torsdag 26 mars 2015

Nya insikter och nya ord


Den relativt nya kollegan N. gillade utsikten under föredraget. Med detta menade hon ögongodiset - Björn alltså. Håller med! Samma kollega började också omedelbart äta upp sin frukostmacka (med nötter på) som företaget bjöd på. Snabba resultat där alltså.


Under kroppsgympan fick man göra något som jag inte riktigt hängde med på, men det hade med koordination av olika kroppsdelar att göra;-)


Efter alla kostråd valde favo kollegan Yvonne och jag dagens lunch hos Paparazzi: Grillad anklår med karljohansvamp-risotto och honung-balsamicosås. Den bästa måltiden vi ätit på bra mycket länge. Den slog kvarg liksom;-)

Efter dagens mycket intressanta, roliga och matnyttiga föreläsning av Björn Eklöf (han ersatte sjuka Johan Strömwall som jag presenterade för några veckor sedan) på mitt företag vill jag gärna dela med mig till er av ett antal nya insikter och nya ord.

Nya insikter
Att det där med att vara smal är hälsosam och att överviktigt automatiskt betyder ohälsosamt är en myt. För om man äter fel kan man ändå få bilringar – eller ska jag säga volanger runt midjan. Japp, det kan man absolut. Nu vet jag till och med varför…

Det där med att ha många bollar i luften är bullshit. Gör en sak i taget i stället, prioritera, slutför projektet och ta sedan itu med nästa. Detta minskar stressen. Nu är jag inte ett dugg stressbenägen, men multitasking har jag slutat tro på efter 50 om man säger så.

Potatis, pasta, nötter är bra för kroppen. Rödvin, mörk choklad och kvarg är ännu bättre. Tur att jag gillar potatis och pasta här…

Nya ord
Väger man 72 kg och är 1,90 m lång kallas man för piprensare. Det visste jag inte. Tur att maken med sina 1,96 kg och 84 kg klarar sig där med ett hårsmån.

Kortison vet jag vad det är - på ett ungefär. Nu vet jag även vad Kortisol är för något. Kommer inte riktigt ihåg om det var bra eller dåligt…

Björns mamma kallar en smartphone för klösbräde. Förresten har forskare kommit fram till att man tar upp sin mobil 150 ggr/dag, bland annat för fantomringningar. Jo, det kan nog stämma. Alla borde ha olika ringsignaler - det har jag då alltid sagt.

Det här är bara en bråkdel av det jag lärde mig idag...

Det här är mitt 26:e inlägg till Blogg 100. 26 down, 74 to go.

20 kommentarer:

Rantamor sa...

Du har då lärt dig en hel del idag du, bara att lägga till i din minnesbank och ta fram vid behov när du behöver.
Bra där.

Föreläsare av alla de slag finns det gott om idag, verkar vara en riktigt bra inkomstkälla.
Om jag skulle börja föreläsa....undrar jag verkligen om vad ???
Skulle jag ha något av värde att säga till människorna som satt där ???

Och du sågverket Per Anders varit till måste vara Rundviksverken, det är väl en mil att köra dit härifrån, men åker vi med Sally är det en ynka kilometer tror jag...
Nordmaling är ju rätt stort vida omkring även om det inte finns så mycket centrerat i Nordmaling.
Men det är tillräckligt för oss, vi ska nog inte vara i något större sammanhang....
måndag kommer jag att landa på Bromma, jag är oerhört nervös, hoppas piloten inte är självmordsbenägen....

Tjingelingen Rantamor i storstan kommer det att bli hjärnkajko??

Rantamor sa...

Glömde säga att den där "björnen" var snygg !!!

Life of Johanna sa...

oj vad du lärt dig mycket idag :)

fantomrigningar suger *ler*

haha tänk att jag visste du inte längta till julafton

Eva Trillian sa...

Kul med en inspirerande föreläsning som faktiskt ger ny kunskap :) och bidrar till att man får god lunch ;) Bra kombo!

TantGlad sa...

Riktigt underhållande läsning hihi.
Ha en finän fredag nu.
Hejsvejs.

Anni sa...

Rödvin, mörk choklad och te - vad mer kan man behöv? Jodå, kvarg äter jag också!
Och anka ... mmm ...

