fredag 13 mars 2015

Top Gear med ”fracas”


Jeremy Clarkson, Top Gears absolut politiskt okorrekta programledare.

Nu är ju de flesta av mina bloggkompisar kvinnor, men några manliga läsare har jag i alla fall. Idag tänker jag nämligen ta upp ”Top Gear” som jag antar mest killar tittar på. (Hoppas dock att jag inte får min fördom bekräftad här;-) )

Fracas
Top Gear är BBC2:s mest populära tv-program som regelbundet följs av mera än fem miljoner tittare i 214 länder varje vecka. Nu har programledaren för Top Gear, Jeremy Clarkson, suspenderats på grund av en ”fracas”. Hade aldrig hört ordet förut. Det var jag då inte ensam om. Det visade sig nämligen att fracas snabbt avancerade till den mest googlade termen i världen. Fracas betyder någonting i stil med ”kalabalik” och har i stort sett inte använts sedan ordet uppfanns – 1727. Oooops!

Petition “Bring Back Clarkson”
Jag bara älskar Top Gear. Jeremy Clarkson ÄR Top Gear. Jag vill att denna totalt politiskt okorrekta och okonventionella programledare kommer tillbaka. Alltså var jag den 15 140:e och maken den 15 141:a personen som skrev under Guido Fawkes petition som i skrivande stund har samlat 850 200 underskrifter.

Jeremy slår rekord

Det härliga Top Gear gänget med Jeremy Clarkson, James May och Richard Hammond.

Clarkson har varit med i Top Gear sedan 1988. 2002 tog han över som programledare.
Programmet ses av tre miljoner människor varje vecka på youTube
Top Gear tidskriften har 1.7 miljoner läsare i hela världen
4,5 miljoner personer har twittrat om att BBC har för avsikt att ställa in resterande tre program i den pågående serien av Top Gear.

Det här mitt 13:e inlägg till Blogg 100. 13 down, 87 to go.

PS. Bilderna är knyckta från BBC:s webbplats. Och som ni ser fungerar min dator igen:-) DS.

13 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Det är ju inte bilarna jag är intresserad av utan gruppdynamiken mellan de tre programledarna.
Jeremy säger vad han tycker...fast med glimten i ögat.
Älskar verkligen det programmet.

Men bilar?
Nä fy ;)

Ha en skön afton BP.

Ama de casa sa...

Jag är glad att Lenny har skärpt till sig. Programmet vet jag inget om... Men imorgon är det Schlager igen :-D

Olga T sa...

Heja Lenny! Resten vet jag inget om .

Marina sa...

Jag håller med dig, Jeremy Clarcson är en jättehärlig person och programmet är verkligen underhållande. Och om någon som jag, som är totalt ointresserad av bilar, säger det, det vill inte säga lite!

Olga T sa...

SV: Jag ser ju så oerhört lite på Tv att jag ibland känner mig alldeles oallmänbildad bl.a. när kollegorna diskuterar reklam (fast det kan man ju vara utan). Förstod att detta handlar om bilar och det gillar ju jag. Får väl se om jag ens har kanal 8, för det vet jag inte.....

Monica sa...

Snacka om att BBC2 bitit sej i svansen, han är ju grymt poppis.
Inget program jag tittar på dock
Tittar på andra program som Four in a Bed och förundras av hur mycket pubishår Britterna tappar när dom sover på pensionat HAHA
Ha en bra dag

Stare Ström sa...

Så kul att datorn är igång igen!

svar: och du har naturligtvis redan googlat på vilken Sveriges minsta fågel är???- Kungsfågeln. Jag hade faktiskt en bild på den 14 okt i fjor.

Life of Johanna sa...

Erik titta på det, så jag börja med titta när vi blev tillsammans, de är så härliga alla tre. Så programmet kommer ju inte bli som det skall om inte han är med.

Steve sa...

Top gear? Handlar det om bilar och motorer så är det inte konstigt att det gått mig förbi.

Per-Anders sa...

Jag har bara sett korta snuttar av programmet. Tycker att programledaren verkar vara en självupptagen pajas. Kanske har jag tyckt annorlunda om jag sett mer av serien.

Marit Johansson sa...

Ja det där läste jag om, kan inte säga att jag har någon åsikt om honom, har bara sett någon snutt här och där ur programmet!

Eva Trillian sa...

Har grymt delade meningar mig själv kring det här ... så jag konstaterar att: jaha - och så lyfter jag på hatten och går vidare! :)
jo - jag ser också på det. Men det räcker med små doser och Clarkson är ine m in favorit!

Bara brittiskt sa...

Haha, nejdå "fracas" används lite här och där i lättlästa böcker om rika människor i Cotswolds och liknande. :D Underbart ord.