fredag 29 december 2017

Två sena ”julklappar”
Julkort från Ruth i Virginia
Igår damp det ned ett sent julkort från Virginia, USA. Avsändare härliga Ruth. Å då Ruth fullt förståeligt har fått för sig att maken och jag är lite av ”foodies” innehöll kuvertet även en artikel publicerad i Washington Post. Reportaget handlar om ”Hot cuisines in the land of ice and snow”. Det är alltid så himla roligt att läsa vad utlänningar tycker om det svenska restaurang- och matutbudet. Skrattade gott då skribenten rekommenderade att våra världsberömda köttbullar helst bör intas hos IKEA. Tusen tack Ruth! Hoppas du också fick mitt kort.

Gratis ny mobil

Den julklappen var egentligen inte sen, då den hamnade hos PostNords utlämningsställe på Hemköp redan den 23 december. Men med tanke på de 50 personerna som stod i kö för att hämta ut sina julklappar så hämtade vi det lilla paketet först igår.

Comviq
Måste ge Comviq en stor eloge! Inte bara att deras kundtjänst i stort sett aldrig har väntetid, nej, de är kunniga och trevliga också. När maken hade problem med en obetald faktura som löste sig, frågade killen om maken även nästa år ville ha ett fast abonnemang (195 kronor/månad) hos Comviq. Jo då, det ville han. – Bra, då skickar jag en Samsung Galaxy till dig som tack, sa killen. WOW liksom.

iPhone vs. Android
Nu är ingen av oss van vid Androider. Imorgon ska vi därför gå till den lokala Samsung butiken och låta dom göra ”jobbet”. Men vi lyckades i alla fall ladda den.

PS. Tusen tack för alla era svar igår! Nu fick jag ju själv leta fram dessa emojis i blogspot. Kan lugnt säga att jag inte kommer att använda dom. Det är minst tre extra arbetsmoment för att få dit en enda av dessa figurer. Så ni får även i framtiden stå ut med mina teckensmileys;-) DS.

14 kommentarer:

Ama de casa sa...

Vilket härligt kort från fina Ruth! :-) Hon kan verkligen hitta passande artiklar också - en god människokännedom kan man lugnt säga :-)

Jag har en Samsung av nåt slag, och är mycket nöjd med den. Anders hotar med att vi ska byta (han tycker vi ska ha samma, så han enklare kan hålla koll på dom - det gör ju inte jag ;-) ). Men som vanligt är jag nöjd med den jag har. Vad det nu är för nån :-D

Ha en fin kväll!

Anonym sa...

Kortet tog verkligen sin tid att komma fram.
Glad att du gillar´t! Ditt kort är fortfarande frånvarande,
men jag har inte kollat brevlådan än.

Gott Nytt År !!! Ruth i Virgnia

nalta norrland sa...

Såg att Ruth icke fått sitt julkort än, men i hennes fall kan vi ju icke skylla på Postnord ;-)

Fick hem en julklapp - till min mor, en förstoring - i onsdags så den fick mamma då, idag kom en julklapp till C som hon troligtvis får i morgon om vi nu träffas...

Googlade Du på Nalta eller?

En ny å typ gratis mobil var ju inte dåligt :)

Köttbullar på IKEA... never in my life, jag vill icke äta korv där heller, jag nöjer mig med kaffe :)

Geddfish ♥ sa...

Härligt att få oväntade julklappar!
Skoj att få julkort från Ruth! Hon är härlig.
Och en Samsung mobil, inte fy skam. Jag är inne på min fjärde Samsung Galaxy S nu, de varar ju typ två år. Jag har aldrig haft en iPhone, så jag kan inte jämföra.
Jag visste att jag skulle få en från Tyskland, men med tanke på den korta tiden till avsändning, så kom den ju inte innan jul.
Ha det nu så gott!

Carita Liljendahl sa...

Ett sådant underbart kort!

Ditte sa...

God sen kväll!
Jag vill gärna ha dina teckensmileys och gillar dem. Jag vet ju inte hur jag får fram dem på min Mac så därför använder jag dem inte. Däremot kan de då och då få vara med på "Ajfånen" i meddelanden. (Bloggar aldrig från telefonen.)

Kul att du tar med julkoretet från Ruth. Jag har mitt med imorgon. Men de är olika. Hon är verkligen omtänksam.

Kul med en ny mobil- grattis. Ohc fint att titta in till Samsung på kurs. För det är lite olika mellan Android och "Ajfånen".

Paula i pörtet sa...

Android kontra Iphone, ingen aning vad som är bättre, har provat bägge och inte gillat någon! Nu köpte ju jag en penschisphone, doro, o har börjat trivas riktigt bra med den. Det enda jag undrat över nu är varför den blir så het när jag pratar i telefon!! Efter en kort stund är jag tvungen att avsluta samtal innan jag blir brännskadad på örat! EFter konsultation har jag fått reda på att det inte ska bli varmt i luren så nu måste vi efter helgerna göra ett byte, suck. Och så ska allt åter in i mobilen..,.för femtielfte gången. Jag tror att jag jämt får måndagsexemplar av alla tekniska prylar eller så har jag magiska fingrar som sabbar allt elektriskt.,...
Lycka till med androiden

Susjos sa...

Så fint av Ruth att skicka julkort, och ett tidningsurklipp! Android skulle
jag också behöva gå kurs i om jag bytte. Jag är min Iphone trogen! ;-)

Monica sa...

Att gå upp tidigt ger fördelar ser jag inga
köer på utlämningsstället på ICA:-)
Hänger inte med i denna hysteriskt digitala
utveckling bara att köra en sprillans ny bil
är ett äventyr och frågan är behöver man allt
detta som man plockar i dom och som kostar dyrt.
Nej det är Ebba.
Ha det bra

Anki sa...

Så härlig julhälsning du fick från Ruth!
Grattis till gratis mobil - gratis är gott så att säga. Min förra telefon var en Samsung och jag tycker den var jättebra, tills den slutade att ta emot laddning. Min nuvarande är en Iphone - ärvd av yngste sonen som bytte till en nyare - och den är också bra :)

Steve sa...

Vilken härlig julhälsning från Ruth i Virginia.
Beröm till Comviq. Det är så man vill bli bemött som kund.

Marina sa...

Så är det, Ikeas köttbullar går inte av för hackor minsann ;)
Gott Nytt År!

Eva Trillian sa...

:) Trevligt med vanlig post (när PostNord behagar dela ut den) vare sig det är från Amerikat eller Comviq ;)

Anders W sa...

Oj, ett paradigmskifte. Hoppas det blir bra.