Anni sa...

Klösbräda har förresten Rantamor sagt länge, konstigt att hon inte påpekade det i sin kommentar? Jag har anammat uttrycket sedan jag såg henne skriva det i sin blogg för minst ett år sedan.

Susjos sa...

Låter som en bra föreläsning med ögongodis också!
Mums med rödvin och potatis! Kvarg har jag inte provat,men det verkar vara väldigt populärt nu. Försöker dra ner lite på kalorierna just nu, äter lite mindre, men av allt!!!

KajsaLisa sa...

Den maten såg jättegod ut. Skall ut och äta i Vasastan i helgen.

Marina sa...

Rödvin och mörk choklad till middag i kväll alltså!
Visst känns det bra då man tillbringat en dag med att lyssna på en föreläsning man tyckte om. tyvärr så händer ju även motsatsen med jämna mellanrum.

Anki sa...

Grillat anklår... ser fantastiskt ut och risotto med karljohanssvamp till, det kan bara smaka himmelskt! Rödvin, mörk choklad och kvarg... jodå det duger också :)
En lärorik dag med trevliga föredrag - verkar som en helt OK arbetsdag.

Får väl göra dig besviken - jag är inte med på bilden... jag fotar ju!

Geddfish ♥ sa...

Börjar med det sista. Jag har en ringsignal som absolut ingen mer har och den är på tyska, haha, sååå lätt att känna igen.
Nickar igenkännande åt dina förklaringar.
Gillar info, heja bloggar!
Maten såg utsökt ut, och jag skulle tydligen äta mer kött, sa doktorn. Hm.
Gott veckoslut och tummarna kan släppas ;)

Monica sa...

Inte riktigt min smak av man men smaken är som baken:-)
Maten ser god ut men måste erkänna att jag aldrig ätit anka.
Ha en bra dag;-)

Life of Johanna sa...

Haha ja han gör kanske som sin mamma gjorde som liten, spotta den i ansiktet på barnvakten *s* Jaja, var ålder har sin charm!!! Gissar jag ;)

Tack för länken, kul vårt rådhus kunde bli årets byggnad :)

Steve sa...

Oj, vad ni får lära er mycket på ditt jobb och ögongodis får ni på köpet.
Det roligaste nya ordet/n jag lärde mig av detta inlägg var "volanger runt midjan". Så oerhört mycket sensuellare än "bilringar".

cat sa...

Oj idag är det ett väldigt lärorikt och intressant inlägg hos dig. Tänk att jag gillar allt utan rödvin i den nyttiga listan.
Jag har också lärt mig att sluta bolla med för mycket saker, eller jag är på god väg i alla fall.
Ha en härlig helg!
Jösses jag fick peka på vinflaskor för att bevisa att jag inte är en robot, för att kunna skriva det här!

Kicki sa...

Bara titta inte röra...
Blev full i skratt åt det där med koordination...när jag gick på gymnasiet så blev vi filmade på gympan när vi gjorde några dansrörelser...de skrattade åt mig som inte riktigt hängde med!! Däremot är jag ganska bra på att dansa helt "vanlig" dans då man fritt följer musiken!;)

Ama de casa sa...

Jösses vilken lärorik dag! Tur du har en blogg så du kan läsa igen ifall du glömmer... :-)

FREEDOMtravel sa...

Jag, som jobbar med mat och hälsa, kan ibland bli lite trött på alla ideer kring mat som florerar överallt. I stort sett all mat är bra, grunden handlar ju om att äta varierat, ha balans mellan olika livsmedel och äta lagom mycket. Folk vill gärna skylla på olika livsmedel hit och dit. Ibland känns det som att man vill ta fokus från det som verkligen är problemet, dvs lite för mycket godis, läsk och chips och lite för lite motion. Jag har hört så många människor som säger att de inte borde äta potatis/bröd/kött (eller vad det nu råkar vara de är rädda för) men smågodiset framför TV:n reflekterar man ofta inte över? Jag vet inte om det känns bättre så?

Susanne sa...

Lärde mig lite grann under samma föredrag, men vill tillägga att de som är överviktiga och vältränade borde tänka på storleken på sina matintag och även godis;)