fredag 22 december 2017

Från 10 till 10


Två dagar i rad med en glad sol på himlen - WOW!!! Resterande röda solar får ni på köpet. Lite extra D-vitamin just till er:-)Trots rea-erbjudanden gapade de flesta kläd- och skoaffärer tomma. Stackars personal.


Ett riktigt julkort från bloggkompisen i norr - Åke:-)

Det är fredag och den dagen infaller 52 gånger varje år. Men idag skiljde den sig en aning från de flesta fredagar. Hela stor-Stockholm verkade ha tagit ledigt och befolkningen i Norrort hade tagit sig till Täby Centrum. Kring klockan 13:00 hade jag tänkt besöka mitt lokala centrum, inte för att köpa sista minuten julklappar utan för att införskaffa flytande föda. Mötte grannen i dörren och hon sa att det var hysteriskt i gallerian, samt att alla vägar dit var igenkorkade. Så jag vände på klacken.

Ett nytt försök klockan 16:30
Nu gick det betydligt bättre. Affärerna i Täby Centrum har hela den här veckan (även imorgon) haft utökade öppettider från klockan 10:00 till 22:00. Tycker otroligt synd om butikspersonalen, speciellt i butiker som gapar tomma trots rea-erbjudanden. Skänker även en varm tanke till personalen på caféerna, för inte fikar man väl efter klockan 18:00. Det enda företaget som stängde dörren som vanligt klockan 20:00 var Systembolaget. Ja, vad säger man.

Julkort
Posten brukar komma vid klockan 13:30 i vanliga fall alltså. Den senaste veckan fick vi vår post mellan klockan 16:00 och 18:00. Helt okej. Å idag fick jag/vi vårt sjunde riktiga pappersjulkort. Tusen tack Åke:-)

PS. Bilderna jag lägger upp är i högsta grad relevanta för inlägget;-) DS.

13 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Denna dag var jag bara ute för att plocka ut pengar som julgåvor till barnbarnen.
Men, jag såg igår. Helt rätt. Affärerna är helt hysteriska med sina rea och sale och mycket gapar tomt på folk. Man blir övermättad liksom. Vart tog mellandagsrean vägen?
God Jul nu, Bea och din make, nya tag efter jul. Eller det kanske ploppar upp nån skylt, vem vet.

nalta norrland sa...

Tillräckligt hysteriskt här å då har vi ju typ bara ICA, COOP, OKQ8 samt blomsteraffär... oooups glömde "Bolaget" ;-) här har folk trängts å handlat så man tror affärerna stänger minst fram till nyårsafton.

Sol... härligt.

Redan rea, trist för dem som köpt dyra klappar nu som kostar hälften så mycket.

Ditte sa...

Jag läser och inser att vi har det väldigt bra här bland våra palmer, sol och idag +20 grader. Igen stress (ja, jag stressar inte hemma heller...) och obefintliga köer. Och speciella butiker behöver inte besökas för de mer flytande tillbehören.
Och varför denna hysteri? Julen infaller ju varje år vid samma datum.

Trist för butikerna med jag tror att många blivit varse om detta med att man kanske inte köper bara för köpandets skull i sig.

Skönt att det mest hysteriska lugnade ner sig.

Vad gälle rposten får en väl vara glad att saker ens kommer fram. Kul med julkort från Åke.
(Hörde att vi hemma had eett antal pappersjulkort så jag har lite läsning när vi så småningom kommer hem.)

Visst är bilderna relevanta för inlägget! I högsta grad.

Olga T sa...

Blå himmel och ljus! Så härligt! Vilket kul julkort Åke skickat dig. Jag slutade skicka julkort för ca 5 år sedan. Fortfarande droppar det in en del till mig ändå.

Susjos sa...

Tack för dagens d-vitamin kick! Kan behövas, jag hann inte ut på hela dagen, köket tog nästan musten ur mej, men nu tar jag igen mej med råge i soffan med ett glas rött!
Maken däremot var ut idag, stackarn, han fick en lista med sig vad som skulle inhandlas, och även ett paket skulle hämtas. Han vände med bilen när han såg att det var kö för att komma in i garaget på MoS!
Visst är det kul med riktiga julkort, har fått ett par också, så mysigt! KRAM och sov gott, så småningom!

Anki sa...

Jag var till systemet och där var det lugnt ... men på den stora parkeringen var det kaos!
Trevligt med "riktiga" julkort ... vi har fått några och skickat några, men det mesta är numer via datorn - och det funkar ju bra det också :)

Ama de casa sa...

Jobbigt för personalen med dessa långa öppettider, speciellt när det inte är nåt folk - tiden går så långsamt när man inte har nåt att göra... Gissar att dom är fullkomligt överösta med julmusik också. Gillar julmusik (dock inte alla), men i lagoma doser om man så säger :-)

Tack för den extra D-vitaminen. Här har vi bara en sol och den har gömt sig idag - orättvist! ;-)

Steve sa...

Inte sällan är det extra skön att bo "på landet".

Ulla Maria sa...

Min första känsla när jag såg att butikerna var folktomma trots rea och stundande jul var häpen förundran. Hade nya tider anlänt och var det i år som det skulle bli rekord i att inte bli nya köprekord utan istället rekordlågt shoppande. Eftersom jag hållit mig borta från det närliggande köpcentret hade jag inte heller koll på julruschen här.
Sedan läste jag texten och insåg hur fel jag haft och att även Täby centrum tydligen haft lite fel vad det gällde utökade öppettider.

I ett försök att vara en god mor testade jag det där med gran, Kalle och andra traditioner under åtminstone en jul. Sedan dess har det blivit lite si och så med hur jul firats eller inte firats. Den enda återkommande aktiviteten sonen fått med sig hemifrån och som vi fortfarande upprätthåller är att på julafton spela Santa Claus is coming to town med Bruce S.

Stare Ström sa...

Det där blå är ju fantastiskt och gärna hur många solar som helst!

Emma, Sol som sol? sa...

Brukar också tänka på det, stackars de som måste se till att folk kan göra allt oavsett tid på dygnet för att de inte behagade eller kunde vid mer normala tidpunkter.

Anders W sa...

Så känner jag det också. Tror inget är så viktigt att det kan få ut mig i julhysterin ;-)

Eva Trillian sa...

Fint med personliga julkort :)