bra det, då jag försökte fånga favo kollegan Yvonne, vilket jag lyckades med:-)


Nytt för i år - en "snökanon". Riktigt läckert!


La Grande Finale med konfettiregn. Det var otroligt mäktigt.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

18 kommentarer:

Paula i pörtet sa...

Hej, vilken maffig kör! Måste ha låtit fantastiskt! Nisse Landgren är den jag känner igen, han spelar trumpet som min far gjorde. Därför har jag lite koll just på trumpetister.
Då har vi fått vår dos av julmusik båda två, i alla fall jag, nu blir det inga fler Bjällerklang....

Marina sa...

Det är alltid vackert och stämningsfullt med julkonserter. Emmi Christenssom och Lester Rector har jag inte hört talas om tidigare, de andra två vet jag vilka de är.

Emma, Sol som sol? sa...

Jag vet vem Nisse Landgren är men jag känner igen honom på trombon, inte på trumpet. Men det ena utesluter nog inte det andra. Och Mörnbäck var en riktig lustigkurre, är det väl än.

Det måste ha varit en mäktig föreställning! Och vem är favvokollegan där på bilden?!

Ama de casa sa...

Jag undrar också vem av dom där som är Yvonne?

Nisse Landgren med sin fina, röda trombon! Och Jörgen Mörnbäck är ju jätteduktig på att imitera. Dom andra vet jag inte alls vilka dom är...

Vilken trevlig kväll - den blev ju kanon, med snökanon och allt. Kanske sjöng dom i kanon också? ;-)

Femte året i Hjo sa...

Nisse Landgren och Jörgen Mörnbäck känner jag till. Läcker bild på nya snökanonen!

Ditte sa...

Vilken härlig och inspirerande kväll!
Tack för fina bilder!
Kändes lite som om jag var med. Har varit på plats och sett "Stjärnjul" under några år. Alltid uppiggande.
Och vilken avslutning! Toppen!

nalta norrland sa...

Emmi Christensson har sjungit nationalsången inför landskampen mellan Sverige och Island på Råsunda.

Nu fuskade jag å googlade henne då jag icke visste vem hon var.

Nisse Landgren & Jörgen Mörnbäck är dem jag vet vilka de är.

Så läckert med snökanon.

svar Vete sjutton om jag skulle påstå att norrlänningar borde få framföra 4hjulingar å snöskoter på gator å allmänna vägar... men det händer ;-) ibland är det så att om det ska drickas alkohol låter dem bilen stå å kör skoter/4hjuling i stället ;-)Mias Mix sa...

Åh vad häftigt med så många sångare! Förstår att du gillade det! Ännu roligare när någon man känner är med. Hur har det gått med pepparkaksdegen? :) Tror nog att du ätit den istället för att baka :) Kul att läsa positivt om Post Nord för en gångs skull.
Ja Prag var riktigt mysigt. Kan varmt rekommendera.

Olga T sa...

Emmi är från Falkenberg! :) Den enda jag inte visste vem det var är Lester Rector vet jag inget om. Vilka bilder du tagit!! Inomhus som är så svårt.

Geddfish ♥ sa...

Åh, vad roligt, att se bilder från Filadelfia, just för att min mamma var medlem där, då hon jobbade och bodde i Stockholm.
Jag vet, du har skrivit om detta förut och jag undrar också vem av flickorna som är Yvonne.
Pampigt, värre, strålande show! Mäktigt! Och jag känner till Landgren och Mörnbäck.

Så är det då läge för min lilla kör i morgon med Elvis. Och så Musik i vinterkväll i 5 jan och 19 åker vi till konserthuset i Sthlm för Sjung gospel, fick just materialet dit. Me like.

KajsaLisa sa...

Lester Rector har jag också missat. Inte min typ av musik men du fick till jättefina konsertbilder. Snön blev fantastisk sen gillar jag andra bilden eftersom den visar bredden på dom som sjunger i kör. Allt från unga tuppkamstjejer till vanliga tanter. Min konsertbild jag lade ut i kväll var mer dirty.
Tack för hjälpen med dina kommentarer på min blogg, nu fungerar det någorlunda.

Anki sa...

Häftiga bilder från en häftig föreställning! Riktigt snygga dessutom! Har försökt gissa mig till vem favvokollegan är, men inte lyckats :)

Geddfish ♥ sa...

Tack för uppmärksamheten vad betr Ulla Maria! Tack vare dig BP, har jag redan upptäckt att bloggen går att kommentera igen. Men jag har följt henne både på Instagram och i Facebook, så hon är med mig i målar- och diktarsvängen, duktiga kvinnan.

Tack för förklaring men kan inte urskilja din kompis ändå :D

/Gerd

Steve sa...

Det var en rejäl juldos du fick dig till livs.

Ulla Maria sa...

Tycker att bilderna fångar stämningen väl. Visst är det mäktigt med körsång och har av sjungande vänner hört att det också är synnerligen häftigt att delta tonmässigt i det hela. Tyvärr är min egen sångröst alltför skral så jag håller till godo med att lyssna.

Det var Brooklyn NY. Fick chans att vara med på en mässa över där och det kunde jag ju inte missa.

Annette sa...

Körsång och dessutom i en så fin miljö med stämningsfulla effekter måste ha varit en häftig upplevelse! Fina bilder! Perfekta till Glad måndag :)

Husbilen-Ellen sa...

Ett glatt och glittrigt inlägg!

Anders W sa...

Fina bilder och kollegan såg jag direkt. Kanske ett ljusklipp nästa år!!!